12.12.2021 klo 15.00 MuSa Futsal – HIFK FS, Porin Urheilutalo 0-4 (0-3)

Stadilaisten kivenkova puolustus oli liikaa Porilaisille, jotka kokivat vasta ensimmäisen pistemenetyksensä tällä kaudella.

Ottelu sai todellisen salama-alun kun ajassa 0:44 kotijoukkueen verkko heilahti ensimmäisen kerran. Anna-Kaisa Hannuksela pelasi syvälle oikeaan kulmaan Hilla Romppaselle, joka syötti poikittain vasempaan laitaan, mistä Daniela Tjeder laukoi yhdellä kosketuksella pallon ohi heittäytyvän Siiri Liljan.
Parin minuutin pelin jälkeen oli Romppanen karata itse MuSa -puolustukselta pahantekoon, mutta kotijoukkueen puolustaja liukui tilanteeseen auttamatta myöhässä suoraan Romppasen jaloille, minkä johdosta nuorukaisen peli oli ohi ennen kuin kerkesi kunnolla alkamaankaan. Tuomaristo ei nähnyt suurempaa tarvetta puuttua tilanteeseen.

Ensiminuuttien jälkeen Porilaiset saivat suuremman osan pallonhallinnasta nimiinsä IFK:n puolustaessa totuttua alempaa puolen kentän tuntumassa. Pallonhallinnasta huolimatta kotijoukkueen oli vaikeaa päästä vaarallisille maalipaikoille ja vaikka muutamia laukauksia nähtiin jäi Milla Ljungmanin siirto Elina Setälän syötöstä keskeltä noin kuudesta metristä MuSa:n alkuhetkien parhaaksi maalintekopaikaksi. Vajaan seitsemän minuutin kohdalla Hanna Halonen katkoi MuSa -syötön keskiviivan tuntumassa, mutta Siiri Liljan hyvin ajoitettu vastaantulo riitti estämään lisämaalien syntymisen. Paria minuuttia myöhemmin ensin Vera Mattila ja sitten Netta Hannula kahteen kertaan pääsi kokeilemaan Tytti Mikkolan päivän kuntoa laukauksillaan, mutta joutui toteamaan maalivahdin olevan vireessä.

MuSa:n korkea prässi tuotti punapaidoille haasteita ja se kykeni tekemään vieraiden pelinavaamisesta vaikeaa. HIFK tyytyikin usein suoraviivaisempiin hyökkäyksiin ja pyrki nopeasti murtamaan MuSa:n korkeaa prässiä, mutta satunnaisia laukauksia lukuunottamatta ei vaaranpaikkoja nähty Halosen läpiajoa lukuunottamatta myöskään kotijoukkueen kenttäpäädyssä.
Molempien joukkueiden puolustaessa hyvin syntyivät vaarallisimmat paikat usein vastahyökkäystilanteista, yksi tällainen nähtiin noin 11 minuutin kohdalla, kun Hannuksela katkoi MuSa:n harhasyötön keskialueella ja kotijoukkue katkoi tilanteen rikkeen arvoisesti. Seurannut vapaapotku pelattiin vaarallisesti maalinedustalle, mistä Jasmin Ylikraka onnistui purkamaan pallon hallin päätyrakenteisiin.

15 Minuutin pelin jälkeen IFK:n virhetili täyttyi, kun se otti ensimmäisen jakson kuudennen virheensä pysäyttäessään Setälän kuljetuksen vasemmalla laidalla sääntöjen vastaisesti. Kotijoukkueen Anni-Elina Luotonen asteli kympin täplälle, kun taas vierasjoukkue vaihtoi maalinsuulle Minja Kolkan torjumaan kymppimetristä. Kolkka veti pidemmän korren ja torjui Luotosen matalan laukauksen tyylikkäästi. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Karoliina Kröger blokkasi Setälän laukauksen ja siirsi pelivälineen vierelleen Hanna Putaalalle. Putaala laukoi kaukaa omasta päädystään pallon vasemmalla jalallaan kohti kotijoukkueen maalia. Laukaus yllätti maaliltaan irti olleen Siiri Liljan ja se kiipesi yli kotijoukkueen maalivahdin laskeutuen vierasjoukkueen iloksi riman alle maalin oikeaan yläkulmaan. HIFK 0-2 johtoon ajassa 15:16.

