19.2.2022 klo 16.00 HIFK FS – FTK-Tornio, Pirkkolan Palloiluhalli 7-4 (2-0)

Toisella jaksolla runsasmaaliseksi kypsynyt kohtaaminen FTK-Torniota vastaan pysyi kotijoukkue HIFK:n hallinnassa alusta saakka, vaikka vierailijat laittoivatkin kovasti kampoihin.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa ja hermostunutta pelaamista, eikä pitkiä pallollisia jaksoja nähty kummankaan toimesta. Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin kotijoukkueen toimesta jo reilun minuutin pelin jälkeen ja maalia kelpasikin katsella. Kotijoukkueen maalin edustalta käynnistetty hyökkäys päätyi kauniin kombinaatiopelaamisen saattelemana FTK -maalin edustalle, missä Hanna Halonen pelasi lopulta syötön poikittain, ohi heittäytyvän maalivahti Senja Keisun ja Daniela Tjeder viimeisteli kotijoukkueen 1-0 johtoon.
FTK:lla oli jakson aikana mahdollisuutensa, jotka se kykeni luomaan erityisesti vastahyökkäyksistä ja pitkien diagonaalipallojen kautta, mutta kotijoukkueen puolustus pelasi hyvin ja Minja Kolkka maalilla nollasi FTK:n pariinkin otteeseen. Ottelun toinenkin maali oli lopulta punapaitojen käsialaa, kun Hannukselan matala laukaus kimposi tolpasta maalinedustalle, jossa Tjeder piti toimistoaan ja viimeisteli maltillisesti päivän toisen osumansa. HIFK:n 2-0 johtoasemassa siirryttiin myös tauon viettoon.

Yhdeksän maalinen toinen jakso sai salama-alun kun HIFK korjasi tilanteeksi 3-0, kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain 36 sekuntia. Tjeder vapautti Halosen oikealta laidalta juoksuun, mistä tämä pelasi lähes päätyrajan tuntumasta palloa maalinedustalle. Syöttö kuitenkin karkasi läpi keskustan aivan vasempaan laitaan jonne Hannuksela kerkesi ajoissa ja lähetti pallon vaikeasta asennosta vasemmalla jalallaan yläriman kautta takuuvarmasti verkon perukoille.
FTK iski kuitenkin kavennusosuman vain hetkeä myöhemmin, kun vieraiden kulmapotku läpäisi HIFK:n puolustusmuodon ja Tiia Juntikan laukaus löysi tiensä maalin oikeaan ylänurkkaan puolustajan reiden kautta.

Muutama minuutti myöhemmin maalikarkelot jatkuivat, kun HIFK sai epäsuoran vapaapotkun kuudesta metristä vierasjoukkueen palauttaessa pallon maalivahdilleen. Tjeder siirsi pallon yllättäen Hannukselan vasemmalle jalalle, eikä Hannuksela erehtynyt vaan viimeisteli varmasti lukemat 4-1:een ajassa 24:30.
Reilu minuutti mentiin näissä lukemissa, kunned FTK kavensi jälleen. Sanni Päkkilän kulmapotkua seurasi Tuuli Alamikkotervon hirmuinen kuti, joka löysi tiensä IFK maalin ylänurkkaan.

4-2 maalia seurasi toisen puolikkaan pisin maaliton jakso, kun seuraavaa maalia päästiin todistamaan ”vasta” ajassa 32:29. Tjeder riisti pallon keskialueella ja karkasi puolittain läpi, tämä ohitti maalivahti Keisun hienosti, mutta tolppaan osunut laukaus jäi maalin edustalle, mistä Halonen pääsi tuikkaamaan pelivälineen tyhjiin siirtäen kotijoukkueen 5-2 johtoon.
Puoli minuuttia myöhemmin oli FTK:n vuoro onnistua, kun Kolkka kotijoukkueen maalilla torjui ensin komeasti Juntikan puolittaisesta läpiajosta lähettämän laukauksen, mutta irtopallossa ensimmäisenä oli Jenna Front joka korjaili lukemat 5-3:een.
Kolme minuuttia myöhemmin vieraat tulivat jo maalin päähän, kun Tiia Juntikka Iida Jaako kaksikko sahasivat ensin IFK puolustuksen halki ja lopulta Jaako pelasi vielä pallon keskustaan ohi heittäytyvän Kolkan, mistä Juntikalla oli helppo tuikata pallo tyhjiin.

