9.10.2021 klo 13.00 FC Halikko – HIFK FS, Salohalli 0-5 (0-2)

Maalihanansa avannut Helsingin IFK kaasutteli selvään voittoon FC Halikon vieraana toisen Futsal Liiga kierroksen käynnistäneessä kamppailussa Salohallissa.

Yli satapäisen yleisön edessä valkopaitainen vierasjoukkue ansaitsi jo ensiminuuteilla hienoisen otteen pelistä, mutta kaikkein vaarallisimmille paikoille ei stadilaiset vielä alkuminuuteilla päässeet. Halikko puolusti hyvin ja sai muutamia vaarallisia vastahyökkäysmahdollisuuksia etenkin ottelun alkumetreillä haparoinutta IFK:n kakkoskentällistä vastaan.
Avausmaalia saatiin odotella reilut kymmenen minuuttia, kun kokoonpanoon palannut Hilla Romppanen sai kunnian iskeä IFK:n kauden avausmaalin. Anna-Kaisa Hannuksela nosti ohjuripallon maalin edustalle ja kellot pysähtyivät ajassa 10:34 Romppasen ohjatessa pallon vastustamattomasti maalin oikeaan alanurkkaan.
FC Halikollakin oli omat mahdollisuutensa maalintekoon, kun muunmuassa pirteästi esiintynyt nuori Katariina Marttila, sekä kovapotkuinen pohjapelaaja Laura Lehtonen saivat omat mahdollisuutensa vastahyökkäyksien päätteeksi, mutta laukaukset viuhuivat ohitse, tai vierasjoukkueen maalilla torjunut Tytti Mikkola venytti itsensä laukauksien tielle.

Ensimmäinen jakso eteni vieraiden hallinnassa ja myös alkuvaikeuksistaan selvinnyt IFK:n kakkoskentällinen Kröger, Putaala, Sirén, Laine paransi peliään jatkuvasti. Ensimmäisen jakson toinen maali olikin juuri tämän kentällisen käsialaa, joskin reisivammasta pelikuntoon parantunut Selma Rantala oli ottanut paikkansa kentällisen pivotin roolissa. Tuula Sirén toimitti pallon maalin edustalle, josta Putaala taisteli pallon ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Emma Rahkon ajassa 17:02. Aivan ensimmäisen jakson viimesekunneilla IFK karkasi vielä kahdella nollaa vastaan, mutta Rahko venyi pallon tielle pitäen kotijoukkueen pelissä mukana ja taukolukemat 0-2:ssa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi ja IFK kykeni koko ajan parantamaan peliään ja luomaan entistä vaarallisempia hyökkäyksiä. Kotijoukkue onnistui kertaalleen laukomaan pallon vieraiden maaliinkin, mutta Laura Lehtosen laukaus painui verkkoon suoraan rajapotkusta, joten pienen neuvonpidon jälkeen tuomaristo hylkäsi maalin. Vieraiden seuraava maali sen sijaan hyväksyttiin ja 0-3 johtoon siirryttiin liigassa vuosia kauhua kylväneen Daniela Tjederin tehdessä avausmaalinsa HIFK:n paidassa. Vierasjoukkue rakensi pitkän hyökkäyksen, jonka päätteeksi kapteeni Hannukselan namupassi tavoitti maalin taustalle karanneen ottelun tähtipelaajaksikin valitun Tjederin, joka ei paikastaan erehtynyt vaan korjaili varmasti lukemiksi 0-3 ajassa 24:58.
Reilut kolme minuuttia tästä ja kaksikko Putaala & Sirén oli jälleen pahanteossa. Putaala sai pallon vasempaan laitaan Siréniltä ja lähti lyhyen kuljetuksen päätteeksi laukomaan noin 10 metristä. Hyvän maskin maalille luonut Selma Rantala esti Rahkon näkyvyyttä juuri sopivasti ja Putaalan matala laukaus löysi tiensä maalin oikeaan alanurkkaan kellon pysähtyessä aikaan 28:18. 0-4 maalin jälkeen IFK vaihtoi maalivahtiaan kun Minja Kolkka otti torjuntavastuun vieraiden maalilla.

