Eteläisen alueen P17 Ykkösen viime kaudella voittanut Valtti/JML siirtyy alkavaksi kaudeksi HIFK:n alle. 

HIFK osallistui kausilla 2017-19 Palloliiton U19 liigan selviytyen kahdesti lopputurnaukseen ja saavuttaen seuran tiettävästi ensimmäisen SM-mitalin vuonna 2017. 

Joukkue on toiminut viimeiset kaudet itsenäisenä ”puoliorganisoituna” futsaljoukkueena Puotinkylän Valtin alla.  

Joukkueen on pitänyt hengissä pelaajien vahva tahtotaso pelata futsalia ja taustavaikuttajien halu antaa innokkaille ja lahjakkaille pelaajille siihen mahdollisuus. 

Joukkueenjohtaja Juha-Matti Lalli jatkaa tehtävässään myös HIFK:ssa, ja päävalmentajana toimii HIFK:n valmennuspäällikkö ja futsalvastaava Mikael ”Migu” Airava. Viime kaudella Airava nosti HIFK:n silloisen edustusjoukkueen Nelosesta Kolmoseen. 

– Itse tunnen suurimman osan näistä pojista ihan pikkunappulasta asti. Vaikka minulle riittääkin se, että pojat saavat mahdollisuuden tehdä sitä mitä rakastavat, eli pelata. Niin haluan silti tarjota pelaajilleni parhaat mahdolliset eväät edetä futsaluralla niin pitkälle kuin rahkeet kantavat. Tässä kohtaa HIFK:n tarjoamat mahdollisuudet tulivat kuvaan kuin taivaan lahjana. HIFK tarjoaa siis kirjaimellisesti parhaat mahdolliset olosuhteet edetä futsaluralla niin korkealle kuin siivet kantavat, Lalli kommentoi.

– Toimin viime kaudella muiden tehtävien ohella Eteläisen alueen pelaajakehitystapahtumissa ja Eeerikkilän aluejoukkueturnauksessa valmentajana. Tutustuin tällöin useaan nyt seuraamme siirtyneeseen futsalistaan ja suhtauduin heti erittäin positiivisesti joukkueen yhteistyötiedusteluun. Koen, että ryhmässä on valtavasti taitoa ja fyysisiä edellytyksiä, nyt minun tehtävänäni on kasvattaa pelaajien futsalosaamista, ja sitä kautta auttaa pelaajia etenemään futsalurallaan, Airava sanoo.

Viime maaliskuussa Eerikkilän aluejoukkueturnauksen voittaneessa Etelän alueen joukkueessa oli useampikin, silloin vielä Valtti/JML joukkueen pelaaja isoissa rooleissa. Pelaajat odottavat jo kuumeisesti sarjakauden alkua, ja että pääsevät antamaan taas lisää näyttöjä!