6.2.2021 klo 16.00 HIFK FS – KaDy, Pirkkolan Palloiluhalli

HIFK palaa kotikentälleen pienen tauon jälkeen tulevana lauantaina, kun Kampuksen Dynamo Jyväskylästä saapuu mittaamaan kotijoukkueen kunnon. Joukkueiden edellinen ottelu päättyi HIFK:n niukkaan 4-5 voittoon Jyväskylän Monitoimitalolla 5. joulukuuta.

KaDy -ikoni Mikko Kytölän valmentama KaDy:n Naisten Futsal Liiga -joukkue kamppailee kiivaasti viimeisistä playoff -paikoista ja on ennen lauantain ottelua kolmen pisteen päässä playoff -viivasta, yhden ottelun sarjataulukossa yläpuolellaan majailevaa Ylöjärven Ilvestä vähemmän pelanneena. Tammikuun aikana pelaamistaan viidestä ottelusta se saalisti kuusi pistettä voittamalla kahdesti ja häviten kolmesti.

Nuori ja aktiivisesti liikkuva KaDy on kauden aikana kärsinyt epätasaisuudesta ja sen peliesitykset ovat ailahdelleet voimakkaasti. Joukkueen tammikuu kuvastaa tätä hyvin, sillä se aloitti voittamalla sarjataulukon neljännellä sijalla majailevan GFT:n vieraissa 1-4, hävisi niukoin 2-4 luvuin MuSa:lle kotonaan ja voitti sen jälkeen ACE:n kotikentällään tyylikkäästi 5-2. Edelliset kaksi ottelua se on hävinnyt tekemättä maaliakaan kun ensin FC Sport j oli parempi 6-0, ja sitten MuSa Futsal 4-0 numeroin.

KaDy:n tehonaisina ovat häärineet taitavana 1v1 pelaajana tutuksi tullut tarkan oikean jalan laukauksen omaava laitapelaaja Laura Toivanen 8+3 tehoillaan, sekä vahvaa kautta pelaava vasenjalkainen pivot Maiju Horkka 8+4 pisteillään. Tehokaksikon takaa löytyy pitkä nimilista onnistujia, joista erottuu kuitenkin Heidi Malkki 3+4 pisteellään. Joukkueen kapteeni, pohjapelaaja Iita Pienimäki ei ole loistanut tehotilastoissa, mutta tuo nuoren joukkueen takalinjoille kaivattua varmuutta ja kokemusta. Saana Vestola on sen sijaan pelikiellon vuoksi sivussa HIFK -ottelusta.

Seuraa heitä KaDy:

#22 Laura Toivanen on erinomainen 1v1 pelaaja molempiin suuntiin, jolla on myös loistava kyky viimeistellä erityisesti oikealla jalallaan.

#21 Maiju Horkka on joukkueensa tehokkain pistenainen syystä. Vahva pivotpelaaja on pallon jalkaan saadessaan alati vaarallinen eikä vasenta jalkaa sovi päästää vapaaksi.

Kotijoukkue Helsingin IFK palasi viime viikonloppuna voittojen tielle kukistamalla Ylöjärven Ilveksen vieraissa maali-iloittelun jälkeen luvuin 4-9. Tammikuussa seitsemän ottelua pelanneet tähtirinnat olivat voitokkaita kuudesti, häviten vain kertaalleen MuSa Futsalin vieraana Porissa. Ennen lauantain ottelua HIFK löytyy sarjataulukon sijalta kolme, kolme pistettä yhden ottelun enemmän pelannutta kärkijoukkue Ilves FS:ää perässä ja seitsemän pistettä yhden ottelun vähemmän pelannutta GFT:tä edellä.

Vahvaa ensimmäistä liigakautta pelaava HIFK pyrkii vierasjoukkue KaDy:n tapaan pelaamaan aktiivista ja liikkuvaa futsalia. Päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero ennakoikin Pirkkolassa nähtävän vauhdikasta futsalia.

”KaDy on meidän tapaan pyrkinyt kauden aikana pelaamaan aktiivista futsalia, niin pallon kanssa kuin ilman sitä, hyökäten rohkeasti paineenkin alla ja prässäten korkealta. Uskon että lauantaina nähdään vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu. Meidän täytyy puolustaessa onnistua hyvin rajoittamaan KaDy:n käytettävissä oleva tila mahdollisimman pieneksi, jolloin se ei pysty hyödyntämään hyvää liikettään. Joulukuun alussa Jyväskylässä maaleja syntyi peräti yhdeksän kappaletta, mutta en usko kummankaan joukkueen olleen tyytyväinen esitykseensä silloin. Haluamme pystyä kontrolloimaan peliä paremmin niin pallon kanssa kuin ilman sitä kuin edellisessä kamppailussa Jyväskylässä.”

HIFK on pelannut kauden aikana joukkueena loistavasti ja tehoja on syntynyt todella laajalla rintamalla. Kaksinumeroisiin tehoihin ovat yltäneet kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela (9+9), viime ottelussa hattutempun iskenut Hanna Halonen (8+5), kahdesti Ylöjärvellä osunut Tuula Sirén (5+6) ja joukkueen kuopus, 15-vuotias Hilla Romppanen (6+4). Liigan kolmanneksi parhaan puolustusrekordin takuunaisena on toiminut joukkueen ykkösmaalivahti Tytti Mikkola. HIFK sai kuluneella viikolla ikäviä uutisia pelaajarintamalta, kun Ylöjärvellä jalkansa loukannut Noora Renström joutuu olemaan sivussa 2-4 viikkoa.

Seuraa heitä HIFK FS:

#8 Hanna Halonen on tulikuumassa vireessä ja maaleja on syntynyt liukuhihnalta. Jatkuuko Ylöjärvellä 3+1 tehot iskeneen Halosen pistetehtailu kotikentälläkin?

#3 Karoliina Kröger pelaa pisteidenkin valossa uransa parasta liigakautta. Viime ottelussa komeat 2+1 tehot iskenyt Kröger on ollut tärkeä palanen HIFK:n takalinjoilla ja kauden edetessä myös pistetili on alkanut karttumaan.

#15 Ilona Mikkelä oli sairastumisen vuoksi sivussa Ylöjärvellä, mutta vahvaa kautta pelaava pivot on jälleen iskussa ja valmis palaamaan tositoimiin.

 

Lauantain ottelu pelataan Pirkkolan Palloiluhallissa valitettavasti tyhjille katsomoille, mutta se on katsottavissa suorana osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga. Virittäydy taajuuksille kannustamaan HIFK voittoon ja tue samalla joukkuetta!