21.2.2021 klo 16.00 HIFK FS – FC Sport J 4-2 (1-1)

HIFK sai sunnuntaina vieraita Vaasasta, kun vahvavireinen FC Sport J saapui Pirkkolan parketille mittaamaan kotijoukkueen päivän vireen. Kotijoukkue tuli ottelussa kahdesti maalin takaa tasoihin ja kaasutteli lopussa tyylikkääseen 4-2 voittoon.

Kotijoukkue HIFK sai heti ottelun alkumetreillä ottaa pallonhallinnan itselleen, vierasjoukkue Sportin puolustaessa hieman normaalia syvemmältä. HIFK kykeni luomaan painetta vieraiden kenttäpäätyyn, mutta Vaasalaisten maalivahti Lotta Rosenström puolustuksensa säestämänä piti kuitenkin pitkään maalinsa puhtaana. Toisaalta myös vierasjoukkue kykeni luomaan muutamia erittäin vaarallisia tilanteita HIFK -maalille pääasiassa terävillä vastahyökkäyksillään.

Yksi ottelun ikävimmistä tilanteista nähtiin ensimmäisen jakson puolen välin paikkeilla, kun kotijoukkueen Noora Renström kamppaili irtopallosta ja sai todella kovan iskun lonkankoukistajan seudulle vastustajan polvesta ja joutui jättämään ottelun kesken. Tilanteessa ei ollut rikettä ja lääkäristäkin saatiin lopulta positiivisia uutisia, joten Renström saattanee pelata jo tulevana viikonloppuna hurjasta tilanteesta huolimatta.

Ottelu eteni maalittomana lähes ensimmäisen puoliajan loppuun saakka. Ajassa 18:34 vierasjoukkue Sport kuitenkin lopulta iski ottelun avausmaalin, juurikin nopeasta vastahyökkäyksestä. HIFK:n syöttö pohjalta epäonnistui ja vieraiden Pipsa Lahtinen pääsi katkoon keskialueella, käynnistäen nopean vastahyökkäyksen kahdella yhtä vastaan. Lahtinen kuljetti pari askelta kohti HIFK -maalia ja löysi maalin taustalta Tiialeena Hakalan, joka pääsi nokikkain maalivahti Tytti Mikkolan kanssa ja veti pidemmän korren viimeistellen lukemiksi 0-1.

HIFK kuittasi kuitenkin tilanteen tasoihin 6 sekuntia myöhemmin. Avauspotku pelattiin vierasjoukkueen yllätykseksi suoraan maalivahti Mikkolalle, joka nousi puolen kentän tuntumaan ja löysi millintarkalla syötöllään maalinedustalta Hanna Halosen, joka siirsi pallon vasemmalle jalalleen ja lähetti laukauksensa tarkasti maalin oikeaan alanurkkaan ajassa 18:40. Näissä lukemissa edettiin jakson loppuun saakka, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen oli jäänyt; HIFK hallitsi palloa ja Sport pyrki iskemään vastaan. Toisen jakson toisella minuutilla ajassa 21:53 vierasjoukkue pääsikin iskemään jo illan toisen osumansa, jälleen vastahyökkäyksestä. HIFK:n kulmapotku epäonnistui ja vaasalaiset kontrasivat kahdella yhtä vastaan. Pipsa Lahtinen tarjoili Vilma Rosenströmille, joka harhautti HIFK -puolustajan ja iski pallon vasemmalla jalallaan noin viidestä metristä ohi heittäytyneen maalivahti Mikkolan.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin oli kotijoukkueen vuoro tulla toistamiseen takaa-ajo asemasta tasoihin. Sport pelaaja astui pallon päälle ja kaatui keskialueen tuntumassa eikä Hanna Putaala jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan korjasi irtopallon itselleen ja käynnisti vastahyökkäyksen kahdella yhtä vastaan. Putaala tarjoili maalinedustalle Haloselle joka tälläsi illan toisen osumansa oikealla jalallaan yhdellä kosketuksella maalin alanurkkaan ajassa 24:34.

Vaikka ottelun pallonhallinta olikin HIFK:n hallussa, eteni ottelu hyvin tasaisissa merkeissä pitkälle toista jaksoa. 2-2 Maalin jälkeen tähtirinnat pystyivät kuitenkin paremmin kontrolloimaan Vaasalaisten vastahyökkäyksiä ja toisaalta vaarallisia tilanteita kyettiin luomaan edelleen paljon vieraiden maalille, joten ottelu kääntyi hienokseltaan HIFK:n eduksi toisen jakson vanhetessa.

Seuraavaa maalia saatin odotella 34 peliminuutille saakka. Vieraiden maalilla hyvän ottelun pelannut Lotta Rosenström torjuin Halosen vasemmalta lähteneen laukauksen, mutta Halonen oli ensimmäisenä irtopallossa, jonka tämä nosti maalin edustalle. Sieltä löytyikin kotijoukkueen Hilla Romppanen, joka viimeisteli maalin komeasti päällään ajassa 33:49, vieden kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Ottelun kuudes maali kuului niinikään kotijoukkue HIFK:lle ja se olikin epäilemättä iltapäivän kaunein osuma. Mikkola avasi pallon Jasmine Stubbelle, jonka pitkä avaava syöttö löysi Karoliina Krögerin keskikentän tuntumasta hyökkäysalueelta. Tämä kääntyi irti puolustajastaan ja pelasi komean parallel syötön laitaan Hilla Romppaselle, jonka poikittaissyöttö maalin edustalle yhdellä kosketuksella hipoi täydellisyyttä. Syötön toisesta päästä löytyi Hanna Halonen, joka ei erehtynyt vaan täydensi hattutemppunsa laukomalla niinikään yhdellä kosketuksella pallon maalin vasempaan nurkkaan ohi vieraiden maalivahti Rosenströmin ajassa 37:14.

FC Sport J otti välittömästi 4-2 maalin jälkeen aikalisän ja pyrki hakemaan kavennusosumaa lentävää maalivahtia hyödyntäen. Reikäpaitapeli ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan päätössummeri kuultiin samoissa 4-2 lukemissa ja täydet sarjapisteet jäivät tiukan kamppailun jälkeen Helsinkiin.

18:34 0-1 Tiialeena Hakala (Pipsa Lahtinen)
18:40 1-1 Hanna Halonen (Tytti-Maria Mikkola)
21:53 1-2 Vilma Rosenström (Pipsa Lahtinen)
24:34 2-2 Hanna Halonen (Hanna Putaala)
33:49 3-2 Hilla Romppanen (Hanna Halonen)
37:14 4-2 Hanna Halonen (Hilla Romppanen)