Ilves FS – HIFK FS, Kauppi Sports Center 24.9. klo 13.00

Tasainen taistelupari

Historiallisesti tasaisen kamppailuparin neljästä aiemmasta kohtaamisesta tupsukorvat ovat poistuneet voittajina kolmesti, IFK:n vetäessä pidemmän korren kertaalleen. Viime kauden kohtaamiset päätyivät molemmat Ilveksen voitonjuhliin, joista jälkimmäinen vasta 10-metrin vapaapotkukilpailun päätteeksi. Vain kertaalleen joukkueita on erottanut useampi kuin yksi maali, joten erittäin tasaisesta ottelusta ennakkoon voitaneen puhua.

Uudistunut IFK kapealla ryhmällä sarja-avaukseen

IFK lähtee kolmanteen liigakauteensa hieman uudistuneena viime kaudesta, kun hallitsevan pronssimitalistin avainpelaajistoon kuulunut laji-ikoni Daniela Tjeder päätti pelaajauransa ja joukkuetta kipparoinut Anna-Kaisa Hannuksela muutti Jyväskylään siirtyen Kampuksen Dynamon väreihin, Lindströmin, Huupposen ja Fältin päättäessä pelaajauransa viime kauteen.
Ovet ovat käyneet myös sisään päin ja Tampereen liiga-avauksessa tullaankin näkemään uutta verta IFK-paidassa, kun KaDy:ssa liigauransa aloittanut Saana Vestola pelaa ensimmäisen virallisen ottelunsa tähtirinnoissa. Lisäksi toissakaudelta tuttu Dali Meller tekee virallisen paluun punaisiin Kaupin parketilla.
Tulopuolella on lisäksi paluun tekevät Anniina Ponkkonen ja Jenni Huttunen, maalivahti Sara Järvinen, sekä viime kauden HIFK FS/2:ssa pelanneet Kreta Karttunen ja Kati Nummelin, mutta päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron mukaan heitä ei vielä Ilvestä vastaan nähdä tositoimissa.

– Meitä on koetellut flunssa-aalto kuluneen viikon aikana ja hieman kapealla iskuryhmällä lähdetään Tampereelle. Joukkue on kuitenkin muuten hyvässä kunnossa ja lyhyestä nimilistasta pöytäkirjassa ei voittaminen jää kiinni.

Stadilaisten preseason kului voitokkaasti, kun kolmesta harjoitusottelusta irtosi yhtä monta voittoa. EBK kaatui kahdesti yhteismaalein 17-0, GFT:n nöyrtyessä kenraaliharjoituksessa maalein 3-0. Tytti Mikkola piti maalinsa puhtaana harjoitusotteluissa ja preseasonin tehokkain pistenainen oli Selja Laine, joka on usean muun pelaajan tavoin sivussa sarja-avauksesta.
Päävalmentaja Somero ei tuijottele liikaa harjoitusotteluiden tuloksia vaan työt alkavat puhtaalta pöydältä ja sarjataulukossa on ennen lauantain ottelua tasan nolla pistettä.

– Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin, mutta harjoitusottelut on harjoitusotteluita ja sarjataulukon pistesarakkeessa on nolla pistettä. Joukkue on kuitenkin valmis kauden avaukseen ja tavoite on poistua Tampereelta kolme pistettä rikkaampana.

Kokeeko Ilves muodonmuutoksen?

Ilveksen voidaan sanoa kokeneen lähes totaalisen uudistuksen kesän aikana. Päävalmentaja Jaakko Laitinen jätti seurajoukkuetehtävät ja monivuotinen valmentaja Jussi Jusell peri päävalmentajan tehtävät. Viime kauden kantaviin voimiin kuuluneet Ilona Mikkelä, Tiina Pöyry, Lilli Sandström ja Tanja Owens siirtyivät uusien haasteiden pariin.
Tulopuolella suurin nimi lienee paluun Italiasta tehnyt Matilda Herranen, jonka lisäksi PJK:ssa vaikuttaneet Maria Härkönen, Essi Koiranen, sekä Minna Kivelä liittyivät joukkueeseen, myös mestaruuskannua aikanaan Ilveksessä nostellut Liisa Kuuloja tekee paluun tupsukorvien riveihin useamman Kuopiossa vietetyn vuoden jälkeen. Lisäksi FC Halikossa vaikuttanut maalivahti Lotta Hiihtola vahvistaa joukkueen maalivahtiosastoa ja omasta organisaatiosta on nostettua uusia pelaajia liigarinkiin.

Ilves pelasi preseasonilla kolme harjoitusottelua häviten Yilvekselle 1-3 ja KaDy:lle voittomaalikilpailun jälkeen 2-3. Kenraaliharjoitus RaiFua vastaan oli Ilveksen hallintaa, josta tuloksena suvereeni 7-0 voitto.
Ilves on striimannut harjoitusottelunsa ja sen peli on muutoksiin nähden ollut jo pääosin hyvin uomissaan mikä antaa varmasti joukkueelle uskoa tulevaan kauteen. Kaksi edellistä kautta ovat tyssänneet ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle suoraan kahdessa ottelussa ja tämä on trendi jota varmasti tulevalla kaudella lähdetään Tampereella muuttamaan.

Ilveksen ja HIFK:n välinen kohtaaminen käynnistää Naisten Futsal Liigan kauden 2022-23. Alkuvihellys kuullaan Kaupin parketilla klo 13.00 ja ottelu on tuttuun tapaan katsottavissa suorana Ruutu+ -palvelun välityksellä.