21.11.2021 klo 13.00 HIFK FS – KaDy, Pirkkolan Palloiluhalli 4-0 (0-0)

HIFK jatkoi voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi, kun loukkaantumisten harventamalla kokoonpanolla liikkeellä ollut KaDy kaatui Pirkkolassa puhtaasti luvuin 4-0.

Ottelun kuva oli alkuvihellyksestä asti selvä, kun kahdeksan pelaajan voimin urakoinut KaDy puolusti tiiviisti omaa kenttäpuoliskoaan ja IFK hallitsi pelivälinettä. Kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan jalasta nähtiin heti alkuminuuteilla vihainen laukaus, joka vieraiden onneksi kimposi ylärimasta maaliviivalle ja takaisin kentän puolelle. Punapaitaisen kotijoukkueen pallonhallinta ei tämän lisäksi tuottanut erityisen vaarallisia maalipaikkoja ja KaDy:n vastahyökkäykset tukahtuivat melko nopeasti joten molemmat maalivahdit selvisivät melko vähällä työmäärällä pitkälle ensimmäistä jaksoa.

Seuraava todella vaarallinen paikka nähtiin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen kun maalivahti Tytti Mikkolan noususta käynnistynyt hyökkäys jatkui oikeaan laitaan, missä Hilla Romppanen ujutti pallon puolustajan jalkojen välistä maalinedustalle Daniela Tjederille, tämä harhautti puolustajan ja jatkoi vielä maalin eteen Hanna Haloselle, jonka yrityksen eteen Maria Halla-Aho kuitenkin venytti jalkansa ja kauhoi pallon käsiinsä. Tjederille aukesi pian mahdollisuus viedä kotijoukkue itse johtoon, kun tämä voitti irtopallon keskialueella ja karkasi puolittain läpiajoon, mutta tälläkin kertaa Halla-Aho kykeni peittämään laukauksen ja voittamaan irtopallon itselleen.

Vaikka KaDy olikin pallossa huomattavasti kotijoukkuetta vähemmän, luotti se ajoittain omassa pelinavauksessaan rohkeasti nuoren Alina Niemisen nokkeluuteen, jättäen tämän yksin pallollisena omalle kenttäpuolikkaalleen. Nieminen oli kanavoinut sisäisen Robinhonsa ja vaikka prässin ohituksia ei juuri nähtykään kykeni tämä ajoittain hienosti hivuttamaan KaDy:n hyökkäyksiä lähemmäs IFK:n kenttäpäätyä.

Ajassa 11:37 nähtiin ensimmäinen tilastomerkintä, kun KaDy -puolustus repi Selja Laineen syötöstä puolittain läpiajoon karanneen Hanna Putaalan nuri vasemman laidan tuntumassa n. 8 metrissä. Tilannetta seurannut vapaapotku viuhui kuitenkin IFK:n kannalta yläriman väärältä puolelta. Pian nähtiin yksi vierasjoukkueen harvoista maalintekotilanteista, kun Heidi Malkki karkasi pallonriiston jälkeen IFK -puolustukselta, mutta tämän kärkkäri painui häirittynä hieman ohi maalin. Kotijoukkueella oli pian parikin loistopaikkaa siirtyä ottelussa johtoon, kun ensin Hanna Halonen laukoi pallon hieman ohi maalialueen sisältä ja hetkeä myöhemmin Tjederin kärkkäri ohitti jo maalivahti Halla-Ahon, mutta Saana Vestola kerkesi laukauksen tielle ohjaten pallon päätyrajasta yli.

Kellon näyttäessä 17:19 näki KaDy -pelaaja jälleen keltaista, tällä kertaa myöhästyneen taklauksen seurauksena Tuula Sirén haki vauhtia katsomon penkeistä. Merkittäviä tapahtumia ei viimeminuuteilla enää nähty, joten tauokoa siirrytiin viettämään 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi jälleen IFK:n hallinnalla, mutta nyt se tuotti myös tulosta melko pian. Tjeder pujotteli yksinään keskikentällä ja oli jo kertaalleen menettääkin pallon, mutta taituri kaivoi pallon takaisin itselleen ja ujutti pallon KaDy -puolustajan jalkojenkin välistä ennen oikealle lähetettyä syöttöä, jonka vastaanottajana toimi Hilla Romppanen. Romppanen nosti maalialueen rajalta pienestä kulmasta pallon erittäin tarkasti vasempaan alanurkkaan ja kahden tolpan kautta maaliin ajassa 21:21.
Ottelu ei kerinnyt kauan vanheta, kun Tuula Sirén siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Selja Laine katkoi KaDy -syötön keskialueella ja Sirén nappasi pallon itselleen, taklauksen voimasta kaatuessaankin Siren sai vielä matalan laukauksen noin kymmenestä metristä kohti vieraiden maalia, joka kiipesi yli maalivahti Halla-Ahon jalan ja pomppi vastustamattomasti tämän selän taakse ajassa 22:33.

Maalin jälkeen ottelu avautui hieman ja hetki mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, lähimpänä maalintekoa olivat KaDy:n Heidi Malkki, sekä IFK:n Daniela Tjeder, mutta lisäosumia ei heti perään vielä nähty kumpaankaan päätyyn. Peli oli juuri kerinnyt hieman tasaantua, kun ajassa 25:47 vieraat joutuivat jälleen taipumaan. Tjeder tarjoili rajapotkun Hannukselalle, jonka kova kuti noin 12 metristä painui KaDy -puolustajasta kimmoten maalin kattoon. Viitisen minuuttia myöhemmin heilahti KaDy:n maaliverkko jälleen. Prässin alle joutunut maalivahti Tytti Mikkola kuljetti oikeaan laitaan ja löysi tarkalla syötöllä Hanna Halosen vastustajan kenttäpuoliskolta. Tämä karkasi yhdessä Tjederin kanssa kahdella yhtä vastaan ja KaDy puolustajan peittäessä syöttöä Halonen kuljetti maalialueen rajalle ja laukoi itse pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Kotijoukkueen kannalta kaikkein ikävin tilanne nähtiin noin 35 minuutin pelin jälkeen, kun harmittomalta vaikuttaneessa tilanteessa pirteästi viime otteluissa esiintynyt Emmy Nyström loukkasi polveaan pahan näköisesti ja joutui jättämään kentän saattajien auttamana.

Tilanteen jälkeen vierasjoukkue KaDy jahtasi kavennusmaalia lentävää maalivahtia hyödyntäen, mutta IFK prässäsi sen alueelletuonnit tehokkaasti ja tilanteet joissa vieraat sai ylivoimansa pyörimään suoriutui IFK:n alivoimapuolustus erinomaisesti. Viimeisellä minuutilla vierasjoukkue oli kahdesti päästä maalintekoon IFK:n pallonmenetyksistä, mutta Mikkola esitti maalillaan varmoja otteita ja vielä 30 sekuntia ennen päätösvihellystä nähtiin maaginen jalkatorjunta Niina Talvensaaren laukaukseen lähietäisyydeltä. Näin ollen Mikkolalle ja IFK:lle kauden neljäs nollapeli, sekä kuudes perättäinen voitto.

Ottelun jälkeen Hanna Putaala kehui joukkueen puolustusasennetta ja kurinalaisuutta:

– Puolustetaan joukkueena tiiviisti ja kurinalaisesti, mutta prässätään myös röyhkeästi. Ollaan kauden aikana ehkä vähän hiottukin sitä ja se näkyy pelaamisessa, että nyt mennään röyhkeämmin ja puolustetaan tiiviimmin eikä päästetä vastustajaa vaarallisille paikoille.