22.11.2020 klo 16.00 HIFK FS – Ilves FS, Pirkkolan Palloiluhalli

HIFK:n naisilla on mahdollisuus jatkaa tappiotonta alkukauttaan tulevana sunnuntaina, kun vastustajaksi saapuu Ilves FS Tampereelta.

Suomen naisten maajoukkuettakin luotsaavan Jaakko ”Lämmi” Laitisen valmentama Ilves on vaikea vastustaja ja yksi ehdottomia mestarisuosikkeja. Ilves pyrkii vaikeuttamaan vastustajansa pallollista pelaamista aggressiivisella korkealla prässillään. Hyökkäyssuuntaan tamperelaiset liikkuvat aktiivisesti ja pyrkivät ruokkimaan tähtipelaajaansa; pivotin paikalla viihtyvää Tiia Juntikkaa.

Nelinkertainen suomenmestari Ilves löytyy sarjataulukon piikkipaikalta ja on ottanut viidestä pelaamastaan ottelusta 12 pistettä. Tiia Juntikan (10+5) johdolla Ilves on iskenyt 22 maalia viiteen otteluun , samalla kun Emilia Syväsen ja Lilli Sandströmin vartioimaan Ilves maaliin on päässyt vain 1,4 maalia ottelua kohden. Kauden ainoa tappio tuli mestarisuosikkeihin kuuluvaa MuSaa vastaan 24.10, kun MuSa haki täyden pistepotin Tampereelta voittaen tiukan ottelun maalein 2-3.

HIFK pelasi syyskuussa harjoitusottelun Ilvestä vastaan Tampereella. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon, tähtirintojen ainoan maalin iski silloin Tuula Sirén.

Seuraa heitä Ilves FS:

#9 Tiia Juntikka on yksinoikeudella napannut Liigan pistepörssin piikkipaikan iskemällä viiteen otteluun tehot 10+5

#1 Emilia Syvänen ja #21 Lilli Sandström ovat vakuuttaneet Ilveksen maalilla päästämällä vain 1,4 maalia ottelua kohden. Yksi Liigan vahvimpia maalivahtikaksikoita on ollut jo usean kauden ajan Ilveksen menestyksen taustalla, eikä yhtään maalia saa tupsukorvia vastaan ilmaiseksi.

HIFK on aloittanut kautensa kahdella perättäisellä voitolla FTK:ta ja YIlvestä vastaan. Viime lauantaina 14.11 YIlves osoittautui kotijoukkueelle haastavaksi vastustajaksi ja 3 viikon pelitauko näkyin tähtirintojen otteissa. Ratkaisu nähtiin vasta loppuminuuteilla, kun liigatulokas Hanna Halonen ratkaisi ottelun iskemällä 2-1 maalin ottelun 39’ minuutilla.

HIFK on kahdessa pelaamassaan ottelussa päästänyt ainoastaan yhden maalin ja vahvan puolustuksen viimeisenä lukkona on toiminut erinomaisesti kauden aloittanut maalivahti Tytti Mikkola. Ilves on Tytin kasvattajaseura ja täynnä entisiä pelikavereita. Miltä entistä seuraa vastaan pelaaminen tuntuu?

– Entistä seuraa vastaan on aina hauska pelata ja se tuo tietysti lisäbuustia omaan pelaamiseen.

Entä millä keinoin Ilvestä lähdetään kaatamaan?

– Omalla rohkealla pelillä pystytään kaatamaan mikä tahansa tämän sarjan joukkue ja siihen uskon Ilvestäkin vastaan.

Joukkueen päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero on ollut joukkueensa otteisiin tyytyväinen ja odottaa pelin paranevan kauden edetessä.

– Joukkueessa on yhteensä kuusi liigatulokasta, jonka lisäksi joukkueen pelaajamateriaali muuttui muutenkin voimakkaasti edelliskausista. Pelaajat on tehneet valtavasti töitä harjoituksissa, ja alkusyksyn rosvolaumasta on syksyn aikana muodostunut varteenotettava kansallisen huipputason futsaljoukkue. Kasvuvaraa on kuitenkin vielä paljon ja ottelu ottelulta pyritään parantamaan.
Kauden alku on ollut meille hankala koronavarotoimenpiteiden sekoittaessa kauteen valmistautumista, jonka lisäksi ensimmäisen ottelun jälkeen jouduttiin heti kolmen viikon ottelutauolle. Tavallaan tauko teki meille hyvää, sillä saimme kolmen viikon aikana arvokasta treeniaikaa, mutta samalla meidän peli kaipaa vielä lisää rutiinia ja YIlves pelissä tauko näkyi myös negatiivisesti. Hienoa päästä nyt paremmin pelirytmiin kiinni, sillä uskon sen tuovan paljon varmuutta meidän tekemiseemme.

Seuraa heitä HIFK FS:

#8 Hanna Halonen ratkaisi voiton YIlvestä vastaan ottelun loppuminuuteilla komealla vasemman jalan laukauksellaan. Päässyt pisteen makuun molemmissa otteluissa tehden kahteen otteluun pisteet 1+1

#7 Jasmine Stubbe sai myös maalitilinsä auki YIlvestä vastaan tulisella oiken jalan laukauksellaan, ja on esiintynyt muutenkin edukseen kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Joukkueen kokeneimpiin futsalistoihin lukeutuva pelaaja pystyy pelaamaan kaikilla pelipaikoilla ja tuo arvokasta monipuolisuutta HIFK:n pelaamiseen.

#23 Tytti-Maria Mikkola on ollut itse varmuus tähtirintojen maalilla ja päästänyt vain 1 maalin selkänsä taakse kahdessa pelatussa ottelussa. Vastuksen kovetessa Tytin varmoja otteita tarvitaan varmasti jälleen. Mielenkiinnolla odotetaan nähdäänkö Ilvestä vastaan Mikkolan tavaramerkiksikin muodostuneita nousuja hyökkäyksen tueksi?

 

Tervetuloa kannustamaan HIFK voittoon! Otteluliput maksavat 8€, jonka lisäksi voit ostaa 5 lippua hintaan 25€. Ovella on myynnissä myös sekä naisten, että miesten joukkueiden kausikortteja.

 

Huomioithan, että HIFK:n ottelutapahtumissa edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikilta katsojilta. Muistathan myös pitää riittävät turvavälit muihin katsojiin koko tapahtuman ajan. Ottelutapahtumaan saapuvien yhteystiedot kerätään sisäänkäynnin yhteydessä mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi AVI:n ohjeistuksen mukaan. Kerätyt yhteystiedot hävitetään kymmenen vuorokauden jälkeen.