Uusi viikko on upeaa aloittaa uudella pelaajauutisella. HIFK on kiinnittänyt joukkueeseensa aiemmin julkaistujen sopimusten lisäksi uusia pelaajia, joista ensimmäisenä julkaistaan paluumuuttaja Johannes Axerudin sopimus. 

Johannes Axerud aloitti futsaluransa HIFK:n väreissä lähes 10 vuotta sitten, kun tähtirinnat aloitti futsalprojektinsa, jonka määränpäänä oli Futsal-Liiga. Aiempi projekti sellaisenaan tyssäsi vuosia sitten, mutta nyt HIFK on joka tapauksessa liigassa ja takaisin kotiinsa palannut Axerud on syystäkin iloinen. 

– Monella tapaa on romanttista päästä taas pelaamaan Stadin Kingien eteen futsalia. Tiesin oikeastaan heti, että siirryn HIFK:n paitaan kun nousu varmistui. Innolla odotan sitä, miten tämä projekti kehittyy, potentiaalia nimittäin on!

Axerud siirtyi ensimmäisten HIFK:ssa vietettyjen kausiensa jälkeen hakemaan lisää haasteita ensin ykkösen Zenithistä ja sitten edelleen liigavauhtia espoolaisen GFT:n riveistä. Ennen siirtymistään GFT:iin, Axerud ehti pelata myös Tanskan liigassa FC Fjordboldin paidassa, tuo kausi päättyi harmillisesti hopealle.

HIFK:n noustua liigaan tuli siirtyminen kasvattajaseuraan vahvana ja urheilullisena yleispelaajana tunnetulle Johannekselle ajankohtaiseksi.
Axerud tuo tähtirintoihin paitsi kaivattua kokemusta liigapeleistä, myös lisäosaamista videovalmennukseen, josta analyyttisenä futsalistana liigassa tunnettu Axerud viimeisellä kaudellaan GFT:ssa vastasi.

Videovalmentajan roolin lisäksi Espoossa vietetyt kaksi liigakautta toivat vyölle 45 sarjaottelua tehoin 3+12.
– Isot kiitokset vanhalle seuralle, vaikeaa oli hyvästellä, mutta samalla upeaa viedä sieltä opittua tietoa eteenpäin, Axerud toteaa. 

Vaikkakin Axerudin tehohanat pisteiden muodossa ovat olleet ajoittain tukossa, pystyy hän organisoimaan nelikon peliä siten, ettei omissakaan verkko heilu ja plusmiinustilasto onkin näyttänyt varsin hyvältä. Nousijajoukkueelle on erittäin kriittistä saada muurattua puolustus tiiviiksi, jotta voitoista on mahdollisuus pelata.

– Omat tavoitteet on tuoda joukkueelle kokemusta ja tietoa, ottaa isosti roolia sekä kentällä että kentän ulkopuolellakin. Kovalla duunilla voidaan saavuttaa play-off paikka, onneksi on vahva taustatiimi jo kasassa!

Lisää sopimuksia on tulossa lähiaikoina ja kun miesten joukkue on jo palannut treenikentälle, voidaan todeta kauteen valmistautumisen olevan jo täydessä vauhdissa.


Miesten sopimustilanne 27.7.2020: Sampo Kaukonen, Stefan Petrescu, Hassan Yaghoubi, Jose Ikonen, Juho Mäkiniemi, Timo Peltola, Johannes Axerud.

Johannes Axerud palaa kotiin