Ilves FS – HIFK FS
Kauppi Sport Center, Tampere
Sunnuntai 20.9.2020, klo 16:00
Miesten Futsal-Liigan kauden 2020–2021 1. ottelukierros

Miesten Futsal-Liiga starttaa pitkän, yli puolen vuoden odotuksen jälkeen jälleen sunnuntaina. Stadilaisessa futsalissa on tapahtunut sarjatauon aikana paljon ja HIFK:sta tulee ensimmäinen helsinkiläisseura nykymuotoisessa Futsal-Liigassa. Sunnuntaina tehdään siis suomalaista futsalhistoriaa, kun myös Helsinki voidaan piirtää futsalin lajikarttaan liigankin osalta.

HIFK:n ensimmäinen haaste odottaa Tampereella, jossa liigatulokasta odottaa suomalaisen futsalin menestyksekkäin seura, legendaarinen Ilves FS. Terävimmät kynnet Ilves-lauman tassuista ovat viime vuosina menestyksen suhteen tylsyneet ja viime kaudella tupsukorvat olivat jopa putoamisvaikeuksissa, sijoittuen lopulta keskeytetyllä kaudella sijalle 11, jolta he olisivat joutunut putoamiskarsintaan. Ilves voitti peräti viisi mestaruutta perätysten kausilla 2009–2014, joten viime kausi oli täysin poikkeuksellista Ilveksen historiassa.

Ilveksessä on reagoitu hankalaan viime kauteen, ja joukkue onkin ainakin paperilla vahvistunut viime kauteen nähden huomattavasti. Akaa Futsaliin viime kaudeksi siirtyneet kokeneet liigapelaajat, vasenjalkaiset Tomi Lahtinen ja Rafael Giorgio ovat palanneet Tampereelle. Paikalliskilpailija PP-70:n luottopelurit Pyry Haanpää ja Vili-Antti Mäkinen sekä Riemusta siirtynyt Markus Riikilä ovat muita uusia vahvistuksia Ilveksen liigajoukkueessa. Pelaajavalmentaja ja maajoukkueikoni Antti Teittisen pelaaminen kauden avauksessa on vielä epävarmaa.

Aiempien kausien perusteella keltapaitojen riveissä jatkavista pelaajista esimerkiksi Ilveksen kapteeniksi nimetty, erittäin isokokoinen pivotpelaaja Jaakko Ahokas on vartioitava tarkkaan punaisten puolustuksen toimesta. Myös Riku Partala oli Ilveksen onnistujia viime kaudella.

Vaikka vastassa on huomattavasti rutinoituneempi liigavastustaja, HIFK:n leirissä lähdetään joka tapauksessa avaamaan pistetili heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Päävalmentaja Lasse Lind on tyytyväinen punaisten valmistautumiseen.

-Meillä on takana hyvä harjoittelujakso, johon on kuulunut pari opettavaista treenipeliä. Pelaajat ovat olleet motivoituneita sekä sitoutuneita yhteiseen tekemiseen. Sen myötä on myös tapahtunut paljon kehitystä ja alamme sisäistämään pelitapaamme.

HIFK:n leiristä löytyy pelaajia, joille sunnuntainen vastustaja on hyvin tuttu. Viime kaudella Riku Oras debytoi Futsal-Liigassa Ilveksen paidassa iskien viisi maalia pelaamassaan kymmenessä liigaottelussa. Juho Mäkiniemi vietti Ilveksen sotisovassa useamman kauden, mutta siirtyi pääkaupunkiseudulle jo viime kaudella. Molempiin edellä mainituista herroista kohdistuu isoja odotuksia, sillä kokemusta liigapeleistä ei HIFK:n pelaajistosta aivan liikaa löydy.

Sunnuntaina saadaan kuitenkin useampi debytantti, mutta nöyristelemään Tampereelle ei mennä. Joukkue on hionut pelaamistaan jo pitemmän aikaa ja pelaajistoon on löytynyt laajuutta muutaman uuden pelaajan myötä, Riku Oraksen lisäksi rinkiin on tullut uusina pelaajina maalivahti Matias Marjander ja kenttäpelaajat Johannes Axerud sekä Leo Rautiainen. Lindin mielikuvat sunnuntain liiga-avauksesta ovat selvät.

-Pelaajista on aistinut, että kaikilla on kova halu päästä pelaamaan pisteistä. Luultavasti pelin alku tulee olemaan hermostunutta pitkän tauon jälkeen kilpailullisista otteluista. Lähtökohtaisesti näen sunnuntain ottelun tasaisena, jossa pienet asiat ratkaisevat.

Joukkueen kapteeniksi on kauden alla äänestetty joukkueen tärkeimpiin ja samalla kokeneimpiin liigapelaajiin kuuluva Jose Ikonen. Kapteeniston täydentävät Axerud, Sampo Kaukonen sekä Stefan Petrescu.

Futsal-Liigan kaikki ottelut lähetetään suorina lähetyksinä ja tiedotamme sosiaalisen median kanavissamme lähempänä ottelun alkua, mitä kautta ottelua voi seurata, mikäli paikan päälle Tampereelle ei pääse.

HIFK pääsee sunnuntain liiga-avauksen jälkeisenä lauantaina avaamaan ottelut myös kotikentällään Pirkkolassa, jonne lauantaina 26. syyskuuta vieraaksi saapuu SoVo. Kotiavaus potkaistaan käyntiin klo 19:00, tervetuloa!