HIFK:n miesten liigajoukkue pelasi viime viikolla kaksi Futsal-Liigan ottelua. Loppiaisena edessä oli vierasottelu Somerolla, josta joukkue lähti hakemaan katkaisua seitsemän ottelun mittaiselle tappioputkelleen.

SoVo otti ottelussa komennon heti ensimmäisellä kympillä, jonka aikana joukkue karkasi kahden maalin johtoasemaan. Johannes Axerud toi HIFK:n maalin päähän Riku Oraksen syötöstä ajassa 11.08, mutta kotijoukkue onnistui nousemaan uudelleen kahden maalin johtoon ennen taukoa.

HIFK aloitti toisen puoliajan väkevästi ja kavensi kapteeni Jose Ikosen maalilla tilanteeksi 3-2 pian tauon päättymisen jälkeen. Kavennusosumaa seurasi peräti seitsemän maalin karkelot, joissa kotijoukkue SoVo oli selvästi vahvempi. Lopputulos kirjattiin muotoon 8-4 somerolaisten hyväksi. HIFK:n osalta maalinteossa onnistuivat vielä Hassan Yaghoubi ja Oras.

Läpi kauden hankalien tulosten kanssa kamppailleet HIFK:n miehet saivat nopeasti uuden mahdollisuuden kurssin kääntämiseen, sillä heti kolme päivää myöhemmin punapaidat nousivat Pohjanmaan junaan. Pitkän reissun päätteeksi odotti elintärkeä peli Sieviä vastaan. Sijalle 13 vajonnut HIFK oli tukalan sarjatilanteensa vuoksi käytännössä pakkovoiton edessä.

Sievi johti peliä tauolla 1-0, mutta toisella puoliajalla HIFK antoi palaa toden teolla. Joukkue nousi 1-2-johtoon nopeasti tauon jälkeen Axerudin ja Oraksen osumilla. Ottelun 27. peliminuutilla vieraiden matkaan tuli jälleen mutkia, sillä Sievi nousi uudelleen yhden maalin johtoasemaan tekemällä kaksi maalia 12 sekunnissa. HIFK ei tästä lannistunut, vaan nousi Yaghoubin 3-3-osumalla tasoihin ajassa 29.37.

Ottelu eteni tasatilanteessa aina loppuhetkille asti, ennen kuin HIFK tarjosi Solidsportin lähetystä katsoneille faneilleen todellisen loppuhuipennuksen. Axerudin illan toinen osuma syntyi Stefan Petrescun tarjoilusta kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. HIFK osoitti todellista venymistä joukkueena ja ryösti näin kolme sarjapistettä mukanaan Stadin paluujunaan. 3-4-vierasvoitto oli HIFK:n tämän kauden toinen.

HIFK:n miehillä on jälleen kahden vierasottelun viikko edessään. Torstaina joukkue kohtaa GFT:n Espoon Opinmäen hallissa klo 18.00 ja sunnuntaina vuorossa on puolestaan peli Riemua vastaan Jyväskylässä.

6.1.2021 SoVo – HIFK 8-4 (3-1)
2.47 1-0 Arber Istrefi
7.07 2-0 Arber Istrefi (Nikola Erceg)
11.08 2-1 Johannes Axerud (Riku Oras)
16.28 3-1 Arber Istrefi (Valmir Seferi)
21.18 3-2 Jose Ikonen (Timo Peltola)
21.54 4-2 Valmir Seferi (Arber Istrefi)
30.27 5-2 Vilho Ståhlström (Guri Qerimi)