Ilves FS 4 – 1 HIFK FS, Kauppi Sports Center 24.9

Punaisten kausi käynnistyi tappiolla, kun neljä erikoistilannemaalia iskenyt Ilves FS oli kotikentällään Kaupissa vahvempi maalein 4-1.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäinen takaisku nähtiin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Sanna Rautio tulitti oikealta laidalta Julia Jokirannan tarjoamasta rajapotkusta pallon ylänurkkaan. Peli vanheni vain reilun minuutin kun Ilves meni jo 2-0 johtoon; Matilda Herranen antoi rajapotkusta nappisyötön takatolpalle mistä Liisa Kuuloja pääsi ohjaamaan pallon verkon perukoille terävän liikkeen päätteeksi.

Pelin kuva oli maaleista huolimatta hienoisesti IFK:n hallinnassa ja seuraavaksi olikin vieraiden vuoro avata maalitilinsä kaudella 2022-23. Dali Meller tarjoili Hanna Haloselle, jonka haasto kymmenen metrin täplän paikkeilla puri Ilves -puolustukseen ja tarkka oikean jalan laukaus painui vastustamattomasti vasemman tolpan juureen.
Ilves oli jakson edetessä paikoin entistä suuremmissa vaikeuksissa IFK:n kovan prässin alla ja vierasjoukkue riisti useita palloja vaarallisesti Ilves maalin edustalla, mutta kotijoukkue selvisi tilanteista säikähdyksellä.

Tytti Mikkola maalillaan oli tehtäviensä tasalla nollaten muun muassa Ilveksen läpiajon jakson loppupuolella, myös Heidi Tahvanainen Ilves maalilla oli työllistetty läpi ensimmäisen jakson, mutta Selma Rantalan tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa ei enää päästy ja tauolle siirryttiin tupsukorvien 2-1 johtoasemassa.

Toinen puoliaika

Toisen jakson alku oli jälleen vierailijoiden kannalta tyly. Pelikello näytti aikaa 22:29, kun Matilda Herranen tulitti suoraan vapaapotkusta pallon läpi IFK -muurin ja kimmokkeen kautta vieraiden maalin vasempaan alanurkkaan korjaillen numerot 3-1:een kotijoukkueen hyväksi.

HIFK:lla oli jakson aikana mahdollisuutensa, mutta Ilves puolusti johtoaan hyvin ja tyytyi purkamaan tähtirintojen ensimmäisellä jaksolla hyvin toiminutta korkeaa prässiä pitkillä avausheitoilla pudottaen riskitasoaan selvästi. IFK loi satunnaisesti maalipaikkoja ja yksi parhaista nähtiin jakson puolen välin paikkeilla, kun Selma Rantala pelasi korkealla diagonaalipallolla Halosen puolittain läpi oikealta laidalta. Halonen oli pallossa ensimmäisenä ja myöhässä tilanteeseen tullut Ilvesvahti Heidi Tahvanainen kampitti IFK -kapteenin pahan näköisesti parketin pintaan maalialueen sisällä. Tuomaristo ei tilanteeseen kuitenkaan reagoinut ja onneksi Halonenkin palasi vielä kentälle muutaman minuutin huoltotoimenpiteiden päätteeksi.

4-1 Maali nähtiin ajassa 32:23, kun Maria Härkösen omalta kenttäpuolikkaalta rajapotkusta lähettämä kova ja tarkka kärkkärisyöttö tavoitti Nella Hartikaisen IFK -maalin taustalta, joka jatkoi pallon päällään IFK -maalin alanurkkaan.

Takaiskun jälkeen IFK pyrki takaa-ajoon nostamalla entistä aktiivisemmin maalivahti Mikkolaa mukaan hyökkäyksiin ja vaikka paine saatiinkin kotijoukkueen päätyyn ei lisämaaleja enää nähty ja kotijoukkue Ilves piti täydet kolme pistettä Tampereella.

Valmentajan kommentit

Pettynyt IFK -luotsi Ilkka ”Bruno” Somero ei ollut omiensa otteisiin tyytyväinen ottelun jälkeen:

– Oltiin tosi jännittyneitä ja rentous puuttui hyökkäyspelaamisesta, vaikka saatiinkin hyviä jaksoja niin jotenkin puurtamiselta peli tuntui. Puolustaminen ei ollut muutenkaan riittävällä tasolla, mutta erikoistilannepuolustus oli erittäin heikkoa, siltä osin peiliin katsomisen paikka myös valmennuksella.

Somero ei kuitenkaan ole huolissaan ja katseet kääntyvätkin jo ensi viikonlopun kotiavaukseen Ylöjärven Ilvestä vastaan

– Kauden eka matsi ja seassa oli paljon hyviäkin juttuja, esimerkiksi se, että kapealla rosterilla pelaaminen ei ollut fyysisesti minkään tasoinen haaste ja jengi vaikuttaa olevan nyt fyysisesti paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin. Se on ollut meille iso tavoite ja oli odotettavissakin että taktisesti ei olla ihan yhtä valmiita kuin aiemmilla kausilla tässä vaiheessa, myös uusia pelaajia on tullut mukaan ja ottaa varmasti aikansa päästä sisään meidän peliin. Viikon aikana mennään varmasti monta askelta eteenpäin ja lähdetään avaamaan pistetili kotikentälle ensi viikonloppuna.

Maalit:

03:16 1-0 Sanna Rautio (Julia Jokiranta)
04:26 2-0 Liisa Kuuloja (Matilda Herranen)
09:51 2-1 Hanna Halonen (Dali Meller)
22:29 3-1 Matilda Herranen
32:23 4-1 Nella Hartikainen (Maria Härkönen)

Tähtipelaajat:

Hanna Halonen (HIFK)
Liisa Kuuloja (Ilves)

Seuraava ottelu: HIFK FS – Ylöjärven ilves, Pirkkolan Palloiluhalli 1.10 klo 13:00.