22.11.2020 klo 16.00 HIFK FS – Ilves FS 2-1 (1-0)

Sunnuntaina Pirkkolan parketilla nähtiin Naisten Futsal Liigan huippuottelu, kun kotijoukkue HIFK sai vastaansa sarjakärki Ilves FS:n. Alkukauden ottelusiirtojen myötä kyseessä oli vasta HIFK:n kolmas ottelu, kun taas Ilvekselle kyseessä oli jo kauden kuudes koitos. Ilves oli napannut aiemmista viidestä ottelustaan neljä voittoa ja johti sarjaa 12 pisteellään. Kesän aikana pelaajamarkkinoilla entisestään vahvistunut nelinkertainen suomenmestari Ilves on yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta tähtirintojen leirissä otteluun lähdettiin silti ainoastaan voitto mielessä.

Peli lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun jo ensimmäisellä minuutilla kotijoukkueen 15-vuotias Hilla Romppanen pääsi nokikkain Ilvesvahti Emilia Syväsen kanssa, mutta laukaus jätti vielä toivomisen varaa. Minuuttia myöhemmin ajassa 1:57 Hanna Halosen kääntölaukaus maalin edustalta yllätti vierasjoukkueen maalivahdin ja painui vastustamattomasti tämän jalkojen välistä verkon perukoille. Esityön 1-0 maaliin teki Hanna Putaala. Ottelun ensimmäiset 5 minuuttia mentiin kotijoukkueen vankassa komennossa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei saatu luotua enempää.

5 minuutin kohdalla sai myös kotiyleisö huokaista helpotuksesta, kun Ilveksen nopea vapaapotku yllätti IFK -puolustuksen ja liigan pistepörssin kärkinimi Tiia Juntikka pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan kotijoukkueen maalia vartioineen Tytti Mikkolan torjuntataitoja, Mikkola piti torjunnallaan lukemat 1-0:ssa. Tilanteen jälkeen ottelu tasoittui huomattavasti ja myös Ilves pääsi paremmin otteluun mukaan. Ottelun 10′ minuutilla nähtiin seuraava todellinen maalipaikka, kun kotijoukkueen Hanna Putaala riisti pallon Ilveksen kenttäpuoliskolla ja terävä kärkkäri oli yllättää Ilveksen maalilla erinomaisesti esiintyneen Emilia Syväsen, joka kuitenkin venytti jalkansa laukauksen tielle. Heti tämän jälkeen Ilves pääsi kokeilemaan maalintekoa useampaan otteeseen, kun kotijoukkueen pelinavaaminen takkusi pahemman kerran ja harhasyöttöjen seurauksena vierasjoukkueen Juntikka, Herranen ja Oksanen pääsivät kaikki vuorollaan kokeilemaan maalintekoa, pääsemättä kuitenkaan ylärimaa lähemmäksi.

12′ minuutilla kotijoukkue oli lähellä iskeä kauden toistaiseksi kauneimman maalin, kun Tytti Mikkolan pitkä avaus tavoitti Ilves maalin edustalle juosseen Dali Mellerin, joka pyrki nostamaan pallon suoraan ilmasta Ilves-maaliin yli maalivahti Syväsen, mutta nosto viuhui kuitenkin hieman ohi maalin. 1-0 Maalin tehtaillut Halonen-Putaala kaksikko kävi lähellä maalintekoa 13′ minuutilla, kun tällä kertaa Halonen tarjoili maalin edustalle, mutta Putaalan viimeistely hieman ontui ja laukaus painui ohi Ilves-maalin.
Vierasjoukkue kävi kertaalleen lähellä maalintekoa kun 16′ minuutilla Matilda Herrasen tulinen laukaus kimposi Mikkolan torjunnasta tolppaan.
Halonen-Putaala kaksikko oli pahanteossa jälleen ottelun 17′ minuutilla kun Putaalan syöttö vapautti Halosen läpiajoon, mutta ruuti oli tällä kertaa turhan kosteaa eikä lisämaalia syntynyt.
Puoliajan loppuhetkillä kotijoukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan syöttö vapautti Jasmine Stubben juoksuun oikealla laidalla, mutta syöttö maalinedustalle nousseelle Dali Mellerille jäi millimetreistä kiinni, eikä lisämaaleja nähty vieläkään.

Toinen puoliaika alko jälleen kotijoukkueen erittäin vahvassa otteessa. Dali Meller revittiin heti ensimmäisellä minuutilla kumoon aivan Ilveksen maalialueen rajalla josta seuranneen vapaapotkun Syvänen torjui kuitenkin varmasti maalillaan. Kauan ei silti tarvinnut odottaa kun Ilves-maalilla tapahtui jälleen. Kotijoukkueen Tuula Sirén katkoi vierasjoukkueen syötön puolen kentän tuntumassa ja vapautti oikean jalkansa kuljetuksen päätteeksi. Laukaus painui tarkasti vasempaan alakulmaan ja kotiyleisö tulostaululle saatiin kotijoukkueen 2-0 johto ajassa 21:12.
Vierasjoukkue sisuuntui 2-0 maalista silminnähden, mutta se alkoi myös sortumaan ylilyönteihin ja turhiin rikkeisiin. Ajassa 21:50 nähtiin ensimmäinen varoitus kun Matilda Herranen kampitti kotijoukkueen Hanna Putaalan törkeästi vasemmalla laidalla.

