5.3.2022 klo 13.00 HIFK FS – FC Halikko, Pirkkolan Palloiluhalli 1-2 (0-2)

Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt HIFK sai melkoisen herätyksen, kun Halikon Olivia Haapanen laukoi suoraan Ronja Salmen tarjoilemasta aloituspotkusta pallon maaliin puolen kentän takaa, lukemat 0-1 ajassa 00:02.

Maalin jälkeen Halikko laski reilusti alle puolen kentän ja HIFK myllytti hyökkäyksiä vierasjoukkueen kenttäpäädyssä. Kotijoukkue ei kuitenkaan ollut terävimmillään ja ylivoimaisesta pallonhallinnasta huolimatta laukaukset viuhuivat toistuvasti ohi tai yli maalin. Punapaitainen kotijoukkue loi satunniasesti myös hyviä maalintekotilanteita, mutta Lotta Hiihtola vieraiden maalilla oli erinomaisella pelipäällä ja piti maalinsa puhtaana läpi ensimmäisen jakson.

FC Halikko sai reilun yhdentoista peliminuutin jälkeen helpohkosti vapaapotkun oikean laidan tuntumasta reilusta kahdeksasta metristä vastahyökkäyksen päätteeksi. Tulisesta ja tarkasta laukauksestaan tunnettu Laura Lehtonen asteli pallon taakse itsevarmasti ja tulitti pallon vasemman tolpan juureen siirtäen kotiyleisön harmiksi vieraat jo 0-2 johtoon.

Toisen takaiskumaalin jälkeen ottelun kuva säilyi samanlaisena, IFK pyöritti hyökkäysalueella, mutta hakkasi pääosin päätään seinään laukausten ja syöttöjen ollessa kaukana parhaasta, ja silloinkin kun sihti oli kohdallaan oli Hiihtola käsineen välissä. Kulmapotkuja kotijoukkue kalasteli valtavasti, mutta todellista vaaraa ei niistäkään joukkue kyennyt luomaan. Lopulta kenties jakson paras tilanne nähtiinkin ovelan vapaapotkukuvion seurauksena, mutta tälläkään kertaa ei viimeinen ratkaisu osunut aivan kohdalleen ja Halikko selvitti lopulta tiensä tauolle 0-2 johdossa.

Toinen jakso alkoi jälleen IFK:n suvereenissa hallinnassa ja kotijoukkue loi heti ensiminuuteille parikin erinomaista tilannetta, kuitenkin vielä tuloksetta. Lopulta ajassa 26:03 väistämätön tapahtui ja kotijoukkueen kauden paras pistenainen Daniela Tjeder pääsi iskemään kavennusosuman maalinedustalta Hanna Halosen tarjoilusta.

Tähtirinnat jatkoivat myllyttämistään ja Halikko puolusti sinnikkäästi oman maalinsa edustaa. Hiekan valuessa tiimalasista puki IFK:n Selma Rantala vihreän maalivahdin paidan ylleen ja viimeiset viisi minuuttia kotijoukkue jahtasi tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla pelaten. Reikäpaitapeli pyöri hyvin ja kotijoukkue loi useamman vaarallisen maalintekotilanteen, mutta päivän teeman mukaisesti ei viimeiset ratkaisut onnistuneet toivotulla tavalla. Lopulta päätösvihellyksen soidessa FC Halikko pääsi juhlimaan kauden kuudetta voittoaan ja samalla elintärkeitä pisteitä putoamiskamppailua ajatellen.

– Halikko puolusti sinnikkäästi ja toisaalta Hiihtola oli maalillaan loistava. Meidän peli pyöri ihan mukavasti, mutta aika kilttejä oltiin hyökkäyspäässä, eikä toisaalta yksilötasolla suoritukset onnistuneet lainkaan. Käsitellään pahin pettymys nyt alta pois ja katsotaan peli huomenna tarkemmin läpi, päävalmentaja Ilkka ”Bruno” Somero tuumi.

00:02 0-1 Olivia Haapanen (Ronja Salmi)
11:27 0-2 Laura Lehtonen
26:03 1-2 Daniela Tjeder (Hanna Halonen)