6.3.2021 klo 13.00 HIFK FS – ACE 3-2 (1-1) JO 2-2

Tähtirinnat taistelivat 3-2 voiton pitkän kaavan kautta jatko-otteluun edenneessä kamppailussa lauantai -iltapäivänä, kun ACE vieraili Pirkkolan parketilla. Vierasjoukkue ACE johti ottelua maalilla varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille saakka, mutta Hanna Halonen toi rödan tasoihin ja lopulta vei kotijoukkueen 3-2 voittoon.

Ensimmäinen jakso alkoi melko tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet kykenivät avaamaan peliään melko hyvin. Kotijoukkue HIFK kykeni kuitenkin päättämään hyökkäyksiään maalintekoyrityksiin huomattavasti vierailijoita useammin, tosin palkinnoksi saatiin jakson alussa vain iso kourallinen kulmapotkuja ja hyökkäysalueen erikoistilanteita. ACE:n tiivis puolustus ja erinomaisesti maalillaan torjunut Tiia Ropanen pitivät vierasjoukkueen erinomaisesti pelissä mukana.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella vajaat seitsemän minuuttia. HIFK:n vapaapotku vastustajan maalialueen rajalta ei löytänyt maaliin saakka paristakaan yrityksestä huolimatta ja ACE sai tilanteen purettua. Kotijoukkueen maalivahti Tytti Mikkola nousi kuitenkin purkupalloon ja käynnisti uuden hyökkäyksen pelaamalla pallon oikeaan laitaan Hilla Romppaselle, joka jatkoi edelleen kulman tuntumaan Jasmine Stubbelle. Stubbe pelasi pallon yhdellä kosketuksella maalin edustalle, josta löytyikin joukkueen paras maalintekijä Hanna Halonen, eikä hän erehtynyt lähietäisyydeltä, vaan viimeisteli pallon ohi heittäytyvän maalivahti Ropasen.

Kotijoukkueen harmiksi ottelun toinen osuma nähtiin vajaata minuuttia myöhemmin ja tällä kertaa oli vierasjoukkueen vuoro. Ropanen katkaisi HIFK:n hyökkäyksen vieraiden kenttäpäädyssä ja käynnisti joukkueensa hyökkäyksen. HIFK sortui merkkausvirheeseen vastustajien kenttäpuoliskolla jonka tuloksena vieraiden paras pistenainen Jonna Kykkänen karkasi Sanna Koskisen syötöstä yksin läpi vasemman laidan kautta. Mikkolan sijoittuminen maalilla oli aavistuksen pielessä ja Kykkänen käytti tämän hyväkseen viimeistelemällä vasemmalla jalallaan pallon verkon perukoille.

Maalien jälkeen ottelun kuva kääntyi vahvemmin HIFK:lle. Kotijoukkueen tahmea prässipelaaminen parani jakson vanhetessa, eikä ACE kyennyt rakentamaan vaarallisia hyökkäyksiä juurikaan, myös maalivahti Mikkolan nousut hyökkäysten tueksi tuottivat vieraille haasteita. HIFK loi paljon maalipaikkoja ja muunmuassa Hilla Romppanen, Hanna Putaala, sekä Jasmine Stubbe olivat jakson aikana jo nokikkainkin vieraiden maalia vartioineen Tiia Ropasen kanssa, mutta palloa ei saatu tämän selän taakse. Näin ollen taukoa siirryttiin viettämään 1-1 tasatilanteessa.

Toisella jaksolla HIFK nosti prässitasoaan ja intensiteettiään entisestään, mikä teki vieraiden pelinavaamisesta erittäin haastavaa. Peli pyöri lähes yksinomaan vierasjoukkueen kenttäpäädyssä HIFK:n pyrkiessä vimmatusti murtamaan ACE:n puolustusta, ja ennenkaikkea sen viimeisenä lukkona toiminutta maalivahti Ropasta.

Kotijoukkueen viimeistelyn takkuillessa toisen jakson ensimmäisen maalin pääsikin yllättäen iskemään vierasjoukkue ACE. Vajaat kuusi minuuttia oli ennättänyt kulua toista jaksoa, kun ACE sai vasta toista kertaa jakson aikana pallon HIFK:n kenttäpuoliskolle. Maria Ropanen lähetti korkean pallon omalta kenttäpuoliskoltaan kohti HIFK -maalia, jonka edustalla se muutti suuntaansa Sanna Koskisen jalasta ja lipui kotijoukkueen maalin oikeaan alanurkkaan.

