Karoliina ”Karkki” Kröger

Liikunnan Riemua ja GFT:tä aiemmin futsalurallaan edustanut kohta 28-vuotias ”Karkki” on ennen kaikkea peliä rakentava pelaaja, jolla on kyky nähdä kenttä erinomaisesti. Rauhallinen pelaaja, joka parhaimmillaan hoitaa perusasiat erinomaisesti ja tekee ympärillään olevista pelaajista parempia. Kröger pelaa tunteella ja niinpä fiiliksen osuessa kohdalleen peli luistaa molempiin suuntiin hienosti, kolikon kääntöpuolena huonon päivän sattuessa Karkki voi toisinaan tarvita osakseen pientä herättelyä. Syksy on osoittanut, että Karkki on ollut oivallinen vahvistus joukkueeseen ja hän tuo kaivattua leveyttä ja taitoa tulevan kauden rosteriin.

Miksi valitsit HIFK:n?
Ensin rupesi houkuttelemaan treenimatkan lyheneminen ja paremmat puitteet (mm. isompi treenisali ja seura), mutta pian huomasin HIFK:ssa paljon muitakin etuja. Heti ensimmäisissä treeneissä tuli tervetullut olo niin pelaajien kuin myös taustojen puolesta. Huomasin myös valmentajan olevan motivoitunut ja kannustava, minkä takia pelaajatkin olivat rohkeita ja hyvällä fiiliksellä treeneissä. Myös pelaajamateriaali vaikutti sellaiselta, jolla pystyy haastamaan liigan muut joukkueet. Tuntui siltä, että HIFK:ssa voisin vielä kehittyä ja oppia paljon uutta.

Hanna Putaala

Kajaanista lähtöisin oleva ja FC OPA:a aiempina vuosinaan edustanut 26-vuotias Hanna on kentällä työnteon ruumiillistuma. Joukkueen kapteenistoonkin valikoitunut pelaaja johtaa kentällä omalla esimerkillään ja tuo sopivaa keveyttä pukukoppiin pohjoisella huumorintajullaan. Pelaajana Hannalla on monia vahvuuksia, mutta ylitse muiden nousee valtava työmoraali, pelirohkeus ja äärettömän tulinen laukaus. Valtavalla intensiteetillä pelaavaksi pelaajaksi Hanna kykenee lukemaan peliä poikkeuksellisen rauhallisesti, mikä mahdollistaa hyvän päätöksentekokyvyn kentällä.

Kuulut tulevalla kaudella HIFK:n kapteenistoon. Mitä kapteenin rooli merkitsee sinulle?
Menetettyjä yöunia tietysti. Mutta jos jätetään vitsailu vähemmälle, niin pidän valintaa kapteenistoon ennen kaikkea luottamuksen osoituksena. Kapteenistoon kuuluminen on aina kunniatehtävä.

Miten ”pohjoisen likka” on sopeutunut Helsinkiin?
Oikein kivasti! Vaikkakin veri välillä vetää pohjoisen luontoon, ei elämä täälläkään ole hassumpaa.

Anniina ”Ansku” Ponkkonen

Edelliset kaksi kautta Kampuksen Dynamoa edustaneen 28-vuotiaan Ponkkosen 2019–20 kausi meni täysin pieleen heti ensimmäisessä ottelussa, kun ristisidevamma pakotti pelaajan leikkauspöydälle ja kausi oli paketissa ennen kuin kerkesi kunnolla alkamaankaan. 18-19 kaudella KaDy:n tehokkain ja edeltävällä kaudella 17-18 Liikunnan Riemun tehokkain pelaaja onkin palautumassa pelikuntoon sopivasti kauden alkamisen kynnyksellä.

”Ansku” on nopea, vahva ja taitava pallonkäsittelijä, joka taitaa maalinteon, mutta tekee paljon töitä molempiin suuntiin. Ponkkosta ei tulla näkemään kentällä heti kauden ensimmäisissä otteluissa, mutta pelaaja on harjoitellut joukkueen mukana jo pitkään ja kuntoutuminen polvivammasta on loppusuoralla, joten paluu kentille tapahtunee jo hyvissä ajoin ennen joulua. Joukkueen taustoissa odotetaan jo malttamattomina mihin Ansku kykenee tulevalla kaudella, kun ympäriltä löytyy hieman edelliskausia enemmän taitoa ja kokemusta.

Kuvaile HIFK:n joukkuetta kolmella sanalla!

Taitava: joukkueessa on ihan pirun taitavia yksilöitä!

Yhtenäinen: lyhyessä ajassa joukkueesta on muovautunut tiivis porukka, jolla on yhteinen päämäärä. Olen uusi pelaaja joukkueessa ja vaikka olen joutunut vielä osan treeneistä seuraan sivusta, tunnen silti kuuluvani porukkaan. Joukkuehenki on ihan huippuluokkaa!

Innostava: oman polven kuntoutusprosessin aikana olen miettinyt monta kertaa, palaanko pelikentille enää. HIFK:hon siirtymisen jälkeen innostus futsalia kohtaan on palannut ja kasvanut entisestään! Valmentajalta saa jeesiä aina kun sitä tarvii, ja treeneissä tehdään hommat kovaa ja huolella.