25.4.2021 klo 13.00 HIFK FS – GFT Espoo, Pirkkolan palloiluhalli 1-0 (0-0)

Naisten Futsal-Liigan välierät käynnistyivät sunnuntaina HIFK:n osalta kotiottelulla hallitsevaa Suomen mestaria Espoon GFT:tä vastaan. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä välieriin puolivälieristä otteluvoitoin 2-1. HIFK kaatoi FTK-Tornion yhteismaalein 12-7 ja GFT kaatoi jyväskyläläisen KaDyn yhteismaalein 11-4. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja voitot menivät näissä tasan 1-1. Tammikuun alussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa HIFK haki vierasvoiton Espoosta jatkoajan jälkeen lukemin 2-4 ja toinen runkosarjan keskinäinen kamppailu päättyi Helsingissä GFT:n vierasvoittoon lukemin 2-4.

Ottelun ensihetket olivat vahvaa HIFK:n hallintaa. Kotijoukkue otti pallonhallinnan itselleen ja pienen alun jännityksen jälkeen oma peli lähti rullaamaan mallikkaasti kahdella kentällisellä. HIFK piti palloa ja pääsi muutaman kerran heti alkuun vaaralliselle vetopaikalle. Todella vauhdikkaan ja tasaisen ensimmäisen puoliajan jäkimmäisellä puoliskolla HIFK pääsi lyhyen ajan sisällä useampaan ylivoimahyökkäykseen, mutta viimeiset ratkaisut pysähtyivät vieraiden puolustukseen. GFT osoitti ensimmäisellä puoliajalla omaa vaarallisuuttaan varsinkin erikoistilanteissa ja se tykkäsi laukoa suoraviivaisesti aina vetopaikalle päästyään, mutta kotijoukkueen maalivahti Tytti Mikkola pysäytti maalia kohti tulleet laukaukset puolustuksen avustuksella. Pienten marginaalien ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan 0-0 tilanteeseen.

Toinen puoliaika alkoi vielä edellistä vauhdikkaammin ja kotijoukkue sai palkinnon ansiokkaasta pelaamisestaan ajassa 22.15. Hyökkäysalueelta annettu sivurajapotkukuvio tuotti tulosta, kun kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan antama erikoistilanne löysi maalin edessä päivystäneen Ilona Mikkelän, joka ohjasi oman joukkueensa 1-0 johtoon. Toinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan vauhdikas ja isot panokset näkyivät myös tunnepuolella. GFT pääsi toisella puoliajalla vielä paremmin vetopaikoille, mutta vedot viuhuivat jatkuvasti joko ohi maalin, maalin rautoihin tai Mikkolan käsiin. Toisen puoliajan perusteella maaleja oltaisiin voitu nähdä useampia molemmissa päissä ja muunmuassa vieraiden Kiia Laine pääsi laukomaan vaarallisesti muutamaan kertaan, mutta tämänpäiväinen ottelu oli molemmilta joukkueilta näyte heidän puolustus- ja maalivahtipelaamisen tasosta. Mikkelän viimeistelemä maali jäi lopulta ottelun ainoaksi ja näin HIFK:n loistovire sai jatkoa upealla 1-0 voitolla.

Joukkueen päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero nosti joukkueensa puolustuspelaamisen suurimmaksi syyksi voitolle:
– Kyllä meidän puolustuspelaaminen oli suurin yksittäinen syy voitolle. Tämä oli pienten marginaalien vääntö ja molempien joukkueiden puolustus- ja maalivahtipelaaminen onnistui tänään ensiluokkaisesti.
– Paikkoja meillä oli kyllä useampaankin maaliin, mutta Heidi Tahvanaisen huipputorjunnat pitivät jännityksen yllä loppuun saakka.

HIFK:n Tähtipelaajana ottelussa palkittiin pohjapelaaja Karoliina Kröger ja vierailta palkittiin maalivahti Heidi Tahvanainen. HIFK:n taival kohti finaaleja jatkuu ensi viikon lauantaina Espoossa:
– Nautitaan tästä voitosta tämä päivä ja huomenna alkaa sitten jo uusi treeniviikko sekä valmistautuminen ensi lauantain koitokseen.

Välieräsarjan toinen ottelu pelataan vappuaattona 1.5 klo 15.00 ja pelipaikkana toimii Espoon Opinmäen liikuntahalli. Ottelun näet suorana Solidsport -palvelun kautta.

22.15 1-0 Ilona Mikkelä (Anna-Kaisa Hannuksela)

HIFK:n kokoonpano:
1 Minja Ylärakkola (mv)