Ylöjärven Ilves – HIFK FS, Ylöjärven Urheilutalo 12.2 klo 15.00

Marraskuussa joukkueet kohtasivat Helsingissä jolloin tasainen kamppailu kääntyi tähtirintojen 3-2 voitoksi vasta jatko-ottelussa. Edellisen kohtaamisen suurimmat onnistujat olivat 1+1 tehoilla HIFK:n Selja Laine ja Ylöjärveläisten Riia Seppälä.

Yilves on kovassa nosteessa ja edellisestä seitsemästä ottelustaan se on voittanut peräti kuusi. Vaikka kalenteriin on mahtunutkin pääosin häntäpään joukkueita on joukossa myös kovat voitot Ilveksestä, sekä KaDystä.
Ylöjärveläiset ovat kivunneet sarjataulukon sijalle seitsemän ja joukkue on tarrannut tukevasti playoff-paikkaan kiinni, sillä viivan alapuolella vaanivaan ottelun enemmän pelanneeseen RaiFuu:n eroa on neljä pistettä.

Joukkueen suurimpia onnistujia pisteiden valossa ovat olleet Senni Viren, sekä Emmi Rauhala tehoin 7+6. Sisäisen maalipörssin kärjessä keikkuu kuitenkin Heidi Linjamaa kahdeksalla maalillaan.

HIFK löytyy edelleen sarjan kakkossijalta, mutta kaksi tappiota edelliseen kolmeen otteluun on supistanut eron takana tulevaan yhden ottelun enemmän pelanneeseen GFT:hen vain kahteen pisteeseen. Joukkue ei ole pelillisesti yltänyt aivan syyskauden tasolleen ja vaikka PJK -ottelu olikin valmennuksen mukaan täysi ohipeli joukkueelta, ei se GFT-, tai RaiFu -pelissäkään yltänyt aivan omalle tasolleen. Helsinkiläisjoukkue on edelliseen kolmeen otteluun päästänyt enemmän maaleja (8), kuin sitä edeltäneissä 11 ottelussa (6), mikä kuvaa hyvin joukkueen alavirettä.

– Huonoon jaksoon on useita syitä, mutta varmasti yksi suurimmista on pitkä joululoma jonka joukkue vietti. Uskon silti edelleen, että pitkällä aikavälillä loma maksaa itsensä takaisin. Nyt joukkueen on kuitenkin parannettava peliesitystään ja kaikki valmiudet siihen on olemassa. Sairastelut ja loukkaantumiset alkavat olla nyt historiaa ja joukkue on harjoitellut todella hyvin. Siistiä päästä vihdoin takaisin parketille. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero taustoittaa.

HIFK:n pistetilaston kärjestä löytyy 17+9 tehoillaan Daniela Tjeder, jota säestää Hanna Halonen 9+11, sekä Anna-Kaisa Hannuksela 6+13.

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 15.00 Ylöjärven Urheilutalolla ja yleisö on jälleen tervetullut paikanpäälle. Mikäli matka Ylöjärvelle on kuitenkin liian pitkä, ottelun näkee tuttuun tapaan suorana Ruutu+ -palvelusta.