1.5.2021 klo 15.00 GFT-HIFK FS, Opinmäen liikuntahalli Espoo

HIFK:n sensaatiomainen matka Naisten Futsal-Liigassa jatkuu lauantaina vappupäivänä, kun välieräsarjan toinen osaottelu pelataan Espoossa Opinmäen liikuntahallissa. Viime viikon sunnuntaina pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi tasaisen kamppailun jälkeen HIFK:n 1-0 voittoon. Finaaleihin tarvitaan kaksi voittoa, joten sarja on lauantaina katkolla HIFK:lle.

HIFK:lla on iloiset muistot edellisestä Espoon reissusta, sillä se otti tammikuussa runkosarjassa vierasvoiton jatkoajan jälkeen lukemin 2-4. Maalinteossa kyseisessä ottelussa tähtirinnoilta kunnostautuivat Iina Ahola, Jasmine Stubbe, Anna-Kaisa Hannuksela ja Tuula Siren.

Viime sunnuntainen ottelu oli erittäin tiukka ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa ratkaista ottelu. Maalivahdit Tytti Mikkola ja Heidi Tahvanainen olivat loistavia vähämaalisessa ottelussa ja HIFK:n puolustus sai tiukassa paikassa pidettyä nollapelin. Ottelun ainoasta maalista vastasi nyt kolmeen edelliseen otteluun kaikkiin maalin tehnyt Ilona Mikkelä. Päävalmentaja Ilkka “Bruno” Somero odottaa lauantaisesta ottelusta luonteeltaan samanlaista kuin ensimmäisestä ottelusta:

– Uskon, että ottelun kuva tulee lauantaina olemaan monessa mielessä samanlainen kuin viime sunnuntaina. Molemmat joukkueet haluavat puolustaa hyvin ja rajoittaa sitä kautta vastustajan maalipaikkoja.

– Vaikea kuitenkaan uskoa, että niin vähämaalista peliä nähtäisiin enään toistamiseen. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin tehokkaita ja tekivät runkosarjassa paljon maaleja.

HIFK on tuntunut keväällä pelaavan parhaiten paineen alla. Välierissä paineet ovat tunnetusti kovat ja se päävalmentajan mukaan näkyy joukkueen tekemisessä, mutta joukkue on osannut kääntää paineet voimavaraksi:

– Paineita on ja se näkyy sekä harjoituksissa että otteluihin valmistautuessa. Paineet näkyvät joukkueessa kuitenkin oikein eli ne osataan käsitellä positiivisella tavalla.

GFT pelasi välierien ensimmäisen ottelun ilman heidän tehokkainta pelaajaa Emilia Jokisaloa sekä Maria Mäntylää ja joukkue joutuivat pelaamaan ottelun kuudella kenttäpelaajalla. Tämä on tulevana lauantainakin etu HIFK:lle, mutta Somero muistuttaa kuinka tämä tilanne ei ole espoolaisille missään tapauksessa uusi:

– GFT on poikkeava joukkue siinä mielessä, että he ovat jo vuosia pelanneet kapealla pelaajaringillä. GFT oli puolivälierissä myös samassa tilanteessa kuin nyt häviten sarjan ensimmäisen ottelunsa vieraissa. Silloin tämä joukkue käänsi tilanteen voitokseen ja tilanne on sitä kautta heille entuudestaan tuttu. Nälkäinen vastustaja tulee varmasti lauantaina vastaan ja on mielenkiintoista nähdä, että pelaavatko loukkaantuneena olleet Jokisalo ja Mäntylä GFT:n mukana. 

Ottelu pelataan lauantaina Opinmäen liikuntahallissa ilman yleisöä, mutta SolidSport-palvelu näyttää ottelun suorana kello 15.00 alkaen. Kannustetaan joukolla HIFK kohti finaaleja!

Teksti: Henri Niemelä.