18.4.2021 klo 13.00 HIFK FS – FTK-Tornio 4-1 (1-0)

Naisten Futsal-Liigan pudotuspeleissä pelattiin sunnuntaina ratkaisevat kolmannet puolivälieräottelut. HIFK haki sunnuntai-iltapäivänä revanssia FTK-Torniota vastaan, jolle kotijoukkue koki karvaan tappion lauantai-iltana oltuaan ensimmäisellä puoliajalla parhaimmillaan kolmen maalin johdossa.

Ensimmäinen puoliaika oli eiliseen verrattuna paljon varovaisempi molemmilta joukkueilta. Pelin panokset näkyivät selkeästi molempien joukkueiden otteissa ja tempo oli rauhallisempi edelliseen keskinäiseen otteluun verrattuna. HIFK:n puolusti erittäin tiiviisti koko ensimmäisen puoliajan ja FTK:lla oli vaikeuksia pallonhallinnastaan huolimatta päästä hyville maalipaikoille. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi maali ajassa 18.17 ja sen iski punapaitainen kotijoukkue. Joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela laittoi korkean pallon kohti Ilona Mikkelää, joka puski upeasti selkä maalia kohden pallon yli vastaan tulleen FTK:n maalivahdin Alisa Kakon. Tiukan taistelun jälkeen puoliaikatauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

HIFK lähti toiseen puoliaikaan päättäväisellä otteella ja se luotti joukkueena omaan puolustukseensa. Kotijoukkue oli kuitenkin tänään myös tehokas omissa maalipaikoissaan, sillä HIFK:n 2-0 maalin ajassa 26.21 taiteili ensimmäisen maalin tapaan kaksikko Hannuksela-Mikkelä. Kaksikko pelasi seinäsyöttökuvion oikealla laidalla ja Hannuksela pääsi iskemään kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. HIFK jatkoi tehokkaana vain reilu minuutti edellisestä. Hannuksela oli mukana tässäkin maalissa syöttämällä Hanna Halosen oikealta puolelta läpiajoon. Halonen oli tilanteessa aivan yksin maalivahtia vastaan ja hän nosti pallon kylmänviileästi yli vastaan tulleen Kakon.

Eilisen tapaan HIFK oli siirtynyt ottelussa jo kolmen maalin johtoon. FTK:n oma vastaus tähän tuli ajassa 32.21. Maria Ollila löysi oivaltavalla syötöllä vasemmalta takatolpalta Emma Heikkilän, joka teki tärkeän kavennuksen vieraille. Tästä alkoi FTK:n takaa-ajo ilman maalivahtia ylimääräisellä kenttäpelaajalla. HIFK puolusti omaa maaliaan kuitenkin joukkueena tiiviisti ja torniolaiset joutuivat pyörimään helsinkiläisten puolustusmuodon ulkopuolella. Ottelun lopussa nähtiin vielä kotijoukkueen tekemä maali, kun loistavan ottelun pelannut kotijoukkueen maalivahti Tytti Mikkola avasi käsistään pitkän pallon, joka meni aina vieraiden maaliin asti sekunti ennen peliajan päättymistä.

HIFK voitti kolmannen puolivälieräottelun lukemin 4-1 ja sarjan voitoin 2-1. HIFK eteni naisissa välieriin ensimmäisen kerran seuransa historiassa. Päävalmentaja Ilkka Somero oli syystäkin tyytyväinen ja ylpeä joukkueestaan:

– Nyt on todella hyvä fiilis, mentiin jatkoon pitkän kaavan kautta. Itseluottamus oli joukkueella korkeampi eiliseen verrattuna ja meidän voiton tärkein yksittäinen tekijä oli, että meidän prässipelaaminen toimi todella hyvin.

HIFK:n tuleva välierävastustaja ratkeaa myöhemmin lauantaina, kun loputkin puolivälieräsarjat saadaan päätökseen. Helsinkiläisten vastustaja tulee olemaan joko espoolainen GFT tai vaasalainen FC Sport J. Somero on luottavainen omasta joukkueestaan myös välierissä:

– Nyt jännitetään, että kuka meille tulee vastaan, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet ketä tahansa vastaan. Me ollaan tällä kaudella voitettu kaikki sarjassa jäljellä olevat joukkueet.

Välieräsarjojen on määrä alkaa ensi viikon lauantaina. Finaaliin pääsee välierien tapaan kahdella voitolla.

18.17 1-0 Ilona Mikkelä (Anna-Kaisa Hannuksela)
26.21 2-0 Anna-Kaisa Hannuksela (Ilona Mikkelä)
27.25 3-0 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)
32.21 3-1 Emma Heikkilä (Maria Ollila)
39.59 4-1 Tytti Mikkola

HIFK:n kokoonpano:
1 Minja Ylärakkola (mv)