Ilves FS – HIFK FS, Kauppi Sports Center 9.3 klo 19.30

Keskiviikko-iltana nähdään kahden horjuvan jätin kohtaaminen, kun vaikeaa kevätkautta pelaavat HIFK ja Ilves kohtaavat Tampereella.
Joukkueet kohtasivat Helsingissä kauden avausottelussa lokakuussa tiukassa ottelussa jonka Ilves vei nimiinsä Sanna Raution viime minuuttien maalilla luvuin 0-1.

Ilveksen syyskauden hahmo Matilda Herranen siirtyi vuodenvaihteessa Italiaan TB Marmi Chiaravallen joukkueeseen, ja samalla oven avauksella Jonna Uusipaasto lähti vaihtoon Irlantiin. Erityisesti Herrasen poissaolo on näkynyt Ilveksen pelissä kevätkaudella pahasti ja joukkue on saalistanut vain viisi pistettä tämän vuoden puolella, valuen sarjataulukossa seitsemännelle sijalle. Viime kierroksella Ilves taipui kotonaan FTK-Torniolle maalein 1-3.

Tamperelaisilla on yhdestä kahteen ottelua vähemmän pelattuna, kuin kovimmilla kilpakumppaneillaan ja joukkueen kuntokäyrä on ollut nousemaan päin, sillä sen kevään kaksi voittoa ovat osuneet edelliseen kolmeen otteluun. Tupsukorvat voivat siis parannella asemiaan tasaisessa sarjataulukossa vielä roimastikin mikäli se päättää runkosarjan vahvasti.

Tiina Pöyry 5+12 ja Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt Sanna Rautio 6+5 ovat olleet joukkueen kauden tehokkaimmat pistenaiset Herrasen siirryttyä Italiaan.

Vahvan syksyn pelanneen HIFK:n kevät on ollut vuoristorataa ja voittoja tilille on kertynyt tämän vuoden kamppailuista vain kolme, mutta se on silti sinnikkäästi sarjataulukossa sijalla #2. Ilveksen tapaan joukkueen esitykset ovat viime kierroksilla parantuneet ja edelliseen neljään otteluun se on napannut kaksi voittoa.
Viime lauantaina se kuitenkin taipui kotonaan sarjan häntäpäässä putoamista vastaan kamppailevalle FC Halikolle maalein 1-2. Valmennus uskoo, että kyse oli vain ohipelistä ja sitä edeltänyt hyvä vire löytyy taas Ilvestä vastaan.

– Lauantain surkea esitys on käsitelty ja valmistavat harjoitukset sujuivat hyvin. Pieniä muutoksia peluutukseen on luvassa ja toivotaan että se tuo myös uutta energiaa kentälle. Ilves on ainoa joukkue jota ei tällä kaudella olla vielä voitettu ja uskon sen kyllä sytyttävän joukkueen pelaamaan, päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero tuumi ottelun alla.

Ottelun näkee tuttuun tapaan suorana Ruutu+ -palvelusta, mikäli et pääse paikanpäälle ottelua seuraamaan.