Site icon HIFK Futsal

Otteluraportti: HIFK avasi liigataipaleensa tyylikkäällä voitolla

24.10.2020 klo 16.00 HIFK FS – FTK-Tornio 5-0 (2-0)

Pirkkolassa pelattiin lauantaina historiallinen ottelu, kun Helsingin IFK pelasi historiansa ensimmäisen Naisten Futsal-Liiga ottelun.

Ottelu käynnistyi tunnustelevissa merkeissä kotijoukkue HIFK:n pitäessä palloa ja FTK:n puolustaessa tiiviisti omalla puolikkaallaan. Kotijoukkue oli kuitenkin heti ensiminuuttien jälkeen niskan päällä ja hallitsi pelitapahtumia, luoden muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Pelikellon näyttäessä 4.18 tehtiin historiaa, kun Jasmine Stubbe pelasi pallon pehmeällä laitanostolla kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan juoksuun, ja hän jatkoi puolestaan pallon ulkosyrjällään keskustaan liigadebyyttinsä tehneelle Dali Mellerille. Meller ei tarjoilusta kieltäytynyt, vaan sijoitti pallon vastaantuleen maalivahti Alisa Kakkon ohi verkon perukoille.

Avausmaalin jälkeen ottelun hallinta pysyi vahvasti kotijoukkueen hyppysissä. Ottelun ikävin takaisku koettiin ajassa 6:57, kun pirteästi ottelun aloittanut pivotpelaaja Ilona Mikkelä joutui jättämään kentän loukkaantumisen johdosta.

HIFK iski 2-0-lukemat taululle vielä aivan puoliajan loppuhetkillä. Kellot seisahtuivat aikaan 19.39, kun vasta 15-vuotias Hilla Romppanen iski niin ikään ensimmäisen liigamaalinsa ensimmäisessään pelissään. Pirteästi liigadebyytissään esiintyneen Hanna Halosen laukaus kimposi maalivahdin torjunnasta takaisin Haloselle, josta pallo jatkoi edelleen Romppaselle, joka ei erehtynyt, vaan laukoi pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan.

Ensimmäisellä puoliajalla vahvasti esiintynyt kotijoukkue ei päästänyt vierailijoita vaarallisille maalintekopaikoille ja vastustajan muutamat laukaukset maalivahti Tytti Mikkola hoiti maalillaan varmasti.

Toisella puoliajalla HIFK jatkoi vahvaa pelaamistaan luoden toinen toistaan parempia maalintekopaikkoja. Ajassa 25.18 nähtiin kenties illan kaunein osuma, kun vieraiden puolustus sahattiin poikki upealla syöttöpelillä ja Hanna Putaala pääsi iskemään vasemman jalan laukauksellaan taululle 3-0-lukemat Karoliina Krögerin syötöstä. 4-0-maali nähtiin tästä noin viisi minuuttia myöhemmin, kun ajassa 30.19 Hannuksela sai Tuula Sirénin syötöstä pallon maalin edustalle ja iski lopulta pallon vasemmalla jalallaan maalin ylänurkkaan harhauttaen ensin yhden pelaajan pois tieltään. Sirén viimeisteli vielä 5-0-maalin tyhjiin, riistäen pallon ensin laidalla ja laukoen vasemmalla jalallaan pallon yli puolesta kentästä maalin alanurkkaan, vieraiden hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin Dali Meller.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Sanna Rautio.

15 Ilona Mikkelä

Myös HIFK:n miesten joukkue palasi tänä viikonloppuna pelikentille kolmen viikon ottelutauon jälkeen. Joukkueella oli vaikea reissu pohjoiseen, sillä FC Kemi- ja ToPV-vierasottelut eivät kartuttaneet HIFK:n pistetiliä. FC Kemi voitti HIFK:n maalein 5-0 lauantaina, ja sunnuntaina ToPV piti pisteet itsellään 11-1-murskavoiton myötä. HIFK:n maalin iski Omid Musawi ajassa 17.36.

Joukkueet pelaavat seuraavaksi kotiottelut samana päivänä, eli lauantaina 14.11. Pirkkolan palloiluhallissa. Ensin HIFK:n miehet kohtaavat GFT:n klo 13.00 ja sen jälkeen HIFK:n naiset saavat vastaansa Ylöjärven Ilveksen klo 16.00. Tervetuloa Pirkkolaan viettämään tuplapäivää HIFK:n futsalin parissa!