6.2.2021 klo 16.00 HIFK FS – Kampuksen Dynamo 1-3 (0-1)

HIFK koki kauden ensimmäisen tappionsa kotikentällä, kun viimeisistä playoff -paikoista kamppaileva KaDy haki täydet pisteet Pirkkolan parketilta.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin yllättäen hienoisessa vierasjoukkueen hallinnassa, kun KaDyn aktiivinen liike toimi ja kotijoukkue HIFK oli jatkuvasti askeleen perässä. Kaikkein vaarallisimmille maalipaikoille Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan päässeet ja Tytti Mikkola kotijoukkueen maalilla kykeni torjunnoillaan estämään sen suurimmat hätyyttelyt. Täysin maaleitta ei kuitenkaan ensimmäistäkään jaksoa pelattu, kun ajassa 10:18 KaDy siirtyi Laura Toivasen maalilla 0-1 johtoon. Vierasjoukkue sai rajapotkun oikeasta laidasta reilusta kymmenestä metristä. HIFK:n puolustus oli ottelun teeman mukaisesti hieman epävarma tilanteessa ja maalivahti Mikkola pyrki ohjeistamaan, samalla KaDy:n Manta Räsänen siirsi pallon viereensä Toivaselle, jonka laukaus yllätti maalivahti Mikkolan ja painui ensimmäistä kertaa kotijoukkueen maaliin.

HIFK:n peli terävöityi ensimmäisen jakson loppua kohden ja viimeisten 5 minuutin aikana se kykeni luomaan voimakasta painetta vierasjoukkueen maalille. Tehokkuus kuitenkin puuttui lauantai-iltapäivästä eikä lisämaaleja nähty kumpaankaan päähän enää ensimmäisen jakson aikana, joten tauolle siirryttiin KaDy:n johtaessa 0-1.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli huomattavasti ensimmäistä paremmin sisään ja se kykeni prässillään aiheuttamaan ongelmia KaDy:n pelinavaukseen. Jyväskyläläisjoukkue oli kuitenkin saanut mahdollisuutensa ensimmäisellä jaksolla, eikä se aikonut luopua ottelun johtoasemasta helpolla. HIFK:n paineesta huolimatta seuraava maali merkittiin vierasjoukkueelle ajassa 22:56. Kotijoukkue menetti pallon hyökkäysalueella ja KaDy karkasi vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Laura Toivanen kuljetti maalialueen rajalle ja viimeisteli komeasti vasemmalla jalallaan illan toisen maalinsa tarkalla laukauksella maalivahdin jalkojen välistä.

HIFK ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut vaan se kykeni edelleen luomaan painetta KaDy -maalille ja oli ottelun hallitsevampi osapuoli. Joskin vain hienoisesti sillä KaDy puolusti hyvin ja pystyi ajoittain nopeilla hyökkäyksillään aiheuttamaan huolia myös kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Erityisesti Maiju Horkka oli vierasjoukkueelle kullan arvoinen, sillä hän kykeni suojaamaan palloa tehokkaasti rauhoittaen peliä ja luoden uhkaa HIFK -päätyyn, ja hänen kauttaan KaDy kykeni purkamaan HIFK:n parantunutta prässiä myös pitkillä palloilla. Ajassa 24:18 HIFK sai kuitenkin palkintonsa kavennusmaalin muodossa. Hilla Romppasen laukaus kimposi maalivahti Maria Halla-Ahon torjunnasta takaisin kentälle Iina Aholalle, jonka tulinen laukaus painui maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille.

Kavennusmaalin jälkeen HIFK kykeni edelleen luomaan painetta vierasjoukkueen päätyyn, mutta KaDy puolusti hyvin eikä kotijoukkue kyennyt muutamista hyvistä aihioista huolimatta tasoittamaan ottelua. Vaikka kotijoukkueen peli olikin parantunut toiselle jaksolle, puuttui sen hyökkäyspelistä tietty röyhkeys ja päättäväisyys. Tämä oli erityisen hyvin nähtävissä, kun noin neljä minuuttia ennen jakson loppua kotijoukkue lähti jahtaamaan tasoitusmaalia lentävää maalivahtia hyödyntäen. KaDyn nuoren joukkueen alivoimapelaaminen oli kaikkea muuta kuin vakuuttavaa, mutta tästä huolimatta kotijoukkue ei kyennyt luomaan vaarallisia tilanteita sen maalille vaan tyytyi pääasiassa siirtelemään palloa kaukana maalintekosektorista.

Tehoton ylivoimapeli kostautui, kun HIFK menetti pallon hyökkäysalueella ja erinomaisen ottelun pelannut Maiju Horkka karkasi vastahyökkäykseen, iskien pallon lähietäisyydeltä tyhjänä ammottaneeseen HIFK -maaliin ajassa 37:57. Kotijoukkue jatkoi takaiskun jälkeen kavennusmaalin jahtaamista lentävällä maalivahdilla, mutta tuloksetta. Niinpä kotikentän taika murtui ja KaDy varasti ansaitusti täydet sarjapisteet vaisusti pelanneilta tähtirinnoilta.

10:18 0-1 Laura Toivanen (Manta Räsänen)
22:56 0-2 Laura Toivanen
24:18 1-2 Iina Ahola (Hilla Romppanen)
37:57 1-3 Maiju Horkka