13.3.2021 klo 14.00 Ilves FS – HIFK FS 3-1 (1-0)

Ilves ja HIFK kohtasivat Naisten Futsal Liigan huippuottelussa lauantaina. Maalinteon tehokkuuden kanssa kamppailleet Stadilaiset eivät pystyneet varastamaan pisteitä sarjakärjeltä, vaan Ilves vei tiukan ottelun nimiinsä hyvän puolustuksensa ja tehokkaamman viimeistelynsä turvin luvuin 3-1.

Ottelun ensiminuutit alkoi HIFK:n otteessa ja peli pyöri pitkälti kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Vierasjoukkue pääsi useampaan otteeseen laukomaan kohti Ilves -maalia ja sai hyvästä alustaan palkinnoksi useita hyökkäysalueen raja- ja kulmapotkuja. Ilveksellä oli ongelmia erityisesti tähtirintojen maalia vartioineen Tytti Mikkolan nousujen puolustamisessa, myös Ilona Mikkelän vahva pivotpelaaminen tuotti tupsukorville omat haasteensa.

HIFK:n vahvan alun jälkeen ottelu hieman tasoittui ja Ilves kykeni myös paremmin käynnistelemään myös omaa pallollista peliään, erityisesti HIFK:n Kröger-Stubbe-Ahola-Halonen -kentällisellä oli ajoittain haasteita puolustuspelaamisessaan. Yhdeksännellä peliminuutilla Ilves loi ensimmäiset vaaralliset maalipaikkansa, mutta takaiskuilta kuitenkin vältyttiin.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 12:41. HIFK prässäsi Ilveksen kenttäpäädyssä ja Iina Aholan riisto karkasi maalivahti Lilli Sandströmin käsiin. Sandström lähetti pitkän avausheiton kohti HIFK -maalia, jonka edustalle oli karannut vapaaksi kotijoukkueen Matilda Herranen. Herranen jatkoi pallon päällään yli innokkaasti vastaantulleen maalivahti Mikkolan.

Avausmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena ja molemmissa päissä nähtiin muutamia puolittaisia maalipaikkoja. Avausmaalin jälkeen HIFK myös muutti hieman peluutustaan ja Noora Renström sai vastuulleen terävöittää tähtirintojen jakson aikana heikentynyttä puolustusta, tässä onnistuen. Maaleja ei enää ensimmäisen jakson aikana nähty, joten tauolle siirryttiin kotijoukkue Ilveksen niukassa 1-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti, sillä ensimmäinen maali nähtiin jo reilun minuutin pelin jälkeen ajassa 21:14. Passiivisesti omaa aluettaan puolustanut HIFK päästi Mira Teittisen syöttämään pallon vasempaan laitaan liigan tehokkaimmalle pistenaiselle Tiia Juntikalle. Juntikka pääsi suuremmitta estelyittä kuljettamaan pallon noin 10 metriin, jossa Teittisen oiva blokkipeli vapautti Juntikan oikean jalan ja tämä lähetti tarkan laukauksen HIFK -maalin vasempaan alanurkkaan, siirtäen kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Välittömästi maalin jälkeen HIFK:n avaus pelattiin maalivahti Mikkolan kautta Ilves -puolustuksen selustaan liikkuneelle Hanna Haloselle, mutta Lilli Sandström heittäytyi erinomaisesti Halosen tulisen laukauksen tielle ja esti kavennusmaalin syntymisen. Kavennusmaali nähtiin kuitenkin pian, reilut kolme minuuttia edellisestä. HIFK katkoi Ilveksen hyökkäyksen omassa kenttäpäädyssään ja Hilla Romppanen käynnisti vieraiden hyökkäyksen pelaamalla pallon Anna-Kaisa Hannukselalle, tämä vuorostaan löysi Tuula Sirénin keskustasta, joka jatkoi pallon laitaan liikkuneelle Ilona Mikkelälle. Mikkelä palautti pallon puolustuksen selustaan ampaisselle Sirénille, jonka terävä yhden kosketuksen laukaus löysi tiensä vastustamattomasti maalin oikeaan ylänurkkaan ajassa 24:39.

Ilves kuittasi itsensä takaisin kahden maalin johtoon kuitenkin vain reilua minuuttia myöhemmin. HIFK:n prässipelaaminen keskialueella osoittautui liian passiiviseksi, kun Tiina Pöyry pelasi pallon keskiympyrän tuntumaan Tanja Owensille, joka pääsi pyörähtämään pallon kanssa estelyittä ja pelaamaan pelivälineen laitaan Juntikalle. Juntikka kuljetti pallon noin 12 metriin ja lähetti mahdottomalta vaikuttaneen syötön kohti HIFK -maalille noussutta Pöyryä. Pallo kuitenkin löysi tiensä täydellisesti Pöyryn jalkaan kahden HIFK -puolustajan jalkojen välistä, eikä tämä erehtynyt lähietäisyydeltä vaan viimeisteli yhdellä kosketuksella maalivahti Mikkolan jalkojen välistä pallon verkkoon ajassa 26:04.

Maalin jälkeen jo ennestään vauhdikkaan ottelun intensiteetti nousi entisestään ja Ilveksen pelaajista Matilda Herranen, sekä Tanja Owens ottivat varoitukset nimiinsä. Ottelu pyöri enemmän HIFK:n päädyssä, mutta vaarallisimmista maalipaikoista vastasi silti vierasjoukkue. HIFK kävi 3-1 maalin jälkeen vielä kahdesti tolpassa ja kerran ylärimassa, jonka lisäksi Halonen, Ahola ja Renström pääsivät kaikki vuorollaan kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta kotijoukkueen iloksi tuloksetta.

Tiukka kärkikamppailu päättyi lopulta kotijoukkue Ilveksen 3-1 voittoon ja tuloksen myötä Ilves otti äärettömän tiukan otteen runkosarjan voitosta karaten nyt viiden pisteen etumatkalle perässä tulevaan MuSa Futsaliin nähden. Tappiosta huolimatta HIFK säilytti sarjataulukon kolmannen sijan, mutta GFT hengittää jo niskaan kahden pisteen päässä.

12:41 1-0 Matilda Herranen (Lilli Sandström)
21:14 2-0 Tiia Juntikka (Mira Teittinen)
24:39 2-1 Tuula Sirén (Ilona Mikkelä)
26:04 3-1 Tiina Pöyry (Tiia Juntikka)

Ottelun tähtipelaajat:

Tuula Sirén (HIFK FS)
Tanja Owens (Ilves FS)

HIFK on tositoimissa jo tänään, kun Helsinkiin matkustaa sarjanousija KP-V. Ottelu on katsottavissa suorana osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon ja tue joukkueen matkaa kohti suomenmestaruutta!

Kuva: Niklas Günsberg