15.5.2021 klo 15.00 MuSaFutsal-HIFK FS, Porin Urheilutalo

HIFK:n mestaruusjahti jatkuu tulevana viikonloppuna Naisten Futsal-Liigan finaaleissa. Joukkue matkustaa viikonlopuksi Poriin, jossa vuoden 2021 finaalit pelataan ratkaisuun asti. MuSaFutsal otti viime sunnuntaina ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen voittamalla HIFK:n dramaattisten vaiheiden ja jatko-ottelun jälkeen lukemin 3-4. Suomen mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. HIFK:lla on siis lauantaina mahdollisuus voitolla venyttää ratkaisu sunnuntaille, jolloin kyseisen ottelun voittaja tullaan kruunaamaan mestariksi.

Ensimmäinen finaaliottelu Helsingissä oli erittäin intensiivinen ja tempo oli koko ottelun todella korkea. HIFK:lla oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla paikat useampaan maaliin, mutta ottelun panokset näkyivät maalipaikoissa rauhattomuutena. Ottelussa puoliajoilla oli oudoksuttavan samanlainen kaava. HIFK teki molempien puoliaikojen alkuun johto-osumat ja MuSa tasoitti ottelun molemmilla kerroilla puoliajan viimeisellä minuutilla. Myös epäonnea oli HIFK:lla matkassa varsinkin 2-2 tasoitusmaalissa, jossa Iina Ahola loukkasi nilkkaansa juuri ratkaisevalla hetkellä. MuSa pelasi oman parhaan puoliaikansa jatko-ottelun ensimmäisellä puoliajalla iskien kaksi maalia ja se riitti HIFK:n loppukiristä huolimatta voittoon asti. HIFK saa kuitenkin olla ylpeä suorituksestaan, sillä sen pelaaminen oli pitkät pätkät koko kevään parasta tiukassa paikassa. Tämän tason ottelut ovat yleensä hyvin pienistä asioista kiinni ja ne pienet asiat olivat viime sunnuntaina porilaisten puolella. Päävalmentaja Ilkka “Bruno” Somero oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa pelaamisen yleisilmeeseen:

– Pelattiin pääsääntöisesti hyvä ottelu viime viikonloppuna. Kokonaisuutena puolustuspelaaminen oli niin prässipelaamisen kuin oman alueen puolustamisen osalta hyvää. Murtautuminen hyökkäysalueelle oli myös hyvää.

– Viimeistelyssä ja prässin purkamisessa meillä on parannettavaa. Lisäksi puoliaikojen lopussa keskittymisen on jatkossa oltava parempi kuin viime ottelussa.

Lähtökohta on se, että sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan ja lisäksi mestaruuteen pitäisi raapia molemmista voitot. Somerolla on tiedossa kuinka oma pelaaminen saataisiin vielä vastustajalle vaikeammaksi:

– Lähtökohta on se, että tulevana viikonloppuna pelataan kaksi ottelua, valmistautuminen pitää ajoittaa niin, että energiatasot ovat lauantaina korkealla.

– Vaikka me oltiin tyytyväisiä meidän puolustuspelaamiseen niin kyllä sieltä löytyy silti edelleen asioita mitä ollaan tässä viikon aikana pyritty viilaamaan, jotta vastustajan pitäessä palloa saataisiin heidän pelaaminen vielä vaikeammaksi. Toki sama pätee silloin kun meillä on pallo. Siihen me ollaan saatu vähän lisämaustetta.

Naisten Futsal-Liigan ja HIFK:n kausi saatetaan tulevana viikonloppuna päätökseen Porin Urheilutalolla ja sekä lauantain että tarvittaessa sunnuntain ottelu alkaa klo 15.00. HIFK tarvitsee takaa-ajoasemassaan enemmän kannustusta kuin kertaakaan aikaisemmin, joten hyppää viimeistään nyt mukaan HIFK:n naisten finaalihuumaan SolidSport-palvelun kautta, joka näyttää finaalit kotikatsomoihin ratkaisuun saakka.

Teksti: Henri Niemelä.