FC Sport J – HIFK FS, Vamian Hansakampus 26.2 klo 14.00

HIFK vierailee lauantaina Vaasassa, kun putoamiskamppailuun jämähtänyt FC Sport J emännöi stadilaisia.
Sportin kausi on ollut vaikea ja 17 ottelusta on mukaan tarttunut vain 12 pistettä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä karsijan paikalle sarjataulukon sijalle 11.

Joukkueet kohtasivat toisensa joulukuussa, ottelussa jossa IFK oli parempi 5-1 lukemin. Daniela Tjeder oli tähtirintojen voiton takuunainen 3+1 tehoillaan, kun taas Sportin ainokaisesta vastasi Roosa Ojala.

Vaasalaiset ovat olleet pienikokoisella kotikentällään Vamian Hansakampuksella selvästi vahvempia kuin vieraissa, tästä parhaimpana osoituksena tammikuun lopulla taisteltu 3-1 voitto Ilveksestä. Kahdeksasta pelaamastaan kotiottelusta se on voittanut kolme, kun taas yhdeksän vieraspeliä ovat tuoneet vain yhden voiton.

Sportin tehokkaimpina ovat toimineet kymmenen tehopisteen naiset Nina Kiviniemi 6+4, sekä Vilma Rosenström 5+5. Ykkösmaalivahdin roolia kantava Lotta Rosenström on urakoinut tolppien välissä kunniakkaasti, mutta tilastollisesti sarjan heikoiten puolustava joukkue on ollut vaikeuksissa omassa päädyssään läpi kauden.

Sport on kolmen ottelun tappioputkessa ja edelliskierroksella se hävisi RaiFu:lle vieraissa luvuin 0-4. Mikäli joukkue mielii säilyttää sarjapaikkansa ilman karsintoja on jokainen piste elintärkeä, joten se varmasti taistelee pisteistä kotikentällään vimmatusti.

Sarjakakkonen HIFK koki sunnuntaina jo vuoden kolmannen ja kauden neljännen tappionsa kun sarjakärki MuSaFutsal puolusti 0-2 voiton Pirkkolasta. Tuplaviikonlopun pelannut Helsinkiläisjoukkue otti kuitenkin 7-4 voiton FTK:sta lauantaina ja valmennuksen mukaan vaikea alkuvuosi on alkanut taittumaan parempaan päin.

Pelaajarintamalla HIFK kokee pieniä muutoksia, kun edellisviikonloppuna kokoonpanossa olleet Selma Rantala, Iina Ahola ja läpi kauden loukkaantumisten kanssa paininut Jasmine Stubbe ovat sivussa ottelusta. Myös iloisia uutisia kuullaan pelaajarintamalla, kun joulukuun alussa loukkaantunut loistavan alkukauden pelannut Hilla Romppanen palaa joukkueen vahvuuteen. Romppanen onkin jo kerinnyt odottaa parketille pääsyä, mutta ei luo itselleen paineita paluuotteluun:

– En odota itseltäni vielä ihmeitä, tai aseta itselleni tähän otteluun sen suurempia tavoitteita, huippua päästä vain taas takaisin pelaamaan. Odotan fyysistä peliä Sportin pienellä kotikentällä ja uskon että päästään ihan tosissaan vääntämään pisteistä, vaikka Sport onkin ailahdellut kaudella, Romppanen summaa.

Katsomot ovat jälleen avautuneet, mutta ottelu on myös tuttuun tapaan seurattavissa Ruutu+ -palvelusta.