23′ Minuutilla Jasmine Stubben erinomainen rajapotku omasta päädystä vapautti Dali Mellerin Ilves maalin edustalla, Meller ohitti ensin puolustukseen kiirehtineen Jenna Oksasen, mutta maalivahti Emilia Syvänen piti lukemat 2-0:ssa ilmiömäisellä torjunnallaan.
Vierasjoukkue sortui toistuvasti typeriin rikkeisiin ja Ilveksen virhetili oli täynnä jo ottelun 6′ minuutilla. Ajassa 27.48 kotijoukkueen Dali Meller pääsikin kokeilemaan ensimmäistä 10-metristä Ilveksen kampittaessa kapteeni Hannukselan omalla puolustusalueellaan. Mellerin laukaus painui kuitenkin hieman ohi Ilves-maalin. Ottelussa nähtiin vielä kaksi varoitusta joista seuraava tuli kotijoukkueen Noora Renströmille ajassa 28:38, kun hieman myöhässä tullut taklaus kohdistui pallon sijasta Ilveksen Matilda Herraseen.
31′ minuutilla kotiyleisö pidätti jälleen hetken hengitystään, kun hyökkäysalueen harhasyöttö vapautti Ilveksen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kotijoukkueen Hanna Putaala puolusti tilanteen kuitenkin erinomaisesti ja nollasi Ilveksen hyökkäyksen. Ilves oli jälleen karata maalintekoon 33′ minuutilla, kun Tiina Pöyry riisti pallon kotijoukkueelta puolen kentän tuntumassa, kapteeni Hannukselan erinomainen liukutaklaus kuitenkin osui palloon niin, ettei se mennyt suoraan maalinedustalle karanneelle Tiia Juntikalle, vaan maalivahti Tytti Mikkola kerkesi palloon ennen Ilveksen tehonaista. Hetkeä myöhemmin Mikkolaa tarvittiin jälleen, kun hänen erinomainen jalkatorjunta piti kotijoukkueen johdon 2-0:ssa. Ajassa 34:06 oli Tiina Pöyryn vuoro rikkoa keskialueella Hilla Romppasta ja kotijoukkue sai jälleen mahdollisuuden lisätä johtoaan 10-metristä. Noora Renströmin laukaus meni kuitenkin vasemmalta ohi, eikä helpottavaa 3-0 maalia nähty vieläkään.

Ottelun viimeiset reilut viisi minuuttia Ilves pyrki maalintekoon ylivoiman turvin. Pienemmille minuuteille jäänyt IFK:n kolmosketju Renström, Rantala, Ponkkonen ja Mikkelä hoisivat kuitenkin ensimmäisen alivoimaminuutin erinomaisesti ja toivat tärkeää varmuutta kotijoukkueen puolustukseen loppuhetkien paineessa.

Ilves sai ylivoimalla muutamia puolittaisia tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta ensimmäinen todella vaarallinen tilanne syntyi kuitenkin Ilves maalille, kun Karoliina Kröger katkoi Ilveksen syötön oman maalinsa edustalla ja laukoi palloa kohti tyhjänä ammottavaa Ilves-maalia, laukaus lipui kuitenkin metrin verran ohi kohteestaan. Hetkeä myöhemmin oli Ilveksen vuoro kokeilla n. 10 metristä tulleesta vapaapotkusta, mutta erinomaisesti maaliaan varjellut Tytti Mikkola venyi jälleen loistotorjunnallaan Matilda Herrasen laukauksen tielle. 38′ Minuutilla Jasmine Stubben loistava syöttö tavoitti Romppasen maalin edustalta, joka pääsi kokeilemaan Ilves-vahti Syväsen torjuntataitoja kahteenkin kertaan, mutta kotiyleisön harmiksi Syvänen selvisi tilanteesta voittajana.

Ajassa 39:15 Ilveksen ylivoima lopulta tuotti tulosta, kun Jenna Oksasen syöttö tavoitti maalin taustalle unohtuneen Tiia Juntikan, jolla oli helppo työ kaventaa ottelu 2-1 lukemiin. Ottelu loppui dramaattisesti, kun vielä kolme sekuntia ennen ottelun päätössummeria Ilves sai kulmapotkun. Kotijoukkueen puolustus sekoili pahemman kerran tilanteessa, mutta maalillaan erinomaisesti pelannut Tytti Mikkola venyi kuin ihmeen kaupalla maalin edustalle pelatun pallon eteen ennen kahta täysin vapaaksi jäänyttä Ilves-peluria ja varmisti 3 pistettä tähtirinnoille.
Kolmen pelatun ottelun jälkeen HIFK jatkaa ainoana joukkueena Naisten Futsal Liigassa ilman pistemenetyksiä.

1:57 1-0 Hanna Halonen (Hanna Putaala)
21:11 2-0 Tuula Sirén (Hanna Halonen)
39:12 2-1 Tiia Juntikka (Jenna Oksanen)