31.1.2021 klo 14.00 Ylöjärven Ilves – HIFK FS, Ylöjärven Urheilutalo

Viime sunnuntaina kauden toisen tappionsa kärsinyt HIFK matkaa sunnuntaina Ylöjärvelle, missä ottelua emännöi Ylöjärven Ilves. YIlves löytyy ennen viikonlopun otteluita sarjataulukon sijalta kahdeksan ja pitelee siten viimeistä playoffpaikkaa hallussaan. HIFK sen sijaan putosi sarjataulukon kolmannelle sijalle MuSa -tappion jälkeen ja on kolme pistettä kärkijoukkue Ilvestä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. YIlves ja HIFK kohtasivat 14. marraskuuta Pirkkolassa ja silloin tasainen ottelu kääntyi lopulta HIFK:n eduksi 2-1 numeroin.

Ylöjärveläisillä on mahdollisuus kasvattaa pistetiliään huomattavasti viikonloppuna, sillä se urakoi kahden ottelun verran. Sunnuntain HIFK -ottelun lisäksi se pelaa lauantaina Oululaista FC OPA:a vastaan. Tuplaviikonloppu asettaa joukkueelle omat haasteensa, mutta leveästi materiaaliaan kauden aikana peluuttanut YIlves pystynee kotikentällään pelaamaan kaksi täysipainoista ottelua peräkkäisinä päivinä.

Ylöjärven Ilves on voittanut tämän vuoden puolella pelaamistaan kolmesta ottelusta kaksi. Sen ainoa tappio tuli viime sunnuntaina kärkijoukkue Ilveksen vieraana luvuin 2-1. Ylöjärveläisjoukkue kykeni haastamaan ennakkosuosikki Ilveksen ennen kaikkea hyvän puolustuspelinsä turvin ja sen pohjapelaajat urakoivat urhoollisesti pitäen liigan pistetilaston kärkinimen Tiia Juntikan nollilla jo toistamiseen tällä kaudella. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt voittoon vaan Ilves FS piti kaikki kolme pistettä Tampereella.

Ylöjärven Ilves pelaa paljon vahvojen pohjapelaajiensa #17 Sini Sutisen ja #15 Mia Pajusen kautta ja luottaa heidän kykyynsä purkaa vastustajan prässiä ja rakentaa hyökkäyksiä. Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Sutinen on myös erinomainen uhka hyökkäyssuuntaan ja omaa tulisen laukauksen molemmilla jaloillaan. YIlves vahvistui loppuvuodesta huomattavasti kun se sai riveihinsä #7 Rosa-Maria Sirenin, joka on pelaamissaan neljässä ottelussa iskenyt jo vakuuttavat 5+1 tehot. Ylöjärveläisten paras pistenainen on kuitenkin #22 Heidi Linjamaa, joka on 12+4 pisteillään liigan pistetilaston sijalla kahdeksan.

Seuraa heitä Ylöjärven Ilves:

#7 Rosa-Maria Siren on ketterä pelaaja ja taitava pallonkäsittelijä, lisäksi hän kykenee viimeistelemään tehokkaasti molemmilla jaloillaan ja tuo paljon taitoa YIlveksen kokoonpanoon.

#17 Sini Sutinen on joukkueensa kapteeni ja Ylöjärveläisten pelin moottori, tämän lisäksi Sutisen tulinen ja tarkka laukaus on oma käsitteensä Naisten Liigassa.

Vierasjoukkue HIFK kärsi kauden toisen tappionsa viime sunnuntaina Porissa MuSa Futsalin vieraana. Täysin varjojen mailla pelanneet tähtirinnat löysivät itsensä 6-0 tappioasemassa jo vajaan 14 minuutin pelin jälkeen, eikä tuosta kuopasta ollut kaivautuminen enää pois vaikka joukkue kykenikin tekemään ryhtiliikkeen toiselle puoliajalle. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Someron mukaan ottelu on unohdettu, mutta sen tarjoamaa oppituntia ei.

”Olemme pelanneet loistavaa kautta tähän saakka ja onkin helppo unohtaa, että joukkue on rakennettu lähes perustuksiaan myöden uudestaan tälle kaudelle. Sunnuntain kaltainen tappio kasvattaa nälkää entisestään ja se on uudelle joukkueelle tärkeä kokemus, jonka paras oppi lienee juuri siinä ettei sitä halua kokea toiste. Teemme varmasti joukkueena töitä sen eteen ettei niin tule enää tapahtumaan”

HIFK on pelannut tammikuussa jo kuusi ottelua, voittaen niistä viisi. Vaikuttavimmat päänahkansa se otti 2. tammikuuta MuSa Futsalista kotonaan luvuin 8-5 ja 9. tammikuuta GFT:tä vastaan vieraissa 2-4, jatko-otteluun edenneessä kamppailussa. HIFK:n sisäistä pistepörssiä 9+8 tehoillaan johtaa kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela, joka löytyy liigan pistetilaston sijalta seitsemän. Hannukselan takana on leveä rintama onnistujia joista jaetulle toiselle sijalle sisäisessä pistepörssissä yhdeksällä pisteellään yltävät Hilla Romppanen, Hanna Halonen, sekä Tuula Sirén.

Päävalmentaja Someron mukaan Ylöjärvellä ei ole tarjolla yhtään helppoa pistettä, mutta joukkue lähtee nälkäisenä (Y) Ilveksen kaatoon. Kokoonpanossakin saatetaan nähdä muutoksia Somero väläyttää.

”Pidimme kevyemmän treeniviikon sillä tammikuu on ollut joukkueelle raskas ja joukkue tuntuu nyt todella valmiilta tähän viikonloppuun. YIlves on kuitenkin vaikea voitettava ja he pelaavat playoffpaikasta kuten mekin, pieni kenttä Ylöjärvellä tarjonnee heille myös pienen kotiedun.
Pieniä muutoksia kokoonpanoon tulee, mutta mihinkään radikaaleihin muutoksiin ei ole syytä. Yritetään edelleen hienosäätää kokoonpanoa ja saada maximaalinen potentiaali koko materiaalista irti.”

Seuraa heitä HIFK FS:

#9 Iina Ahola pelasi debyyttinsä liigassa KaDy:a vastaan joulukuun alussa ja on pelannut sen jälkeen vakuuttavaa tulokaskautta parantaen ottelu ottelulta. Nopea, vahva ja röyhkeä laitapelaaja on lunastanut paikkansa kentällä ja nähtäneen jälleen tärkeässä roolissa Ylöjärvellä.

#14 Tuula Sirén oli joukkueen yksi harvoista valopilkuista MuSa -ottelussa ja on ollut HIFK:n parhaita pistenaisia. Vahva ja nopea laituri on kuitenkin joukkueelleen hyökkäystehojensa lisäksi äärettömän arvokas pelaaja myös puolustussuuntaan.

#23 Tytti Mikkola on ollut tärkeä palanen joukkueensa takalinjoilla ja on yksi liigan parhaita maalivahteja. Torjuntataitojensa lisäksi Mikkola on tärkeä osa joukkueen pelinavaamista ja hyökkäysten rakentelua.

Sunnuntain ottelu pelataan Ylöjärven Urheilutalolla valitettavasti tyhjille katsomoille, mutta se on nähtävissä osoitteessa Ylöjärven Ilveksen YouTube -kanavalta ilmaiseksi! Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon!