10.4.2021 klo 16.00 FTK-Tornio – HIFK 1-4 (0-2)

Neljänneksi runkosarjassa sijoittuneen HIFK:n naisten joukkueen puolivälierät alkoivat lauantaina vieraskentällä FTK-Torniota vastaan. Välieriin vaaditaan kaksi voittoa. HIFK vei molemmat keskinäiset runkosarjakohtaamiset näiden joukkueiden välillä nimiinsä: lokakuussa HIFK voitti torniolaiset Helsingissä 5-0, ja tammikuussa pisteet matkustivat pohjoisesta etelään 2-5-lopputuloksen myötä.

Vaikka HIFK lähti sekä otteluun että koko ottelusarjaan ennakkosuosikkina, kävi kotijoukkue FTK-Tornio lähellä avausmaalia jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Maria Ollila pääsi HIFK:n puolustukselta läpi ja oli nokikkain Tytti Mikkolan kanssa, mutta HIFK-maalivahti esitti tilanteessa tärkeän torjunnan.

Ottelun avausmaalista vastasi sen sijaan HIFK ajassa 6.31. Juuri vaihdosta tullut Jasmine Stubbe riisti pallon torniolaisilta keskialueella ja syötti pelivälineen Hilla Romppaselle. Nuori pelaaja pujotteli näyttävästi pallon kanssa läpi vastustajan kentällisen, sijoitti pallon maalivahti Senja Keisun jalan alta maalin ja vei näin helsinkiläiset yhden maalin karkumatkalle.

HIFK:n kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela sai oivan paikan johdon lisäämiseen nelisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Torniolaisten Iida Jaako oli vetänyt Romppasen nurin, ja HIFK sai tilanteesta vapaapotkun. Tässä kohtaa Hannuksela ei vielä saanut maalitiliään auki, vaan pallo kimposi lopulta Romppasen kautta sivurajasta yli.

Reilu minuutti myöhemmin Hannukselan yritys sen sijaan tuotti tulosta pelikellon pysähtyessä aikaan 17.09. Romppanen antoi rajapotkun vieressä odottaneelle kapteenille, jonka kaukaa lähtenyt laukaus hieman yllättävästi meni Keisun käsien kautta maaliin. Osuma jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi.

Torniolaisryhmä oli tehnyt kotiläksynsä ennakkoon, eikä tehnyt pelistä HIFK:lle helppoa missään vaiheessa. Lopulta HIFK kuitenkin pääsi kolmen maalin etulyöntiasemaan hieman ratkaisevan tuntuisesti toisen puoliajan alkupuolella. Romppanen antoi kulmapotkun Stubbelle, joka lähti kokeilemaan vetoa kauempaa. Ratkaisu osoittautui voittavaksi valinnaksi, sillä tälläkin kertaa Keisu yllätettiin kaukolaukauksella.

Kolmen maalin johto ei kertonut koko totuutta pelin tapahtumista. HIFK:n Mikkola oli loistavassa vireessä ja piti useilla huipputorjunnoillaan vieraat pitkään ilman takaiskuja. Lopulta myös kotijoukkue sai haluamansa palkinnon kovalle työlleen. Runkosarjassa kovat tehot iskenyt Emma Heikkilä katkaisi HIFK:n avauksen keskialueella ja viimeisteli kaukolaukauksellaan kavennuksen.

Tämän lähemmäs HIFK ei kuitenkaan päästänyt FTK:ta, vaan nappasi vaikeasta pelistä huolimatta odotetun avauskiinnityksen välieräpaikkaan. Viimeisellä minuutilla Hannuksela sinetöi illan toisellaan loppulukemiksi 1-4 tyhjään torniolaismaaliin. Ottelusarja on HIFK:lle katkolla lauantaina 17.4. Pirkkolassa klo 19.00.

– Vastustaja oli kyllä lukenut meidän pelikirjan läpikohtaisin ja heillä oli lähes kaikkiin meidän syömähampaisiin vastaus. Me oltiin puolestaan scoutattu heidän erikoistilannepuolustuksensa, ja siihen treenattu työkalut, joista tänään kaksi maalia. Uhrautuvaa pelaamista koko jengiltä ja saa olla ylpeä kyllä tänään jokaisen pelaajan panoksesta kentällä, HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kommentoi pelistä.

Tehot 1+3 taululle lyönyt Hilla Romppanen palkittiin HIFK:n Tähtipelaajana. Kotijoukkueesta palkittiin Anna Keränen.

6.30 0-1 Hilla Romppanen (Jasmine Stubbe)
17.09 0-2 Anna-Kaisa Hannuksela (Hilla Romppanen)
24.44 0-3 Jasmine Stubbe (Hilla Romppanen)
31.26 1-3 Emma Heikkilä
39.13 1-4 Anna-Kaisa Hannuksela (Hilla Romppanen)

HIFK:n kokoonpano:
1 Minja Ylärakkola (mv)