Punapaidat urakoivat tulevana viikonloppuna kahden ottelun verran kotikentällään Pirkkolassa. Rödan viikonloppu käynnistyy lauantaina klo 13.00 kun hienoa debyyttikautta pelaava RaiFu saapuu mittamaan kotijoukkueen kunnon. Sunnuntai-iltana sarjakakkonen- ja kolmonen ottavat yhteen kauden toisessa Punakulta -derbyssä kun Espoolainen GFT saapuu Pirkkolaan.

Syyskaudella vain kerran hävinnyt IFK aloitti vuoden 2022 mahalaskulla PJK:ta vastaan, kun se koki kauden toisen tappionsa luvuin 1-4. Shokkialun kokenut IFK ei päässyt omalle suoritustasolleen ottelussa ja useiden avainpelaajien poissaolot näkyivät liialti joukkueen pelaamisessa. Päävalmentaja Someron mukaan tulevaan viikonloppuun lähdetäänkin vain yksi tavoite mielessä.

– Paluu omalle suoritustasolle on selkeä tavoite joukkueelle. Epäonnistumiset kuuluvat urheiluun, mutta meidän täytyy kyetä reagoimaan positiivisesti ja palata jälleen omalle suoritustasolle, sillä viikonloppuna on kaksi kovaa joukkuetta vastassa. Voitto ei ole tässä kohtaa kautta se oleellinen tekijä, mutta peliesityksen on parannuttava, yleensä tulos seuraa kyllä perässä.

Poissaoloista päävalmentaja ei ollut huolissaan.

– Meillä on leveä rinki täynnä hyviä futsapelaajia. PJK -ottelua ei voi muutaman poissaolon piikkiin laittaa, sillä lähes koko joukkue jäi selvästi omasta suoritustasostaan. Se ottelu on kuitenkin käsitelty jo kauan aikaa sitten ja katseet on käännetty tulevaan. Pelaajatilannekin toki hieman paranee tulevaan viikonloppuun.

HIFK FS – RaiFu, Pirkkolan Palloiluhalli 22.1 klo 13.00

Lauantain vastustaja RaiFu pelaa komeaa tulokaskautta liigassa ja löytyy ennen viikonlopun kierrosta sarjataulukon sijalta seitsemän. Edelliskierroksella se kukisti IFK:takin kurittaneen PJK:n vieraskentällä lukemin 1-4 ja lähtee siten lauantain kamppailuun hyvävireisenä.

Yllätysvalmiin Raisiolaisjoukkueen peliesitykset ovat ailahdelleet kauden aikana. Se kukisti joulukuussa sarjakolmosen GFT:n kotonaan luvuin 5-3 ja pelasi ryhdikkäästi sarjakärki MuSaa vastaan vieraissa häviten luvuin 1-4 vuoden päätösottelussa, mutta aloitti uuden vuoden 2-3 tappiolla sarjajumbo FC Nokialle. Nuoren joukkueen voisi kuvitella kuitenkin varmistuvan ottelu ottelulta ja väläytyksiä korkeasta potentiaalista on nähty pitkin kautta.

RaiFu:n pistekärkenä komeilee kahteen edelliseen otteluun neljä tehopistettä iskenyt Tiiu Lehtonen, jonka koko kauden pistesaldo on jo kunnioitettavat 7+9. PJK:ta vastaan kaksi täysosumaa iskenyt Ella Mäki on joukkueen maalitilaston kärjessä kokonaistehoin 10+2.

Joukkueet kohtasivat toisensa marraskuussa Raisiossa, eikä paremmuudesta silloin jäänyt epäselvyyttä IFK:n voittaessa luvuin 1-5. HIFK:n pisteruisku Daniela Tjeder (16+9) iski ottelussa hatullisen maaleja ja sisäisen pistetilaston kakkosnimi Hanna Halonen (8+9) säesti tehoin 1+1.

HIFK FS – GFT, Pirkkolan Palloiluhalli 23.1 klo 19.00

Sunnuntaina derbytunnelmaa latistaa tyhjät katsomot, mutta Ruudun välityksellä tarjolla on Suomalaista huippufutsalia, kun sarjakakkonen HIFK ja sarjakolmonen GFT kohtaavat kauden toisessa Punakulta -derbyssä Pirkkolassa.

GFT on tahmean alkukauden jälkeen pelannut nousujohteista kautta ja on kiivennyt sarjataulukossa kolmanneksi, viiden pisteen päähän HIFK:sta. Espoolaiset ovat aloittaneet uuden vuoden kahdella voitolla, joista viimeinen tuli näytöstyyliin sarjanelosta Ilves FS:ää vastaan vieraskentällä luvuin 2-7.

Voimakkaasti täksi kaudeksi uudistuneen GFT:n menestyksen takuupelaajiksi ovat nousseet sisäisen pistepörssinkin kärkinimet Emilia Jokisalo 9+11 ja Maria Mäntylä 9+9. Kaksikon taustalta löytyy useita muitakin onnistujia kuten liigadebytantti Sani Isokivijärvi, pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehnyt Maiju Hirvonen, sekä luotettava pivotpelaaja Sandra Lind, jotka ovat kaikki olleet isoja pelaajia Espoolaisille.

Joukkueet kohtasivat viimeksi lokakuussa Opinmäessä, eikä silloin ottelun alussa hyvin vastaan pyristellyt GFT pystynyt lopulta haastamaan HIFK:ta vaan pisteet karkasivat Helsinkiin selvin 0-5 numeroin. Fyysinen Derby tarjoili peräti neljä keltaista korttia joka saattaa enteillä myös tunnelatausta tulevan sunnuntain otteluun.

Viikonlopun ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mutta ne näkyvät tuttuun tapaan selostettuina suorina lähetyksinä Ruutu+ -palvelusta.