HIFK FS – SoVo (Somero)
Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
Lauantai 26.9.2020, klo 19:00
Miesten Futsal-Liigan kauden 2020–2021 2. ottelukierros

HIFK:n miesten futsalin edustusjoukkueen liigaura käynnistyi sunnuntaina Tampereella, jossa Futsal-Liigan perinteinen kestomenestyjä Ilves FS poistui parketilta tarkan liigaottelun päätteeksi 3-0-voiton vieneenä. Ei pisteitä siis Helsinkiin tuolta vierasmatkalta, mutta nyt on videot Ilves-ottelusta katsottu, harjoiteltu huolellisesti ja päästy myös viimeistelemään kuvioita Pirkkolan parketille ennen kotiavausta Someron Voimaa vastaan.

Lauantaina kotiavaukseen kylään saapuu siis SoVo. Jos HIFK:n kauden alku oli turhauttava, ei somerolaisten kohdalla tuosta voida puhua. Suorastaan törkeä 15-1-kotivoitto PP-70:stä tarjosi SoVon tähtipelaajille Arber Istrefille ja Mergim Bushille lentävän lähdön heidän aiempinakin vuosina hallitsemaan pistepörssiin. Istrefi höykytti vierailijaa sunnuntaina peräti tehoin 6+4 ja Bushi säesti pistein 3+2. Maalilla nuori Niko Rikkilä avasi kauden vahvasti. SoVo on tunnetusti erittäin hyökkäysvoimainen joukkue, jonka puolustus ei aina toimi optimaalisella tavalla. Tähtirinnoilta vaaditaan erittäin laadukas puolustusesitys, ja hyvää reagointia somerolaisten pallonmenetyksiin, kun pistetiliä lähdetään avaamaan.

HIFK:n kausi käynnistyi ilman tehtyjä maaleja ja treenikentällä onkin hiottu hyökkäyspään rotaatioita, joilla varmasti pystytään avaamaan lauantain vierailijan puolustusnelikko. Liigassa maalipaikkoja tulee Ykköstä vähemmän, ja ne paikat pitää käyttää Ilves-ottelua kliinisemmin. Myös erikoistilanteiden puolustamisen tulee olla huomattavasti parempaa, etenkin taitavaa somerolaisryhmää vastaan.

Ilves-ottelussa tappion lisäksi lunta tupaan satoi jo syyskuussa kapteeni Jose Ikosen suoran punaisen kortin myötä. Ikonen on pelikiellossa siis sekä SoVoa että seuraavana viikonloppuna PP-70:a vastaan. Noin muutoin valmennuksen käytössä on koko pelaajisto lukuun ottamatta Muhammed Al-Itawaa, joka on kentiltä pois pitempään.

Lauantain historiallinen kotiottelu käynnistyy poikkeuksellisen myöhään, kun ottelu Pirkkolassa vihelletään liikkeelle klo 19:00. Ottelussa on myynnissä HIFK:n futsalin kausikortit! Irtoliput miesten kotiotteluihin kaudella 2020-2021 maksavat ovelta 8€, alennusryhmiltä (7-16-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet) 6€ ja alle 7-vuotiaille tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn. Vallitsevan covid-19-tilanteen takia suosittelemme vahvasti maksamista kortilla.

Muistathan myös, ettet saavu otteluun, mikäli tunnet olosi vähääkään kipeäksi. Ottelun aikana huolehdi käsihygieniastasi ja muista turvavälit. Näin tapahtuma on kaikille turvallinen ja pääsemme nauttimaan livefutsalista myös jatkossa kauden aikana.

Suomen Palloliitto on seurannut THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä ja myös HIFK suosittelee kotiotteluissamme kasvomaskin käyttöä! Kasvomaskeja on saatavilla Pirkkolassa lipunmyynnissä.

Tervetuloa Pirkkolaan, välkommen till Britas!