Kotijoukkue jatkoi myllyttämistään ACE:n kenttäpäädyssä ja kulmapotkuja, sekä hyökkäysalueen rajapotkuja kertyi kymmenittäin, mutta ACE:n maali oli kuin noiduttu. Jakson puolivälin paikkeilla HIFK:n maalia vartioinut Tytti Mikkola alkoi nousemaan yhä useammin hyökkäysten tueksi ja jäi ajoittain hyökkäysalueellekin peliä rakentamaan, mutta edelleenkään tähtirinnat eivät päässeet tolppaa lähemmäs maalintekoa.

HIFK:n penkin takana päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron otsalla oli jo havaittavissa hikipisaroita, kun ajassa 38:33 HIFK käytti aikalisän. Tähtirinnat eivät tällä kertaa vaihtaneet kenttäpelaajaa maalivahdin tilalle, vaan erinomaisesti hyökkäyssuuntaan koko ottelun ajan pelannut Tytti Mikkola sai jatkaa lentävän maalivahdin roolissa. Kotijoukkue myllytti 31 sekuntia ylivoimaa ACE:n kenttäpuoliskolla, kunnes vierasjoukkueen maalia varjellut taika saatiin vihdoin murrettua. Mikkola siirsi vasempaan laitaan Hannukselalle, tämä jatkoi vasemman kulman tuntumaan Stubbelle, joka siirsi jälleen pallon yhdellä kosketuksella takatolpalle. Takatolpalta löytyi kukas muukaan kuin Hanna Halonen, joka säikäytti kotikatsomot pysäyttämällä pallon, mutta Ropanen oli silti liian kaukana tilanteesta eikä kerinnyt heittäytyä pallon tielle, vaan halonen tuikkasi pallon kärkkärillä tyhjään verkkoon.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet kävivät vielä lähellä maalintekoa, mutta tuloksetta. Niinpä oli aika nähdä kauden ensimmäinen jatko-ottelu Pirkkolan Palloiluhallissa.

Ottelu jatkui pitkälti siitä mihin se oli toisen jakson päätteeksi jäänyt ja HIFK hallitsi ottelua edelleen. Vierasjoukkue sai kuitenkin yhden erityisen hyvän maalipaikan ensimmäisellä minuutilla, kun Mikkolan noustua hyökkäysalueelle HIFK -pelaaja kompuroi pallon kanssa ja Jonna Kykkänen pääsi riistoon. Mikkola kerkesi kuitenkin maalilleen peittämään Kykkäsen laukauksen ja kotijoukkue selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Ajassa 41:30 oli kuitenkin HIFK:n vuoro siirtyä ottelussa toista kertaa johtoon. Stubbe käytti palloa hyökkäysalueella keskustassa Halosella, joka jatkoi pallon laitaan Hannukselalle. Hannuksela palautti pallon maalinedustalle karannelle Haloselle, joka viimeisteli varmasti pallon maalin vasempaan alanurkkaan. Vierasjoukkueen maalia vartioinut taika oli murrettu.

ACE lähti välittömästi takaiskun jälkeen jahtaamaan tasoitusta lentävää maalivahtia käyttäen, mutta muutamaa lähellä piti -tilannetta lähemmäksi maalintekoa se ei päässyt. Myös kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa tyhjänä ammottaneeseen ACE -maaliin pariin otteeseen, mutta tällä kertaa pallo poltteli niin, ettei se löytänyt kohdettaan.
Ottelussa ei nähty enää lisämaaleja, joten Hanna Halosen hattutempun turvin kaksi sarjapistettä ja voitto HIFK:lle.

”Melkoinen jännitysnäytelmä ja hurja puolustustaistelu vierasjoukkueelta. On nostettava hattua erityisesti vieraiden maalia vartioineelle Tiia Ropaselle, mutta myös ACE:n tiivis joukkuepuolustus ansaitsee kehuja. Puoliajalla sanoin joukkueelle, että tarvittavat maalit tulee kyllä kun uskomme omaan tekemiseen. Tavoitteena oli nostaa prässitasoa ja luoda lisää laadukkaita maalipaikkoja. Joukkue vastasi hienosti tuohon pyyntöön, mutta oma usko alkoi silti lopussa jo horjumaan, kun rummutus ei vain meinannut tuottaa tulosta. Tuntui että koko joukkue kantoi tänään apinoita harteillaan, mutta onneksi lopussa saatiin eläintarha karistettua niskasta. Kyllä tuolla esityksellä olisi ollut melkoinen lopputulos jäädä pisteittä.”
Päävalmentaja Somero tuumi ottelun jälkeen.

6:45 1-0 Hanna Halonen (Jasmine Stubbe)
7:21 1-1 Jonna Kykkänen (Sanna Koskinen)
25:44 1-2 Maria Ropanen (Julia Jokiranta)
39:03 2-2 Hanna Halonen (Jasmine Stubbe)
41:30 3-2 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)