Uusimmat pelaajasopimukset ovat tällä kertaa maalivahteja, kun Petteri Lehtisen ja Matias Marjanderin kanssa on päästy yhteisymmärrykseen alkavasta Futsal-Liigan kaudesta. Uusi maalivahtiduo lähtee kirittämään aiempien kausien ykköstorjujaa Sampo Kaukosta.

Petteri Lehtinen on pelannut Futsal-Liigaa aiemmin SoVon paidassa ja Suomessa hän on pelannut myös useamman kauden Futsal-Ykköstä PS Villassa. Kotimaisten kenttien lisäksi Lehtinen oli kauden verran Portugalissa CS Sao Joaon organisaatiossa. Hänellä oli sopimus jo tehtynä viime kaudesta jyväskyläläisen KaDyn kanssa, mutta loukkaantuminen katkaisi kauden alkuvaiheissa parin harjoitusottelun jälkeen ja Lehtisen kausi oli siinä. Lehtinen lähteekin uuteen kauteen uudessa seurassa nöyrällä mielellä.

Olisi kiva laittaa tavoitteiksi mitä tahansa, mutta viime kauden jälkeen henkilökohtaisena tavoitteena on vain se, että pystyn treenaamaan kauden terveenä taas.

Petteri Lehtinen torjuu jatkossa tähtirintojen paidassa

HIFK on nykymuotoisen Futsal-Liigan historian ensimmäinen helsinkiläinen seura. Uusi HIFK:n liigaprojekti onkin odotetusti herättänyt kiinnostusta ympäri Suomea. Kun heti alkuun mukaan saatiin vahvistusta valmennustiimiin maamme huipulta Lasse Lindin ja Ville Sihvosen mukaantulon myötä, on tähtirintojen laaja valmennustiimi silkkaa timanttia. Valmennuksen osaaminen vakuutti myös Lehtisen.

Päädyin mukaan HIFK:n paitaan, koska tiesin että valmennus on parhain, missä olen itse Suomessa päässyt treenaamaan ja täällä on mahdollisuus päästä taas kuntoon.

Pelaamisensa lisäksi Lehtinen ottaa isoa roolia seuran futsalpuolen kehittämisessä ja toimii myös naisten liigajoukkueen valmentajana, päävastuualueenaan maalivahtivalmennus.

On ilo päästä edustamaan HIFK:ta ja toivottavasti pystytään futsalin avulla kehittämään koko seuran toimintaa entistä suuremmaksi!

Matias Marjander aloitti futsaluransa Zenithin paidassa, josta muutaman kauden jälkeen tie vei Espooseen ja GFT:n paitaan. GFT:ssa Marjander jäi pitkälti maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen varjoon, mutta kaudella 2016–2017 Marjander pelasi ykkösmaalivahtina Koivumäen pelatessa ulkomailla. Tuolla kaudella Marjander auttoi torjunnoillaan espoolaiset Futsal Cupin mestaruuteen.

Vuodet Espoossa olivat hienoja, mutta tietenkin olisin halunnut pelata enemmän. Jokaisen peliminuutin eteen pitää tälläkin kaudella tehdä töitä, sillä maalivahtiosastomme on laadukas ja mielestäni hyvin tasainen.

Matias Marjander on HIFK:n toinen uusi maalivahti

HIFK haluaa nousta suomalaisen futsalin huipulle pitkäjänteisellä työllä, jonka ensimmäisenä etappina on avauskausi liigassa nousun jälkeen. Liigan taso on noussut kausi kaudelta, ja myös HIFK:n täytyy olla parhaimmillaan sekä kentällä että sen ulkopuolella, jotta lippu seuraavallekin liigakaudelle leimattaisiin.

HIFK tulee varmasti herättämään kiinnostusta jokaisella vieraspaikkakunnalla, sillä kyseessä on Suomen tunnetuin urheilubrändi. HIFK:n vankka kannattajakunta pyritään saamaan myös futsaljoukkueiden tueksi ja sen eteen tehdään töitä myymällä kausikortteja verkkokaupan lisäksi myös HIFK:n Veikkausliigan kotiotteluissa. Ennen kaikkea kannattajien tarjoama tuki innosti hyvistä jalkatorjunnoistaan ja äänekkäästä pelinohjaamisestaan tunnettua Marjanderia.

Ajatus kotipeleistä täydelle katsomolle Pirkkolassa on kovin motivaattori, mitä voin henkilökohtaisesti tällä hetkellä kuvitella ja se lopulta ratkaisi sen, että lähdin mukaan HIFK:n projektiin. Toivottavasti saamme kannattajat selkämme saakka alusta asti, jotta saamme HIFK:n mahdollisimman pian niille sijoille, missä HIFK:n kuuluukin olla eli mestaruustaistossa.

HIFK:n maalivahtiosastolla jatkaa myös jo aiemmin Helsingissä futsalia pelannut Ville Rintala, joka on nähty urallaan Futsal-Liigassa Ruutupaitojen riveissä. Maalivahtipelaaminen tulee olemaan tämän kvartetin harteilla ja nousijajoukkueen maalivahtien tulee onnistua hyvin, jotta tavoitteisiin päästään. Tasainen nelikko pakottaa jokaisen olemaan parhaimmillaan jokaisessa treenissä.

HIFK:n liigakausi Futsal-Liigassa käynnistyy Tampereella Ilveksen vieraana sunnuntaina 20. syyskuuta. Ensimmäinen kotiottelu Pirkkolan urheilutalolla on vuorossa lauantaina 26. syyskuuta klo 19:00, kun vastaan saapuu SoVo.

HIFK:n miesten pelaajasopimustilanne:
Maalivahdit: Sampo Kaukonen, Petteri Lehtinen, Matias Marjander ja Ville Rintala.
Kenttäpelaajat: Muhammed Al-Itawa, Johannes Axerud, Jose Ikonen, Juho Mäkiniemi, Riku Oras, Timo Peltola, Stefan Petrescu, Leo Rautiainen ja Hassan Yaghoubi.