HIFK kohtaa lauantaina klo 17.00 käyntiin potkaistavassa ottelussa viime vuoden puolivälierävastustaja FTK-Tornion.

Keväällä kovan haasteen puolivälierässä IFK:lle heittänyt FTK venytti playoff-sarjan kolmeen otteluun voittamalla kertaalleen vieraissa. Tiukan taisteluparin paremmuus ratkesi kuitenkin Helsinkiläisten hyväksi, sen voittaessa sekä vieraissa, että kotona luvuin 4-1. Joukkueet kohtasivat kaikkiaan viidesti viime kauden aikana Helsinkiläisten voittaessa neljästi. Ottelupari oli erittäin maalirikas, sillä kaikkiaan maaleja nähtiin yli 6 ottelua kohden, maaliero oli lopulta IFK:n hyväksi 22-9.
Joukkueiden keskinäisissä otteluissa IFK:n tehokkaimpina kunnostautuivat kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela huipputehoilla 6+6, sekä Hilla Romppanen tehoin 3+4. FTK:n tehokkain oli Emma Heikkilä tehoin 3+2.

HIFK:n luottopelaajiin lukeutuva Karoliina Kröger luottaa omiensa kykyyn hallita ottelua, mutta tiedostaa FTK:n vaarallisuuden ja pitkän vierasmatkan tuomat haasteet:

– Uskon että pystymme hallitsemaan ottelua ja luomaan tarvittavat maalipaikat. Voitto FTK:sta vaatii kuitenkin tarkkuutta, sillä se on hyökkäysosastoltaan nimekäs joukkue, joka on erityisen vaarallinen vastahyökkäyksissä. Pitkä vierasmatka tuo oman haasteensa otteluun ja se saatiin viime kaudellakin todeta, sillä emme olleet aivan parhaimmillamme reissupeleissä.

FC OPA:ssa ja Team Vanpassa ihastuttanut FTK:n väreihin täksi kaudeksi siirtynyt Jenna Front ennakoi tiukkaa kohtaamista joukkueiden välillä:

– Fiilikset ovat odottavaiset ja on mukava päästä pelaamaan HIFK:ta vastaan, sillä joukkue on täynnä tuttuja pelaajia. Huomisesta ottelusta tulee todella tiukka, sillä molemmat joukkueet lähtevät varmasti pelaamaan vain voitosta.

HIFK:n kausi alkoi kirvelevällä 0-1 tappiolla Ilvekselle, mutta tuon ottelun jälkeen se on ottanut kaksi suvereenia 5-0 voittoa vieraissa, ensin FC Halikon ja sitten GFT:n kustannuksella. Niin Halikko kuin GFT:kin on kärsineet kuitenkin pahoista käynnistymisvaikeuksista kauden alussa ja FTK on aivan eri kaliiperin joukkue, pohtii HIFK:n päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero:

– FTK on meille kova tasonmittari, luultavasti kovin tähän mennessä, ja voitto Torniosta edellyttää että pystymme parantamaan peliämme edelleen. Pelaajamateriaaliltaan uudistunut FTK parantaa varmasti peli peliltä ja meidän on kyettävä samaan.

Lauantain kotijoukkue FTK hävisi tiukan avausottelun hallitsevalle suomenmestari MuSa:lle 2-3, mutta voitti sitten vieraissa Ylöjärven Ilveksen luvuin 0-3. Kauden epäilemättä suurin yllätys toistaiseksi nähtiin kuitenkin, kun sarjanousija FC Nokia piti täydet kolme pistettä kotonaan FTK:n taipuessa vieraissa 4-3 -numeroin. Pienenä altavastaajana otteluun lähtevä kotijoukkue on saanut kuitenkin maajoukkuetauon aikana hioa peliään uomiinsa ja etenkin kotikentällään se on todella vaarallinen joukkue.

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 17.00 Putaan Liikuntahallissa Torniossa. Mikäli et pääse paikanpäälle ottelua seuraamaan, se näkyy tuttuun tapaan jälleen Ruutu+ -palvelusta.