HIFK saa lauantaipäivänä vieraita Pirkanmaalta, kun Ylöjärven Ilves haastaa kolmen ottelun voittoputkessa pelaavan Helsingin IFK:n kello 13.00 alkavassa ottelussa Pirkkolan Palloiluhallissa.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa kahdesti ja runsasmaalisen otteluparin voittajaksi selviytyi molemmilla kerroilla HIFK. Keskinäisten otteluiden tehonaisina hääräsivät IFK:lta Hanna Halonen 4+1, Karoliina Kröger 2+1 ja lauantaina sairastumisen vuoksi sivuun jäävä Tuula Sirén 2+1. Ylöjärveläisten tehokkaimpia olivat Rosa-Maria Siren ja Elisa Ilottu tehoin 1+1.

Joukkueiden alkukauden tarina on noudatellut pitkälti päinvastaista kulkusuuntaa, sillä IFK koki ainoan tappionsa kauden avausottelussaan Ilves FS:ää vastaan, ja on sittemmin napannut kolme peräkkäistä voittoa FTK:n, GFT:n ja FC Halikon kustannuksella maalierolla 14-0. YIlves sen sijaan dominoi avausottelussaan FC Halikkoa vastaan voittaen vieraissa 0-6 luvuin, mutta on hävinnyt seuraavat kolme ottelua MuSa Futsalille, PJK:lle ja FTK:lle maalieron ollessa tylysti 4-16.

IFK:n Päävalmentaja Ikka ”Bruno” Somero odottaa lauantaiksi sisuuntunutta vierailijaa.

– YIlves tiedetään hyväksi joukkueeksi eikä heidän aliarvioimiseen ole varaa, viime kaudella he haastoivat meidät toden teolla molemmissa otteluissa ja kotikentälläkin saimme tehdä loppuun saakka töitä 2-1 voiton eteen. Joukkue varmasti parantaa viime viikonlopusta ja näkee vierasottelun meitä vastaan kasvojen pesun paikkana.

Someron mukaan Kolme ottelua vieraskentillä urakoinut IFK on kehittynyt lyhyessä ajassa paljon ja palaa pitkän tauon jälkeen kotikentälleen Pirkkolaan tavoitteenaan pelata kauden parasta futsalia.

– Hienoa päästä jälleen kotiyleisön eteen pelaamaan. Joukkue vietti kevennetyn harjoitusviikon pitkän Tornion vierailun jälkeen ja valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin. FTK peli on analysoitu ja tavoitteena on luonnollisesti jälleen parantaa peliä askel akeleelta.

IFK:n kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia, kun hyvin FTK:ta vastaan urakoinut Tuula Sirén jää sivuun sairastumisen vuoksi, mutta viime kaudella YIlvestä vastaan tehoillut flunssasta parantunut Hanna Halonen palaa jälleen joukkueen kokoonpanoon.

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 13.00 Pirkkolan Palloiluhallissa, jossa ensimmäistä kertaa katsojille järjestetään myös avausmaalikilpailu. Futsal on parasta paikanpäällä, mutta jos et pääse paikalle, niin ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta.