15.5.2021 klo 15.00 MuSaFutsal-HIFK FS, Porin urheilutalo 7-2 (4-0)

HIFK:n mestaruusjahti jatkui lauantaina Porin Urheilutalolla MuSaFutsalia vastaan. Naisten Futsal-Liigan ensimmäinen finaali Helsingissä päättyi viime viikolla porilaisten 3-4 voittoon jatko-ottelun jälkeen. Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa, joten HIFK tarvitsi viikonlopun kahdesta ottelusta kaksi voittoa.

Lauantain finaali alkoi HIFK:n kannalta pirteästi ja se pääsi heti ensimmäisellä minuutilla Ilona Mikkelän johdolla loistavalle maalipaikalle. Ottelun ensimmäisen maalin iski kuitenkin MuSa. Pallo tuli HIFK:n puolustusalueelle, josta vieraiden purkupallo epäonnistui ja pysähtyi kotijoukkueen Elina Setälään. Setälä pääsi yksi vastaan yksi tilanteeseen Tytti Mikkolaa vastaan ja vei laukauksellaan joukkueensa 1-0 johtoon.

MuSa yllätti maalillaan HIFK:n ja sai hyvän vireen sitä myöten pelaamiseen päälle. HIFK alkoi kuitenkin painamaan hyökkäyksiä pikkuhiljaa kohti porilaisten maalia ja varsinkin nuori Hilla Romppanen aiheutti kotijoukkueelle vaikeuksia hyvällä haastamisellaan ja nopeudellaan. HIFK otti nopeasti pelirohkeuden kasvaessa ottelun hallinnan itselleen ja Mikkola nousi maalivahtina useampaan otteeseen hyökkäyksiin mukaa. Pelirohkeus kuitenkin kostautui 2-0 maalissa, missä Iina Heikkilä nosti pallon omalta puolustusalueeltaan aina HIFK:n maaliin asti. Tämä oli jälleen vierasjoukkueen kannalta ikävä takaisku, sillä HIFK oli juuri saanut ottelun omaan hallintaansa.

Reilu minuutti edellisestä ja kotijoukkue siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Ensimmäisessä finaalissa hattutempun tehnyt Netta Hannula pääsi keskialueelta vauhtiin ja laukoi vasemmalta jalallaan loistavan laukauksen, joka meni aivan tolppaa nuollen vasempaan alakulmaan. MuSa oli ensimmäisen finaalin tapaan myös lauantaina viimeistelyssä aivan omaa luokkaansa ja se siirtyi puoliajan viimeisellä minuutilla jo 4-0 johtoon. Milla Ljungman antoi kulmapotkun ja Anni-Elina Luotonen pääsi maalin edustalta laukomaan pallon maaliin. Ottelussa siirryttiin puoliaikatauolle vierasjoukkueen kannalta karuissa 4-0 lukemissa. Lukemat eivät kuitenkaan kertoneet ottelun kokokuvaa. MuSa oli valovuoden edellä viimeistelyssä ja HIFK:lla vuorostaan oli jälleen havaittavissa hätäilyä maalipaikoissa.

Toisella puoliajalla oli selvää se, että HIFK:lla ei ollut tilanteessa enään mitään hävittävää ja Mikkolaa nostettiin tukemaan hyökkäyksiä vielä ensimmäistä puoliaikaa aktiivisemmin. HIFK sai lisää uskoa tekemiseensä puoliajan alussa ajassa 23.34 Ilona Mikkelän maalilla. Uusi isku itseluottamukselle oli kuitenkin MuSan välitön kuitti ajassa 24.23. Mikkola oltiin nostettu ylös ja harhasyöttö kostautui Milla Ljungmanin viimeistellessä helpon maalin puolesta kentästä.

Koko kauden aktiivisena ja periksiantamattomana joukkueena tunnettu HIFK ei kuitenkaan ollut vielä valmis heittämään hyvästejä mestaruudelle vaan se iski itsensä jälleen kolmen maalin päähän 5-2 tilanteeseen Hilla Romppasen maalilla ajassa 27.22. HIFK jatkoi takaa-ajoaan aggressiivisesti, mutta sillä oli jälleen hintansa. HIFK menetti puolessa kentässä pallon Netta Hannulalle, joka nosti maalillaan joukkueensa lähemmäs mestaruutta. Netta Hannula oli myös lauantaina tehokkaana ja hänen toinen peräkkäinen hattutemppunsa näki päivänvalon ajassa 34.23. Ottelun lopussa pelikello kulutettiin vain loppuun ja MuSa kruunattiin näin Suomen mestariksi kaudella 2020/2021. 7-2 lukemiin päättyneen finaalin parhaina pelaajina palkittiin Anna-Kaisa Hannuksela ja Elina Setälä.

MuSa voitti Suomen mestaruuden häviten lopulta playoffeissa vain yhden ottelun. HIFK oli parempi joukkueiden ensimmäisessä finaalissa, mutta porilaiset olivat selkeästi parempia lauantain ensimmäisellä puoliajalla ja heidän iso viimeistelyprosentti palkittiin finaaleiden toisella voitolla. HIFK oli panosten pakottamana pakotettu riskeihin ja ne kostautuivat tänään useampaan otteeseen. HIFK saavutti joukkueena heti debyyttikaudellaan hopeaa Naisten Futsal-Liigassa. Onnittelut naisille SM-mitalista!

1.28 1-0 Elina Setälä
10.23 2-0 Iina Heikkilä
11.35 3-0 Netta Hannula (Elina Setälä)
19.04 4-0 Anni-Elina Luotonen (Milla Ljungman)
23.34 4-1 Ilona Mikkelä (Anna-Kaisa Hannuksela)
24.23 5-1 Milla Ljungman
27.22 5-2 Hilla Romppanen (Ilona Mikkelä)
31.38 6-2 Netta Hannula
34.23 7-2 Netta Hannula (Milla Ljungman)

HIFK:n kokoonpano:
1 Minja Ylärakkola (mv)