17.4.2021 klo 19.00 HIFK FS – FTK-Tornio, Pirkkolan Palloiluhalli

Puolivälieräsarja on katkolla HIFK:lle lauantaina, kun FTK saapuu vierailulle Helsinkiin. HIFK voitti ensimmäisen osaottelun viime lauantaina Torniossa luvuin 1-4 ja on yhden voiton päässä seurahistorian ensimmäisestä välieräpaikasta.

Torniossa tehot 1+3 taiteillut 15-vuotias Hilla Romppanen valittiin joukkueen tähtipelaajaksi ensimmäisessä ottelussa ja nuorukainen odottaa näkevänsä sisuuntuneen FTK:n lauantaina.

”Odotan yhtä kovaa ja viihdyttävää ottelua kuin edellinenkin kohtaaminen. FTK on varmasti sisuuntunut edellisen ottelun tappiosta ja tulee täysillä hakemaan revanssia. Luottavaisin fiiliksin lähdemme kuitenkin voittoa ja välieräpaikkaa hakemaan.”

Kaksi maalia Torniolaisten verkkoon iskenyt joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela on Romppasen kanssa samoilla jäljillä, mutta uskoo HIFK:n parantavan edelleen otteitaan.

”Odotan kovaa ja tasaista ottelua, josta ei tunnetta puutu. Kentällä nähdään kuitenkin vielä asteen verran terävämpi HIFK kuin viime viikonloppuna.”

Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ei säästele kehuja FTK:sta puhuttaessa, mutta uskoo omiensa vahvuuksiin.

”FTK oli valmistautunut ensimmäiseen otteluun hienosti ja he pystyivät pakottamaan meidät paikoin ahtaalle. Meidän tulee onnistua lauantainakin puolustuspelissämme edelleen erinomaisesti jotta pystymme pitämään Heikkilän ja muut FTK:n vahvat yksilöt kurissa. Viime lauantaina meillä jäi jalat hieman matkalle ja liikkeestämme puuttui se aivan terävin askel, mutta uskon että kotikentällä nähdään vielä sähäkämpi HIFK.”

Ensimmäinen puolivälierä ei osoittautunut HIFK:lle helpoksi ja erityisesti toisella jaksolla FTK hallitsi palloa enemmän ja painoi päälle. Millainen pelinkuva nähdään toisessa osaottelussa?

”Pystymme voittamaan otteluita myös puolustuksen kautta, eikä meille ole ongelma puolustaa ajoittain myös syvemmältä, kuten Torniossa nähtiin. Kotiparketilla pyrimme varmasti hallitsemaan palloa enemmän ja vaikeuttamaan FTK:n pelinavaamista entisestään. Kaksi loistavaa joukkuetta on kuitenkin vastakkain joten peli taatusti aaltoilee enkä lähde tämän tarkemmin ennustamaan ottelun kuvaa. Somero toteaa.”

 

Puolivälieräsarja on katkolla HIFK:lle lauantaina klo 19.00 Pirkkolassa, jossa ottelu pelataan tyhjille katsomoille. HIFK:n matkaa kohti suomenmestaruutta voi kuitenkin seurata suorana osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy pleijaritunnelmaan ja tule kannustamaan Tähtirinnat voittoon!