17.4.2021 klo 19.00 HIFK FS – FTK Tornio 4-5 jo. (3-3)

Naisten Futsal-Liigan pudotuspeleissä HIFK:n naiset kohtasivat FTK-Tornion lauantai-iltana puolivälierien toisessa osaottelussa Pirkkolan palloiluhallissa. Ensimmäinen osaottelu päättyi viikko sitten helsinkiläisten 1-4 voittoon. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa, joten sarja oli lauantaina katkolla HIFK:lle. HIFK oli voittanut ennen lauantaita kaikki kolme joukkueiden keskinäistä kohtaamista yhteismaalein 14-3.

HIFK otti pallonhallinnan itselleen heti ensimmäisistä hetkistä rohkeasti itselleen ja pääsi hyvin rakentelemaan hyökkäyksiä torniolaisten korkean prässin ohi. HIFK sai räjähtävän alun ottelulleen, kun se iski ensimmäisen maalinsa heti ensimmäisestä paikastaan ajassa 2.21. Tilanteessa torniolaisten puolustaja kaatui ja sen jälkeen HIFK:n pallonriistosta pallo ajautui vasemmalle laidalle Ilona Mikkelälle, joka sijoitti pallon ohi FTK:n maalivahdin.

HIFK siirtyi ottelussa jo 2-0-johtoon ajassa 4.43 Anna-Kaisa Hannukselan maalilla. Punapaitojen vastahyökkäyksessä pallo liikkui keskustan kautta vasempaan laitaan, jonne joukkueen kapteeni Hannuksela oli noussut. Hannuksela laukoi “kärkkärillä” pallon oikeaan yläkulmaan ja riemu kotijoukkueen leirissä oli ylimmillään. HIFK jatkoi hyökkäyspäässä tehokkaana ajassa 10.57. Pallo liikkui naiselta toiselle nopeasti ja hienon syöttökuvion päätteeksi Hilla Romppanen pääsi tilanteessa ensin kokeilemaan maalintekoa kerran osuen tolppaan. Romppanen oli kuitenkin nälkäisenä maalin edessä ja hän sai tökättyä kotijoukkueen jo 3-0-johtoon.

Kaukaa Helsinkiin tullut vierasjoukkue ei vielä kuitenkaan ollut valmiina luovuttamaan. Vierasjoukkue tuli otteluun mukaan reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen tekemällä kaksi maalia reiluun minuuttiin. Maalintekijöinä oli vierailta Maria Ollila sekä Anna Keränen. Ensimmäinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan kovatempoinen ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Tauolla mentiin HIFK:n 3-2-johdossa.

FTK tuli todella kovalla sykkeellä heti toisen puoliajan alkuun. Tolpat ja Tytti Mikkolan loistavat torjunnat pitivät kuitenkin HIFK:n johtoasemassa vielä pitkään toisella puoliajalla. Mikkola joutui kuitenkin antautumaan ajassa 34.20. HIFK:n puolustukselta tapahtui nukahdus torniolaisten kulmapotkussa ja Anna Keränen pääsi maalin edestä tasoittamaan tilanteeksi 3-3. Viimeiset viisi minuuttia mentiin hyvistä paikoista huolimatta ilman maaleja, joten 40 minuutin jälkeen edessä oli jatko-ottelu.

FTK aloitti vahvasti myös jatko-ottelun. Vierasjoukkue siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon ajassa 42.11. Koko illan aktiivisesti pelannut Heikkilä pääsi ohi kahdesta HIFK:n pelaajasta ja laukoi pallon HIFK:n maalin takakulmaan. Vierasjoukkue tuplasi johtonsa ajassa 46.51. Mikkola menetti pallon HIFK:n maalilla ja ensimmäisenä paikalla oli FTK:n Jenni Suhonen, joka siirsi pallon maaliin. HIFK haki lopussa vielä maaleja vimmatusti ja onnistuikin siinä kuusi sekuntia ennen jatko-ottelun loppua. Hannukselan kautta pallo pomppi maalin eteen Hanna Haloselle, joka antoi maalillaan kotijoukkueelle vielä viimeisen toivonkipinän. HIFK:lta loppui lopulta pelikellosta aika ja se joutui kärsimään kauden ensimmäisen tappion jatko-ottelun jälkeen FTK-Torniolle lukemin 4-5.

Tehot 1+2 tehnyt Anna-Kaisa Hannuksela palkittiin HIFK:n Tähtipelaajana. Vierasjoukkueesta palkittiin maalivahti Alisa Kakko.

Puolivälieräsarjan kolmas ja viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 18.4. Pirkkolan palloiluhallissa kello 13.00. Voittaja selviää Naisten Futsal-Liigan välieriin. Välieräpaikka olisi HIFK:lle sen seurahistorian ensimmäinen. Ottelua voi seurata suorana Solidsport-palvelun kautta.

2.21 1-0 Ilona Mikkelä (Anna-Kaisa Hannuksela)
4.43 2-0 Anna-Kaisa Hannuksela (Tuula Siren)
10.57 3-0 Hilla Romppanen
12.14 3-1 Maria Ollila (Anna Keränen)
13.52 3-2 Anna Keränen (Emma Heikkilä)
34.20 3-3 Anna Keränen (Emma Heikkilä)
42.11 3-4 Emma Heikkilä
46.51 3-5 Jenni Suhonen
49.54 4-5 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)

HIFK:n kokoonpano:
1 Minja Ylärakkola (mv)