Kavennusmaalin jälkeen FTK pyrki tasoittamaan pelin viidettä kenttäpelaajaa hyödyntäen. Kotijoukkue puolusti hyvin ja yhtä herkkupaikkaa lukuunottamatta ei vieraat saaneet vaarallisia tilanteita aikaiseksi. FTK:n hukatessa oma paikkansa oli HIFK:n vuoro karata jälleen kahden maalin johtoon, kun Tuula Sirén riisti pallon vasemmalla laidalla, pallo Tjederin kautta takaisin ja peliväline puolesta kentästä tyhjään verkkoon. HIFK pääsi pariin otteeseen kokeilemaan tyhjää maalia uudelleenkin ja hetken näytti jo siltä että iltapäivän maalit oli nähty. Daniela Tjeder täydensi kuitenkin vielä hattutemppunsa ajassa 39:31, kun Iina Ahola riisti ensin pallon omalla kenttäpuolikkaalla ja vapautti Tjederin keskustasta läpi. Maalivahdin rooliin ajautunut FTK:n kenttäpelaaja oli voimaton kun Tjeder viimeisteli 7-4 maalin ja ottelun loppulukemat tämän jalkojen välistä.

Pienelle peliajalle aiemmin kaudella jäänyt ja loukkaantumisista läpi kauden kärsinyt Heidi Lindström pelasi IFK:n toisessa kentässä lähes täydet 40 minuuttia ja positiivisesti läpi ottelun esiintynyt konkaripelaaja kommentoi fiiliksiä tuoreeltaan pelin jälkeen:

– Tosiaan kauden ensimmäiset kunnon minuutit niin että päsi tosissaan peliin mukaan ja päällimmäiset fiilikset ihan ok. Huomaa että taukoa on kertynyt eikä pelituntuma ole vielä ihan se mitä toivoisi, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan.

Joukkueen peli-ilmeeseen Lindström oli tyytyväinen ja haluaa joukkueen ottavan sen mukaan myös huomiseen kärkikamppailuun MuSaa vastaan:

– Pelaajista näki ennen ottelua että oltiin hyvin keskittyneitä ja se näkyi erityisesti ensimmäisen jakson hyvänä kollektiivisena puolustuspelaamisena ja rauhallisuutena ilman palloa. Etenkin toisella jaksolla puolustuspäähän tuli myös huonompia suorituksia, mutta ne pystyttiin nollaamaan nopeasti. Se kuuluisa taisteluilme oli hyvä ja kun onnistutaan viemään keskittyminen ja hyvä taistelu myös huomiselle niin en usko MuSa:n tuottavan suurempia ongelmia.

01:24 1-0 Daniela Tjeder (Hanna Halonen)
18:41 2-0 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
20:36 3-0 Anna-Kaisa Hannuksela (Hanna Halonen)
21:09 3-1 Tiia Juntikka (Sanni Päkkilä)
24:30 4-1 Anna-Kaisa Hannuksela (Daniela Tjeder)
25:56 4-2 Tuuli Alamikkotervo (Sanni Päkkilä)
32:29 5-2 Hanna Halonen (Daniela Tjeder)

Tuuli Alamikkotervo (FTK)

HIFK:n tuplaviikonloppu jatkuu huomenna, kun sarjakärki MuSaFutsal saapuu Pirkkolan parketille. Ottelu alkaa klo 13:00 ja luvassa on futsalia kansalliselta huipulta, joten tervetuloa seuraamaan ottelua!