Kampuksen Dynamo – HIFK FS – FC Nokia, Jyväskylän Monitoimitalo 3.4 klo 14.00
HIFK FS – Kampuksen Dynamo, Pirkkolan Palloiluhalli 9.4 klo 13.00
HIFK FS – Kampuksen Dynamo, Pirkkolan Palloiluhalli 10.4 klo 13.00*

Futsalkansalle tarjoillaan viikonloppuna hunajaa, kun Naisten Futsal Liigan puolivälierät potkaistaan käyntiin neljällä paikkakunnalla. Runkosarjan kakkonen HIFK saa puolivälierissä vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Kampuksen Dynamon ja kahden vauhdikasta futsalia pelaavan joukkueen kohtaamisesta onkin odotettavissa kiivas puolivälieräsarja. Puolivälierät pelataan paras kolmesta järjestelmällä ja paikka semifinaaleihin ja mitalipeleihin aukenee kahdella voitolla.

Runkosarja

Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet kahdesti ja Stadin tähtirinnat veivät molemmat kohtaamiset nimiinsä yhteismaalierolla 10-2. Edellinen kohtaaminen nähtiin vain kolme viikkoa sitten, kun HIFK ryösti pisteet vieraskentältä Karoliina Krögerin hattutempun siivittämänä maalein 2-6.
Joukkueet ovat kohdanneet historiansa aikana toisensa neljästi otteluvoittojen ollessa HIFK:n hyväksi 3-1. Helsinkiläisten nuori Hilla Romppanen on noussut pisteille jokaisessa kohtaamisessa nakuttaen neljään otteluun yhteistehot 3+4. Keskinäisissä kohtaamisissa KaDyn tehokkain on ollut joukkueiden edellisessäkin kamppailussa kaksi syöttöpistettä nimiinsä kirjauttanut Laura Toivanen kokonaistehoin 2+3.

Keskinäiset ottelut

Molemmat joukkueet ovat toista kertaa peräkkäin pudotuspeleissä, kun viime kaudella HIFK:n debyyttikausi liigassa päättyi MuSa:lle kärsityn finaalitappion myötä hopealle, KaDy:n kaatuessa puolivälierävaiheessa pronssijoukkue GFT:lle otteluvoitoin 1-2.
Molempien joukkueiden kevät on ollut rikkonainen ja sairastelujen, sekä loukkaantumisten värittämä. Sekä HIFK, että KaDy voittivat kevätkierroksen otteluistaan viisi, kuuden ottelun päättyessä tappioon. HIFK:n lähes tahraton syyskierros, sekä pudotuspelien kynnyksellä löytynyt parempi vire siivitti kuitenkin Helsinkiläiset lopulta melko selvästi sarjan kakkossijalle, KaDy:n jäädessä tasaisessa sarjassa seitsemänneksi.

Kuntopuntari

HIFK:n sisäisen pistepörssin kärkinimenä komeilee koko liigan PPG -tilaston kärkinimi Daniela Tjeder, Hanna Halosen ja kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan säestäessä.
Kampuksen Dynamon runkosarjan pistenikkarina toimi Alina Nieminen, Heidi Malkin ja Saana Vestolan täydentäessä kolmen kärkeä.
Sekä HIFK:n Daniela Tjeder, että KaDy:n Saan Vestola ovat kärsineet kevään aikana loukkaantumisista ja olleet useita otteluita sivussa. Molempien joukkueiden kannatusjoukoissa odotetaankin varmasti mielenkiinnolla löytyvätkö pelaajat joukkueiden kokoonpanoista sunnuntaina.

Sisäinen pistepörssi top3

HIFK:n leirissä pudotuspelejä varten on tehty töitä läpi kauden ja valmistautuminen on sujunut hyvin, mutta ei ilman takaiskuja.

– Pudotuspeleihin valmistautuminen aloitettiin oikeastaan heinäkuussa ja edelliset kaksi viikkoa joukkue on hionut yksityiskohtia kuntoon tulevaa puolivälierää silmällä pitäen. Täysin ei takaiskuilta silti vältytty, sillä joukkueessa on ollut pientä sairastelua ja Iina Aholan harjoituksissa saama nilkkavamma osoittautui vakavaksi, eikä hän ole pelikuntoinen viikonloppuna, päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero kertoo.

Otteluparista Somero odottaa vauhdikasta kahden hyökkäävän ja aktiivisesti puolustavan joukkueen kohdatessa.

– Meidän edellinen kohtaaminen antoi varmasti osviittaa myös tulevan puolivälierän luonteesta ja varmasti nähdään vauhdikas kamppailu. KaDy:lla oli viimeksi monta pelaajaa jotka vasta palasivat vahvuuteen ja olivat vielä varmasti puolikuntoisia, joten he varmasti parantavat tuosta ottelusta. En myöskään usko että kaikkia kortteja nähtiin kolme viikkoa sitten ja varmasti molemmat joukkueet pyrkivät jollakin tavoin myös yllättämään vastustajansa, Somero jatkaa.

Kampuksen Dynamon päävalmentaja Mikko Kytölä lähtee haastamaan IFK:ta luottavaisin mielin.

– Viimeiset kolme viikkoa olemme päässeet harjoittelemaan tosi hyvin, sitä edeltäneen pitkän sairastelu- ja loukkaantumisperiodin jälkeen. Nuorelle joukkueelle on ollut tärkeää päästä takaisin mukaan harjoitteluprosessiin. Lähdemme siis haastamaan HIFK:ta luottavaisin mielin, Kytölä kertoo.

Taisteluparin luonteesta valmentajat näyttävät olevan samoilla aaltopituuksilla.

– Kaksi energistä ja liikkuvaa joukkuetta vastakkain, joten varmasti hienot ja vauhdikkaat pelit tulossa, Kytölä jatkaa.

Kumpi jatkaa matkaansa välieriin ja kumman matka katkeaa ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle? Parhaiten se selviää paikanpäällä Jyväskylän Monitoimitalolla, sekä Pirkkolan Palloiluhallissa, mutta otteluita pääset seuraamaan suorana myös Ruutu+ -palvelun välityksellä.