Maalin jälkeen ottelun kuva palautui ennalleen IFK:n puolustaessa syvempää ja MuSa:n hakiessa vimmatusti maalipaikkoja. Muunmuassa Hannula, Ylikraka ja Luotonen pääsivät laukomaan laidan tuntumasta, mutta laukaukset päätyivät joko ohi maalin tai Mikkolan torjuntoihin. IFK sen sijaan jatkoi tehokasta pelaamistaan, kun Halonen riisti jälleen keskialueen tuntumassa pallon ja käynnisti kuljetuksellaan vastahyökkäyksen. Hannula kerkesi liukumaan Halosen syötön tielle kertaalleen, mutta irtopallossa ensimmäisenä oli Halonen itse, joka syötti uudelleen kohti maalinedustaa. Siellä ensimmäisenä oli Daniela Tjeder, joka ei paikasta erehtynyt vaan siirsi vieraat jo 0-3 johtoon ajassa 17:53. Lisäosumia ei kahden viimeisen minuutin aikana enää nähty vaan tauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Ottelun toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi; MuSa hallitsi pelivälinettä vieraita enemmän, mutta maalipaikoille murtautuminen tuotti haasteita. Yksi oivallinen paikka nähtiin vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Netta Hannula pääsi pyörähtämään maalinedustalla irti puolustajastaan, mutta vasemman jalan laukaus painui hieman ohi vasemmalta. Ajassa 24:55 sai kotijoukkue jälleen kylmää vettä niskaansa. HIFK sai rajapotkun oikealta syvältä hyökkäyspäädystä, jonka Halonen siirsi kentän puolelle Tjederille. Ottelun parhaaksi pelaajaksikin valitun Tjederin tarkka ja matala laukaus yllätti kotijoukkueen ja painui vastustamattomasti takatolpan kautta maaliin täydentäen samalla Tjederin kauden kolmannen hattutempun.

Kotijoukkue oli lähellä kaventaa ottelun vajaan kahdeksan minuutin kohdalla, kun se sai IFK:n kommunikointivirheen seurauksena epäsuoran vapaapotkun maalialueen rajalta. Instagramistakin tuttu vaparikuvio vapautti Luotosen loistavaan vetopaikkaan joka ohitti jo Mikkolan, mutta Putaalan jalat siivosivat pallon maaliviivalta ja Selja Laine jatkoi irtopallon väljemmille vesille. Minuuttia myöhemmin ahkerasti ottelussa laukonut Luotonen laukoi terävästi kohti vieraiden maalin vasenta ylänurkkaa, mutta Mikkola heittäytyi laukauksen tielle komeasti pitäen maalinsa koskemattomana. Tästä seurannut kulmapotku katkottiin IFK:n toimesta ja Daniela Tjeder pääsi puolittain läpiajoon, mutta Siiri Lilja esti lisämaalien syntymisen myös kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Noin minuuttia myöhemmin oli MuSa:n Ylikraka lähellä kavennusosumaa ohittaen laukauksellaan Mikkolan, mutta Halosen jalat kerkesivät laukauksen tielle. Tästä jälleen minuutin verran ja Ylikrakan terävä laukaus vasemmalta laidalta kilpistyi vieraiden iloksi maalin oikeaan pystypuuhun.

Ottelun viimeiselle seitsenminuuttiselle siirryttäessä MuSa Futsalin Netta Hannula puki ylleen maalivahdin paidan ja nousi hyökkäysten tueksi viidentenä kenttäpelaajana vaihtaen Siiri Liljan kanssa aina mahdollisuuden tullen. Tämän seurauksena IFK käytti aikalisänsä ja nosti samalla oikeastaan ensimmäistä kertaa ottelussa prässitason vastustajan kenttäpäätyyn vaikeuttaen MuSa:n ylivoiman hyödyntämistä. Kotijoukkue onnistui ajoittain nostamaan ylivoiman IFK:n kenttäpäätyyn, mutta vieraiden nelikko puolusti erinomaisesti eikä MuSa:n muutamat laukaukset tuottaneet suuria vaikeuksia Mikkolalle ja tämä pääsikin muutaman otteeseen yrittämään maalintekoa tyhjään maaliin. Lähimpänä maalintekoa olikin juuri Mikkola, jonka kolmas yritys omalta maaliltaan kilpistyi kotijoukkueen maalin vasempaan tolppaan.
Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty kummassakaan päädyssä ja päätösvihellyksen soidessa IFK juhli kolmatta perättäistä nollapeliään, sekä peräti kahdeksatta perättäistä voittoaan.

Vahvan ottelun vieraiden maalilla pelannut Tytti Mikkola kommentoi ottelua tuoreeltaan Palloliiton toimitukselle:

– Oli hienoa päästä oikein kunnolla vääntämään tasokasta joukketta vastaan. Pelistä jäi todella hyvä fiilis, koska onnistuttiin pitämään oma pää puhtaana ja avausmaalikin saatiin heti alkuun. Omaan avauspelaamiseen pitäisi saada vielä lisää malttia, mutta kaiken kaikkiaan hyvä peli, Mikkola kertoi.

00:44 0-1 Daniela Tjeder (Hilla Romppanen)
15:16 0-2 Hanna Putaala (Karoliina Kröger)
17:53 0-3 Daniela Tjeder (Hanna Halonen)
24:55 0-4 Daniela Tjeder (Hanna Halonen)

Tähtipelaajat
Daniela Tjeder (HIFK)
Jasmin Ylikraka (MuSa Futsal)

Ensi viikonloppuna Naisten Futsal Liigan syyskausi saatetaan päätökseensä ja HIFK urakoi kahden ottelun verran. Lauantaina tähtirinnat pelaavat vieraissa FC Nokiaa vastaan klo 13.00 alkavassa ottelussa Harjuniityllä. Vuosi päätetään kotikentällä Pirkkolassa sunnuntaina, kun FC Sport J saapuu vierailulle Stadiin otteluun joka potkaistaan käyntiin klo 15.00.