Iina Ahola

27-vuotias Iina on erittäin vahva pelaaja, jonka puolustuspelaaminen on vertaansa vailla. Kyse ei silti suinkaan ole yhden suunnan pelaajasta, vaan rohkeasti ylöspäin pyrkivä pelaaja omaa myös tulisen laukauksen, josta osoituksena kunnioitettava maalimäärä 2-divisioonassa aiemmilta kausilta. Aholan valmistautuminen kauteen on ollut täynnä mutkia, sillä nilkka- ja jalkaterävammat ovat pitäneet pelaajan pääosin katsomon puolella. Kuntoon päästessään Iina tulee kuitenkin tuomaan joukkueeseen tarvittavaa fyysisyyttä. Kauden alun lähestyessä hän on jo aloittanut aktiivisen kuntouttavan harjoittelun ja on pian mukana joukkueen harjoitusvahvuudessa.

Pelaat tulevalla kaudella ensi kertaa Naisten Futsal-Liigaa. Millaisia odotuksia sinulla on peleistä?
– Fiilikset ensimmäisestä liigakaudesta ovat odottavat ja innostuneet. Liigapeleistä odotan tulevan kovatasoisia, joista varmasti jokaisesta tulee opittua paljon.

Miksi valitsit HIFK:n futsalissa?
– Pelaan jalkapalloa myös HIFK:ssa, joten seuravalinta ei ollut vaikea. HIFK:lla on mielestäni erinomainen seurakulttuuri ja olen viihtynyt HIFK:ssa todella hyvin.

Hanna Halonen

Joulukuussa 25 vuotta täyttävä ”Hande” on nopealiikkeinen ja taitava pallonkäsittelijä, jonka suurimmat vahvuudet löytyvät hyökkäyspelistä. Halonen on kärsinyt syksyn aikana pienistä loukkaantumisista, mutta on kauden alkamisen kynnyksellä pääsemässä taas sataprosenttiseen kuntoon, mikä lupaa hyvää kautta ajatellen. Aiempina kausina tuhoisaa jälkeä 2-divisioonassa tehnyt pelaaja liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen jo kevättalvella ja alun haasteiden jälkeen on osoittanut myös taktista kypsymistä. HIFK-kannattajien iloksi Halonen tulee varmasti kiristelemään maaliverkkoja myös liigatasolla ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan kuinka paljon pelaaja vielä kehittyy kauden aikana.

Miten treenit ovat muuttuneet sarjatason nousun myötä?
– Harjoitukset ovat tasoltaan paljon laadukkaammat ja antavat mahdollisuuden kehittää itseään. Lisäksi valmennus on osaavaa, joka auttaa pelaajia ymmärtämään lajia paremmin.

Pelaat Iinan tavoin myös jalkapalloa HIFK:ssa, joten tunnet hyvin seuran fanikulttuurin. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää HIFK:n kannattajille?
– HIFK:lla on hieno kannattajakulttuuri, jota olen päässyt todistamaan naisten jalkapallon parissa. Toivottavasti seuran kannattajat löytävät myös futsalin ja voimme tarjota heille hyvää viihdettä futsalin myötä!