HIFK:n toinen kausi liigatasolla käynnistyy huomenna lauantaina, kun tulokaskaudellaan SM-hopeaan yltäneet Tähtirinnat kohtaavat viime kauden runkosarjan ykkösen Ilveksen kotikentällään Pirkkolassa. Molemmat joukkueet lähtevät kauteen 2021-22 hieman uudistuneena pelaajamateriaaliltaan, mutta tavoitteena molemmilla on mestaruus.

Viime kauden kohtaamiset joukkueiden välillä päättyivät tasan 1-1, kun molemmat voittivat kotiottelunsa. HIFK luvuin 2-1 ja Ilves luvuin 3-1. Keskinäisten otteluiden tehokkaimmat maalintekijät olivat HIFK:sta Tuula Sirén ja Ilveksestä täksi kaudeksi FTK:n paitaan siirtynyt Tiia Juntikka, jotka molemmat onnistuivat kertaalleen niin koti- kuin vieraskentällä.

Ilvestä vastaan aina urallaan tehokkaasti pelannut Tuula Sirén odottaa tasaista ottelua myös kauden avaskoitoksesta:

– Virheet on pystyttävä puristamaan minimiin ja huolellisuus niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin ratkaisee voittajan. Toisaalta uskon, että vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin tullaan näkemään, sillä molemmat joukkueet ovat varmasti kaivanneet jo pääsyä parketeille kesätauon jälkeen. Mulla on kuitenkin täysi luotto siihen, että stadi on meidän!

HIFK vahvistui kesän aikana kahdella kovan luokan pivotpelaajalla, kun futsal liigan kautta-aikain tehokkain maalintekijä Daniela Tjeder vaihtoi paikallisvastustaja GFT:n väreistä punaisiin, ja viime kauden C.D. Leganesissa pelannut Selja Laine palasi Suomeen ja pukee nyt tähtipaidan ylleen. IFK menetti kuitenkin viime kevään loukkaantumisten vuoksi sivussa olleet Annika Ponkkosen ja Dali Mellerin, sekä lauantaina keltaista ylleen pukevat Noora Renströmin ja Ilona Mikkelän, joten ovi on käynyt myös toiseen suuntaan.

Daniela Tjeder lähtee odottavaisena ensimmäiseen viralliseen otteluunsa uusissa väreissä:

– Pitkään ollaan odotettu kauden alkua ja toivon että se näkyy positiivisena latauksena ja peli-ilona kentällä, silloin lopputuloskin on yleensä suosiollinen. Itse toivon pääseväni heti kauden alusta joukkueen pelitapaan sisään, toivottavasti saadaan heti yhteispeli toimimaan ja sitä kautta luotua hienoja syöttökuvioita ja maaleja.

Ilveksen kovimmat siirtouutiset lienevät pitkälti joukkueen maalinteosta viime kaudella vastanneen Tiia Juntikan menettäminen FTK:n riveihin, sekä kauden päätteeksi loukkaantuneen huippumaalivahti Emiilia Syväsen siirtyminen FC Nokian paitaan. Lisäksi ainakin luottopelaaja Anni Karelehto on toistaiseksi ripustanut futsalkengät naulaan. Tamperelaisjoukkue on kuitenkin myös vahvistunut pelaajamarkkinoilla kun IFK:ssa sensaatiomaisen kauden pelannut Ilona Mikkelä, sekä Noora Renström siirtyivät Tampereelle. FTK:ssa pitkään vaikuttanut maajoukkuekuvioistakin tuttu pohjapelaaja Sanna Rautio, sekä GFT:n ykköstorjujan vastuuta pitkään kantanut maalivahti Heidi Tahvanainen siirtyivät niin ikään vahvistamaan tupsukorvia täksi kaudeksi.

Toisen kautensa IFK:n peräsimessä ja neljännen kautensa naisten futsalin pääsarjassa aloittava Helsinkiläisjoukkueen päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ennakoi lauantain vastustajaa yhdeksi sarjan kovimmista:

– Ilves on hyvin organisoitu ja vahvaan taktiseen osaamiseen pohjaava joukkue, joka on äärettömän kova vastustaja kenelle tahansa, siitä osoituksena runkosarjan ensimmäinen sijoitus viime kaudelta. Lauantaina kentällä nähdään kaksi joukkuetta jotka lähestyvät peliä melko eri tavoin, mutta parketilla on samaan aikaan kaksi erittäin kovatasoista joukkuetta. Pieniin asioihin ottelu tulee varmasti ratkeamaan ja huomenna nähdään kumpi on tässä kohtaa kautta valmiimpi joukkue.

Ottelu pelataan lauantaina 2.10 klo 13.00 alkaen Pirkkolan Palloiluhallissa, jossa on ensimmäistä kertaa yli vuoteen koko katsomokapasiteetti käytössä. Toivotamme lämpimästi katsojat tervetulleiksi!