Hetkeä myöhemmin nähtiin kotijoukkueen vaarallisin maalintekomahdollisuus, kun Nella Saukkio katkoi IFK:n syötön keskialueella ja karkasi puolittain läpiajoon. Kolkka nollasi Saukkion yrityksen hienolla jalkatorjunnalla, mutta kotijoukkue oli saada uuden mahdollisuuden puolustukseen rientäneen Tjederin törmätessä maalivahtiin. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä kun Tjeder sai kaatuessaankin pelastettua pallon pois vastustajan ulottuvilta.
Vieraiden yllätykseksi Halikko ei rohjennut ottaa avauskierroksella huonosti toiminutta reikäpaitapeliä käyttöön, vaan jahtasi kavennusosumaa tasakentällisin. Hetkittäin se saikin pallon puristettua IFK:n kenttäpuoliskolle, mutta muutamia raja- ja kulmapotkuja vaarallisempaa tilannetta se ei kyennyt luomaan. Yksi tällainen kotijoukkueen rajapotku katkesi maalialueen reunalla Hanna Halosen kurottaessa poikkisyötön tielle. Vikkeläkinttuinen Halonen karkasi puolustukselta läpiajoon ja Ilves -ottelusta viisastunut maalintekijä ei paikastaan erehtynyt vaan puttasi pallon tyylikkäästi ohi vastaantulleen maalivahti Rahkon ajassa 33:59.
Kotijoukkue joutui rikkomaan ottelun aikana ja se ajautuikin toisella jaksolla virheongelmiin. Kuudennen virheensä se nappasi pari minuuttia ennen päätösvihellystä Saukkion repiessä Selja Laineen nurin reilut kahdeksan metriä maalista. Tilanteessa kotijoukkueen päävalmentaja Ari Peltolan osoitti ala-arvoista käytöstä ja nappasi keltaisen kortin ajassa 38:00. Peltola jakoi solvauksia kentälle vielä varoituksen jälkeenkin, mutta tämä jäi tuomaristolta huomaamatta ja huutelun kohteeksi joutunut Laine poistui tilanteen jälkeen kentältä. IFK:n kymppimetristä asteli ampumaan hattutemppua metsästänyt Putaala, mutta Emma Rahko torjui Putaalan terävän laukauksen hienosti. Lisämaaleja ei enää nähty joten IFK nappasi tavoitteeksi asetetun avausvoittonsa selvin 0-5 lukemin.

Nollapelin pelanneen maalivahtikaksikko Minja Kolkan ja Tytti Mikkolan mukaan tähtirintojen pelissä alkoi näkyä sopiva tekemisen rentous:

– Maltettiin rakentaa hyviä hyökkäyksiä, eikä kiirehditty. Syöteltiin hyvin ja kokonaisuus toimi jo Ilves -ottelua paremmin. Joukkueen pelissä näkyi tietynlainen rentous, joka heijastui myös tulostaululle, Kolkka pohti ottelun jälkeen.

– Alku oli vähän hakemista, mutta maalien myötä peli vapautui ja pystyimme toteuttamaan harjoiteltuja asioita koko ajan laadukkaammin, Mikkola jatkoi.

10:34 0-1 Hilla Romppanen (Anna-Kaisa Hannuksela)
17:02 0-2 Hanna Putaala (Tuula Sirén)
24.58 0-3 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
28.18 0-4 Hanna Putaala (Tuula Sirén)
33.59 0-5 Hanna Halonen

Tähtipelaajat:
Daniela Tjeder (HIFK FS)
Emma Rahko (FC Halikko)

Tähtirinnat pelaavat seuraavan ottelunsa jo tulevana tiistaina 12.10 kun kauden ensimmäinen Punakulta -derby nähdään IFK:n ja GFT:n välillä. Ottelu pelataan Opinmäen Liikuntahallissa Espoossa ja avausvihellys kuullaan klo 19.30.