18.2.2021 klo 20.00 HIFK FS – FC Halikko 5-1 (3-0)

HIFK ja FC Halikko ottivat varaslähdön Naisten Futsal Liigan viikonlopun kierrokselle, kun joukkueet kohtasivat Pirkkolassa torstai-iltana. Vierasjoukkue ei kuitenkaan kyennyt haastamaan tähtirintoja, vaan kotijoukkue tyylitteli 5-1 voittoon.

Liiganousija FC Halikko oli muuttanut pelisysteemiään torstai-illan otteluun, sillä tyypillisesti korkealta prässäävä joukkue putosi tällä kertaa omalle kenttäpuoliskolleen ja pyrki siten pitämään kotijoukkueen pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Pallonhallinta oli siis selvästi HIFK:lla, FC Halikon pyrkiessä lähinnä nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Loukkaantumisesta toipunut Noora Renström tarjoili oikeaan laitaan Hanna Haloselle, jonka erinomainen 1-kosketus siivitti hänet laidan kautta irti omasta puolustajastaan, mistä tämä viimeisteli 1-0 osuman maalin vasempaan ylänurkkaan ohi vieraiden maalivahti Lotta Hiihtolan kellojen seisahtuessa aikaan 7:42.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin HIFK lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan illan ensimmäisellä maalilla. Tuula Sirén pelasi pallon oikeaan laitaan Hannukselalle, joka pyörähti näppärästi laidan kautta ohi puolustajastaan. Hannukselan kärkkäri noin seitsemästä metristä kimposi Halikko -puolustuksen jalkojen kautta maalin oikeaan alanurkkaan ajassa 10:12.

HIFK:n tehokas viisiminuuttinen jatkui ajassa 12:25, kun se karkasi jo kolmen maalin johtoon. Karoliina Kröger lähetti kotijoukkueen kulmapotkun terävästi maalin edustalle, juuri maalialueen rajan tuntumaan. HIFK:n blokkipeli maalinedustalla toimi ja Hanna Halonen pääsi iskemään Krögerin tarjoilusta tarkkaakin tarkemman laukauksensa maalin vasempaan alanurkkaan.

HIFK kykeni läpi ensimmäisen jakson pitämään vierasjoukkueen pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Tytti Mikkola kotijoukkueen maalilla oli pitkälti työtön, mutta torjui varmuudella Halikon muutamat vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista tulleet maalipaikat. Lisämaaleja ei ensimmäisen jakson aikana nähty kumpaankaan päätyyn, joten taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen oli päättynyt, HIFK hallitsi palloa ja Halikko pyrki iskemään vastaan. Toisen jakson ensimmäistä maalia saatiin odotella reilut viisi minuuttia. FC Halikko pyrki prässäämään maalivahti Tytti Mikkolaa tuloksetta ja tämä pelasi pallon oikeaan laitaan Tuula Sirénille. Siren kuljetti pallon hyökkäysalueelle ja lähetti ohjuripallon maalin edustalle Ilona Mikkelälle jonka ohjaus päätyi Halikko puolustuksen ja maalivahdin kautta omaan maaliin ajassa 25:22.

Ottelun kenties kaunein ja samalla kotijoukkueen viimeinen maali nähtiin ajassa 33:41. Tuula Sirén pyörähti omalla kenttäpuoliskollaan vasemmalla laidan kautta ohi yhdestä puolustajasta, ujutti sitten pallon seuraavan puolustajan jalkojen välistä ja tarjoili pallon keskustaan Anna-Kaisa Hannukselalle. Hannuksela syötti pallon niin ikään puolustajan jalkojen välistä maalin edustalle erinomaisen ottelun pelannelle Ilona Mikkelälle, joka pudotti pallon takaisin Hannukselalle. Hannuksela kiitti tarjoilusta ja iski pallon voimalla maalin vasempaan nurkkaan ja korjaili tulostaululle lukemat 5-0.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan jäänyt täysin maaleitta vaan ajassa 38:01 myös FC Halikko rikkoi kuparisensa. Ronja Salmi riisti pallon vasemmalla laidalla ja Halikko karkasi kahdella yhtä vastaan. Salmi sai riittävästi tilaa oikealle jalalleen, eikä hän erehtynyt tilanteessa, vaan iski yllättävällä kärkkärillä tilanteeksi 5-1. Maali jäi kuitenkin illan viimeiseksi joten täydet pisteet jäivät Helsinkiin selvin 5-1 numeroin.

Päävalmentaja Somero oli tahmean KaDy -ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin FC Halikkoa vastaan.

”Prässipeli toimi nyt todella hyvin lähes koko ottelun ja siihen olin erityisesti tyytyväinen. Kaksi viikkoa sitten KaDya vastaan olimme jatkuvasti askeleen perässä ja puolustuspeli ei näyttänyt silloin HIFK:lta. Oppi on selvästi mennyt perille. Hukkasimme aika paljon maalipaikkoja tänään ja mahdollisuus olisi ollut tehdä useampikin maali enemmän. Toisaalta se on merkki siitä että pääsimme paljon hyville maalipaikoille mikä on positiivista. Sunnuntaina vastus kovenee huomattavasti kun saadaan Sport vierailulle Pirkkolaan joten pyritään silloin olemaan kliinisempiä.”

7:42 1-0 Hanna Halonen (Noora Renström)
10:12 2-0 Anna-Kaisa Hannuksela (Tuula Sirén)
12:25 3-0 Hanna Halonen (Karoliina Kröger)
25:22 4-0 Oma maali
33:41 5-0 Anna-Kaisa Hannuksela (Ilona Mikkelä)
38:01 5-1 Ronja Salmi

Ottelun tähtipelaajat:

Anna-Kaisa Hannuksela (HIFK FS)
Olivia Simula (FC Halikko)

HIFK on tositoimissa heti sunnuntaina 21.2, kun kovavireinen FC Sport j saapuu virailulle Pirkkolaan. Ottelu näytetään ilmaiseksi osoitteessa https://solidsport.com/futsalliiga.