6.3.2021 klo 13.00 HIFK FS – ACE, Pirkkolan Palloiluhalli

Lauantain ensimmäinen Naisten Futsal Liigan ottelu on mielenkiintoinen, kun hallitseva SM -hopeamitalisti ACE saapuu HIFK:n vieraaksi Pirkkolan Palloiluhalliin. ACE voitti syyskaudella joukkueiden keskinäisen ottelun kotonaan 2-1 ja on siten ainoa joukkue jota HIFK ei ole runkosarjassa kyennyt voittamaan.

Vierasjoukkue ACE on ollut kevätkaudella kovin alavireinen, eikä sen kausi ole kokonaisuutenakaan sujunut toivottuun tapaan. Hallitseva SM -hopeamitalisti on sarjataulukon sijalla yhdeksän, juuri pudotuspeliviivan alapuolella yhden pisteen päässä Ylöjärven Ilveksestä, ja kamppailee tiukasti viimeisestä playoffpaikasta. Vaikka joukkueen tappioputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi, kamppaili se edelliskierroksella sarjakärki MuSa:a vastaan pitkään tasaisesti, mikä kenties enteili pientä nousuvirettä sarjajumbo OPA:lle koetun surkean 7-1 tappion jälkeen. ACE kaipaa pisteitä kivutakseen playoff -viivan yläpuolelle, joten epäilemättä Pirkkolaan saapuu nälkäinen joukkue.

ACE:n kapteeni Sini Lauermaa on ollut pitkään sivussa loppuvuodesta koetun nilkkavamman jäljiltä ja Lauermaan poissaolo on näkynyt muutenkin tahmeasti pelanneen Tamperelaisjoukkueen pelissä selvästi. Lauermaa pelasi vaihdon verran kolme viikkoa sitten FTK:ta vastaan, mutta ei ole palannut kentälle tuon jälkeen ja pelikunto on siten edelleen mysteeri. Vaikka hän kykenisi lauantaina pelaamaan HIFK:ta vastaan, ei pelivire liene heti paras mahdollinen.

Kapteenin poissaoloa ovat pyrkineet paikkaamaan ACE:n kauden parhaana pistenaisena häärinyt Jonna Kykkänen 9+10 tehoillaan, sekä etenkin alkukaudesta erittäin pirteästi pelannut oikeajalkainen maalinsylkijä Annette Korin (12+4). Italiasta täksi kaudeksi ACE:en palannut Maria Ropanen oli myös erityisesti MuSaa vastaan iskussa  1+1 tehoillaan ja on kauden aikana kerännyt jo 15 (7+8) tehopistettä. Tamperelaisten kokoonpanosta on nostettava esiin myös maajoukkueen ykkösmaalivahtinakin tutuksi tullut Tiia Ropanen, joka kykenee hyvänä päivänä torjunnoillaan jopa voittamaan otteluita ACE:lle, kuten pitkälti tapahtuikin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Seuraa heitä ACE:

#9 Jonna Kykkänen joutui Ilveksessä koirankoppiin ja siirtyi edelliskaudeksi ACE:n riveihin. Kykkänen näyttäää löytäneen peli-ilon jälleen tekemiseensä ja taitava pallonkäsittelijä onkin kerännyt jo kunnioitettavat 19 tehopistettä kauden aikana.

#21 Tiia Ropanen on yksi Liigan parhaita maalivahteja ja pystyy torjunnoillaan tarjoamaan joukkueelleen mahdollisuuden voittoon pelistä toiseen.

Kotijoukkue HIFK on edelleen vahvassa vireessä, mutta peliesitykset ovat jonkin verran kevään aikana ailahdelleet. Edellisestä kuudesta ottelusta joukkue on saalistanut neljä voittoa, mutta sen kahdesta tappiosta viimeisin tuli viikko sitten sunnuntaina FC Sport J:n vieraana luvuin 5-2. Tähtirinnat löytyvät sarjataulukon sijalta kolme, neljä pistettä sarjakärki Ilveksen perässä joten runkosarjan voittoakin ajatellen kaikki on vielä auki.

Liigatulokas HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero uskoo, että joukkueen ailahtelun syyt on tiedossa ja ACE:a vastaan nähdään jälleen pirteä HIFK.

”Kausi on sujunut kokonaisuuten erinomaisesti ja loistavat tulokset ovat saattaneet pyyhkiä monen mielestä sen, että joukkue on vielä kokematon ja prosessi kesken. Playoff -mallisen sarjan etu on se, että matkaan mahtuu muutama kompastuminen ja uskon että jokainen tappio vie meitä joukkueena eteenpäin. Viime kierroksen 5-2 tulos Sportia vastaan ei kerro koko totuutta ottelusta ja pelissä oli paljon hyvää, vaikka toki Sport ansaitsi voittonsa. Olin oikeastaan paljon pettyneempi joukkueen esitykseen 5-1 voitossa KP-V:tä vastaan. Viime viikonlopun otteluista otettiin oppi matkaan ja olemme valmistautuneet hyvin ACE:a vastaan. Uskon että ollaan erittäin iskukykyisiä lauantaina, kuten on oltavakin, sillä ACE on sarjasijoitustaan laadukkaampi joukkue.

Sport -ottelusta varitoimenpiteenä sivuun jäänyt, hienoa tulokaskautta pelaava 15-vuotias Hilla Romppanen palaa jälleen kokoonpanoon ja on valmennuksen mukaan 100% pelikunnossa. Pitkäaikaispotilaiden Saana Fält, Petra Suutarinen, Dali Meller ja Anniina Ponkkonen lisäksi ottelusta on sivussa kuukausi sitten joukkueeseen liittynyt maalivahti Minja Ylärakkola, mutta muuten joukkue on jälleen täydessä iskussa ja kevään ja talven aikana vaivanneet pienet loukkaantumiset on saatu kuriin.

Seuraa heitä HIFK FS:

#11 Hilla Romppanen valittiin KP-V pelin parhaaksi, mutta joutui jäämään sivuun Sport -ottelusta. Nuori ja taitava laitapelaaja on jälleen 100% iskussa ja valmis huudattamaan kotikatsomoita kotiparketillaan.

#14 Tuula Sirén on hieman ailahdellut kauden aikana, mutta viime viikonloppuna pistetili karttui molemmissa otteluissa. Sirén on nopea ja kykenee viimeistelemään molemmilla jaloillaan, eikä hän karta 1v1 tilanteita. Venyykö pisteputki kolmen pelin mittaiseksi?

#23 Tytti-Maria Mikkola on esiintynyt varmasti tähtirintojen maalipuiden välissä. Viime viikkoina Mikkolaa on nähty yhä useammin alustamassa ja jopa päättämässä HIFK:n hyökkäyksiä ja maalivahdin pistetilikin on karttunut. ACE:a vastaan Mikkolan vahvoja otteita tarvitaan varmasti kentän molemmissa päissä.

Torstain ottelu pelataan Pirkkolan Palloiluhallissa tyhjille katsomoille, mutta se on katsottavissa suorana osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon ja tue joukkueen matkaa kohti suomenmestaruutta!